ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید احمد همتی درگذشت یک بانوی بازیگر در سن ۷۱ سالگی تعداد افراد در سن باروری، بالا است| کاهش تمایل زنان خانه‌دار به فرزندآوری معرفی یک نسخه خانگی برای جلوگیری از شکستگی لگن در زنان لیگ برتر بسکتبال زنان به هفته هفدهم رسید| قهوه باتسام با ۲۱ امتیاز در رده پنجم جدول درباره مرضیه حدیدچی، زنی از متن مبارزه| زنان انقلابی که در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی، نقشی فعال و اثرگذار دارند پایان هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال زنان با برد تیم خاتون بم مقابل پرسپولیس دوری ۶ هفته‌ای بانوی نایب قهرمان المپیک از تکواندو سرطان سینه یک بیماری ناگهانی و غیرقابل‌کنترل نیست| کاهش سن ابتلا در زنان آغاز مرحله گروهی بخش نوجوانان جام جهانی گرجستان از امروز (جمعه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۴)| دختر شمشیرباز ایران در مرحله گروهی حذف شد هفته هشتم رقابت‌های لیگ برتر هندبال بانوان امروز (۱۰ بهمن ۱۴۰۴) برگزار شد| سپاهان، تیم بدون شکست گفت‌وگوی بهروزآذر با زنان بازداشت‌شده ناآرامی‌های اخیر در زندان قرچک ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علیرضا غلامی آغاز نیم‌فصل دوم لیگ برتر هندبال بانوان با برگزاری ۴ دیدار افزایش سقف تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ عفاف و حجاب در اسلام، ۲ مفهوم به هم پیوسته| وقتی کرامت زن و استحکام خانواده هم مد نظر است خبر جدید از برگزاری رقابت‌های بسکتبال کاپ آسیا دیویژن B زیر ۱۸ سال بانوان کسب دومین پیروزی مشهدی ها در هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال زنان برگزاری شب شعر «ملیکه ملکوت» در مسجد مقدس جمکران تعیین ۱۰ درصد از مهریه به عنوان حق الوکاله طلاق، پدیده‌ای پیچیده
سرخط خبرها
اهمیت دادن به وظایف مادری توسط بانو ملکه جهان قاجار

اهمیت دادن به وظایف مادری توسط بانو ملکه جهان قاجار

  • کد خبر: ۳۱۹۸۰۲
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۱
بانو ملکه جهان قاجار یکی از بانوان مسلمان دربار بود که به انجام وظایف مادری اهمیت و توجه بسیار داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نفیسه زمانی با اشاره به روایتی کوتاه از زنان مسلمان تاریخ ایرانیان، اظهار کرد: ناصرالدین‌شاه قاجار را از بانو منیرالسلطنه پسری بود به نام کامران‌میرزا که در طول انقلاب مشروطه، از مشروطه‌طلبان حمایت کرد. کامران‌میرزا با سرورالدوله، دختر حسام‌السلطنه، پسر عباس‌میرزا، ازدواج کرد.

وی ادامه داد: حاصل این ازدواج ۴ فرزند به نام‌های قمرالملوک، معصومه، ملکه‌جهان و فتحعلی‌میرزا شد که ۳ تن از آنان در همان سنین کم از دنیا رفتند و تنها ملکه‌جهان برای پدر باقی ماند.

به گفته این کارشناس ارشد پژوهشگر هنر، ملکه‌جهان زاده سال ۱۲۹۲ هجری قمری برابر با ۲۱ ژوئن ۱۸۷۵ میلادی در تبریز بود. چون به سن ازدواج رسید، همچون دیگر شاه‌دخت‌ها، خواستگارانی درخور منزلت خاندان قاجار داشت.

زمانی با اشاره به اینکه در میان آنها فرزند مظفرالدین‌میرزا را برگزیدند و دوم شعبان ۱۳۱۰ هجری قمری، ملکه‌جهان به عقد محمدعلی‌میرزا (اعتضادالسلطنه) درآمد، افزود: ملکه‌جهان همچون پدرش مذهبش شیعه بود و از سواد و بینش پدر بهره‌مند گشته بود. پس از گذشت چندی از پیوند با محمدعلی‌میرزا، خدواند به بانو پسری عطا کرد که وی را احمد میرزا نام نهادند. بعد از آن، ملکه‌جهان صاحب فرزندان دیگری به نام‌های محمدحسن‌میرزا، محمودمیرزا، عبدالمجیدمیرزا و فاطمه‌خانم شد.

وی بیان کرد: بانو همه تلاش خود را برای انجام وظایف مادری در برابر فرزندان خود صرف کرد.

این کارشناس ارشد پژوهش هنر با بیان اینکه، چون مظفرالدین‌شاه دار فانی را وداع گفت، همسر ملکه‌جهان بر تخت شاهی تکیه زد و بدین‌سان، بانو ملکه قاجار شد، تصریح کرد: فرزند این ملکه، احمدمیرزا، نیز در مقام نایب‌السلطنه نشست. چون شاه قاجار بر خلاف پدر ملکه‌جهان با مشروطه‌خواهان مخالف بود، دستور به توپ بستن مجلس را داد.

زمانی متذکر شد: در نهایت، اوضاع به آنجا ختم شد که محمدعلی‌شاه از سلطنت خلع شد و زندگی برای ملکه‌جهان تلخ شد، زیرا نظر بر آن بود که به طور کلی، سلسله قاجار منقرض شود، اما مشروطه‌خواهانی که در مجلس عالی حضور داشتند از ترس مشکلات مختلف، چون رویارویی با روسیه تزاری تصمیم گرفتند فرزند ملکه‌جهان تاج شاهی را بر سر گذارد.

وی ادامه داد: قرار بر آن شد که محمدعلی‌میرزا و ملکه‌جهان نیز تبعید شوند. در این دوران، احمدمیرزا دوازده‌ساله بود و بانو میل دور شدن از فرزند خویش را نداشت. فرجام چنین شد که ملکه‌جهان با همسر خویش، شاه خلع‌شده، از ایران خارج شدند.

به گفته زمانی، با به سلطنت رسیدن احمدشاه، شرایط طوری پیش رفت که شاه مجبور شد رضاخان سردار سپه را به نخست‌وزیری منصوب کند. بعد از حدود یک سال، خود نیز دستور عزل وی را صادر کرد، اما مجلس دستور شاه را نپذیرفت.

این کارشناس ارشد پژوهش هنر با اشاره به اینکه حمایت طرف‌داران رضاخان نیز مانع از آن شد که رضاخان از منصبش عزل شود، گفت: در این زمان، ملکه‌جهان در پاریس اقامت داشت و، چون خبر به گوش بانو رسید، دیگر نمی‌توانست در برابر این ظلمی که در حق خانواده‌اش می‌شد سکوت کند. در نتیجه، تصمیم گرفت خود به‌تنهایی در برابر رضاخان پهلوی قد علم کند. به همین علت، از پاریس به عتبات عالیات سفر کرد تا نزد مراجع عراق برود و حکم فساد اخلاقی و از دین خارج شدن او را از مراجع بگیرد.

زمانی ادامه داد: هنوز اقدام بانو به موفقیت منجر نشده بود که رضاخان در تاریخ ۲۴ آذر ۱۳۰۴ در مجلس مؤسسان سوگند شاهی را قرائت کرده بود. احمدشاه نیز به فرانسه رفت و در سال ۱۳۰۸ درگذشت. بانو در سوگ فرزند و سرگذشت ناخوشنودی که بر آنان گذشت، در سوگ نشست.

وی افزود: ملکه‌جهان در آبان ۱۳۲۶ در سن‌کلوی فرانسه درگذشت و کالبد او را در کنار همسرش و احمدشاه در کربلا به خاک سپردند.

این کارشناس ارشد پژوهش هنر تاکید کرد: در بیان فضل بانو باید گفت، ملکه‌جهان مجموعه‌ای از دعا‌ها و اذکاری به نام «برهان‌الایمان» دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.