ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمد ابراهیم سرابندی تساوی بدون گل، نتیجه نخستین دیدار تیم ملی فوتسال بانوان ایران در تورنمنت تایلند لزوم تقویت چارچوب‌های حقوقی برای حمایت از زنان در مناطق جنگی چرا زنان بیشتر از مردان به زانودرد مبتلا می‌شوند؟ اماواگر‌های مصرف زردچوبه در دوران بارداری بررسی نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج روایت قصه‌های پدردختری در فصل دوم پویانمایی «با بابام» آیا مهروز ساعی به عنوان سرمربی جدید تیم ملی تکواندوی بانوان معرفی می‌شود؟ آغاز پرشور ورزش بانوان در سال جدید توسعه کسب‌وکار‌های زنان سرپرست‌خانوار، با اعتبار ۶۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ انواع شیر چقدر کلسترول دارند؟ بررسی تبعات تأخیر زوجین در فرزندآوری کسب سهمیه مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۵ توسط بانوی ایرانی بررسی پیامد‌های کاهش معاشرت‌های خانوادگی و راهکار‌های تقویت آن کدام غذا‌ها نباید فریز شوند؟ محور‌های مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در رابطه با حجاب
سرخط خبرها
روایت زندگی مادر شهید و رئیس تنها دایرةالمعارف تشیع ایران در کتاب «فهیمه»

روایت زندگی مادر شهید و رئیس تنها دایرةالمعارف تشیع ایران در کتاب «فهیمه»

  • کد خبر: ۳۱۹۸۰۵
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
یک پژوهشگر ارتباطات و رسانه گفت: زندگی‌نامه داستانی فهیمه محبی، مادر شهید و رئیس تنها دایرةالمعارف تشیع ایران توسط فهیمه ثبات در کتاب «فهیمه» روایت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سمانه پورمحمد اظهار کرد: کتاب «فهیمه» قصه تناقض‌های زندگی فهیمه محبی مادر شهید و رئیس تنها دایرةالمعارف تشیع ایران است در یک خانواده مجتهد و همسرش را که ۱۶ سال از خودش بزرگ‌تر است، خودش انتخاب می‌کند. بعد از فوت همسر، تصمیم می‌گیرد به همراه پسر دوازده‌ساله‌اش برای زندگی به لندن برود. او هفت سال در لندن زندگی می‌کند و با وقوع انقلاب اسلامی به ایران بازمی‌گردد.

وی افزود: زندگی سعید، پسر فهیمه، خیلی جالب است. او فرزند خلبان رضا محبی است که به دلیل اشکال فنی هواپیما سقوط می‌کند و می‌میرد. بچه ستیزه‌جویی بوده است به طوری که در لندن تصمیم به خرید اسلحه‌ای می‌گیرد تا شاهزاده ایران در زمان محمدرضاشاه را وقتی به سفارتخانه وارد می‌شود بکشد. بعد، به دلیل همین ماجرا، پلیس لندن، چون سعید هنوز به سن قانونی نرسیده بوده است، فهیمه را دستگیر می‌کند و مدتی در زندان نگه می‌دارد.

پژوهشگر ارتباطات و رسانه ادامه داد: نقطه عطف این ماجرا پسر فهیمه است که در زمان جنگ بیست‌ساله شده و با اینکه زبان فارسی را خوب صحبت نمی‌کرده است، می‌خواهد به جنگ برود. سپس در عملیات آزادسازی خرمشهر به فیض شهادت نایل می‌آید. واکنش‌های فهیمه در زمان شهادت پسرش خواندنی است. او تصمیم می‌گیرد به جبهه برود. بر همین اساس با کاروان‌هایی که مواد و کمک‌های اولیه به جبهه می‌بردند همراه می‌شود و با متوجه شدن مسائل، سعی می‌کند بسیاری از کمبود‌ها در پشت جبهه را با همکاری و ارسال مایحتاج رفع کند.

پورمحمد یادآور شد: او که تنها تا ششم ابتدایی درس خوانده بوده است، پس از جنگ هم همه زندگی خود را وقف چاپ و تولید محتوای دایرةالمعارف تاریخ تشیع می‌کند. با اتمام جنگ، او انتشاراتی را به نام پسر شهیدش تأسیس کرد و دایرةالمعارف تشیع را به چاپ رساند. او در راه چاپ کتاب‌ها همه دارایی‌اش را خرج می‌کند. فهیمه محبی در کنار خدمت پشت جبهه، خانه‌اش در انگلیس را می‌فروشد و پول آن را صرف انتشار مجلدات دایرةا‌لمعارف تشیع می‌کند. این کتاب شرح تلاش‌ها و مجاهدت‌های فهیمه محبی است. فهیمه سرانجام در سال ۸۸ در پی ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.

یادآور می‌شود؛ کتاب «فهیمه» زندگی‌نامه داستانی «فهیمه محبی» به قلم نفیسه ثبات در ۴۸۰ صفحه و قطع جیبی از سوی انتشارات «روایت فتح» منتشر شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.