به گزارش شهرآرانیوز؛ زنان خانهدار در شرایطی حداقل نیمی از وقت و انرژیشان را صرف فعالیتهای بدون دستمزد خانه میکنند که فعالیت آن ها به عنوان یک شغل دیده نمیشود و جامعه از ارزش آن غافل است. این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان، کار خانگی پشتوانه اقتصاد است، زیرا تامینکننده خدمات رایگانی است که اکثر جمعیت شاغل به آن نیاز دارند.
در طبقهبندیهای آماری و جمعیتی، زنان خانهدار بخشی از جمعیت غیرفعال به حساب میآیند، درحالی که ارزش اقتصادی فعالیت زنان خانهدار در جهان برابر با ۱۱ تریلیون دلار است. از دوخت و دوز لباسهای سنتی گرفته تا تولید عسل و ترشیجات. زنانی که با دستان خود ثروت میآفرینند، اما کمتر کسی به این فکر میکند که آنها هم حق دارند از مزایای کارشان بهرهمند شوند.
از گذشته تاکنون نقش زنان و مادران در مدیریت اقتصادی خانواده بسیار پررنگ بوده و هست. گرچه مردان به صورت سنتی در خانوادههای ایرانی تولید کننده منابع مالی هستند، اما با این حال نباید نقش زنان به ویژه زنان خانهدار را در مدیریت اقتصادی خانواده فراموش کرد. زنانی که حتی با صرفهجویی صحیحشان به اقتصاد خانواده کمک میکنند.
حمید حاجاسماعیلی، کارشناس مسائل اقتصادی و بازار کار با اشاره به اینکه یمه خانوار، سالهاست که در کشور راه اندازی شده و زنان و دختران بدون اینکه حتما شغلی داشته باشند، میتوانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: توسعه اشتغال در کشور مبتنی بر همه ظرفیتهایی است که به لحاظ ملی در کشور مطرح بوده، در بحث مشارکت زنان و نقش خاص و منحصر به فرد آنان، مشاغل خانگی مطرح است که معمولا زنان در آن نقش محوری و انحصاری دارند.
حاج اسماعیلی بیان کرد: ما باید رفته رفته تلاش کنیم تا خانمها هم با میزان مهارتی که کسب میکنند، بتوانند در عرصههای اقتصادی گوناگون نقشآفرین باشند. اینکه زنان را صرفا خانهدار تلقی کنیم به نفع کشور نبوده و در قرن ۲۱ پدیده قابل قبولی نیست. بلکه باید میزان مشارکت زنان در عرصه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی نیز هم بیشتر فعال شوند و هم بتوانند کسب درآمد کنند و هم در تولید ملی نقش جدیتری داشته باشند.
منبع: جام جم