به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه محروق اظهار کرد: در سال ۱۹۲۹، کمیته اجرایی زنان عرب و نهضت سیاسی ملی زنان فلسطین شکل گرفت و همان زمان بود که گروهی متشکل از ۱۴ زن فلسطینی با نماینده انگلستان دیدار کرده و اعتراض شدید خود را نسبت به اعلامیه بالفور اعلام کردند. این نشاندهنده آغاز نقشآفرینی جدی زنان در عرصه مقاومت است.
وی با اشاره به نقش کلیدی زنان در طول دهههای مقاومت فلسطین، خاطرنشان کرد: زنان از همان آغاز تا به امروز، همواره در خط مقدم اعتراض، مقاومت و روشنگری قرار داشتند و باید این نقش مهم در روایتهای تاریخی و تحلیلهای راهبردی مورد توجه قرار گیرد.
این استاد دانشگاه فردوسی با اشاره به حضور فعال زنان در جنبش مقاومت فلسطین، تصریح کرد: زنان از دهه ۱۹۲۰ بهصورت جدی در حوزههای مدنی، سیاسی، دیپلماسی و حتی نظامی پا به پای مردان در صفوف مقاومت حضور داشتهاند؛ اوج این مقاومت، بین سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۶ شکل گرفت، زمانی که مردم فلسطین در برابر طرحهای استعماری بریتانیا و مهاجرت سازمانیافته صهیونیستها ایستادگی کردند.
محروق ادامه داد: زنان مقاوم، بدون هماهنگی سازمانیافته، بهصورت خودجوش در برابر سیاستهای دشمن ایستادگی کردند و از خانوادهها و سرزمین خود دفاع کردند.
وی تأکید کرد: اگر امروز فلسطین توان ایستادگی دارد، نهفقط بهخاطر مردان مقاومت، بلکه به دلیل نقشآفرینی فعال و تاریخی زنان فلسطینی از دهه ۶۰ تاکنون در تمامی مراحل مقاومت است.
منبع: خبرگزاری حوزه