وزیر راه و شهرسازی: بانوان، ستون‌های استوار ایران در همه عرصه‌ها هستند نگاهی به نقش آفرینی زنان در رزمایش جان فدای ایران در پایتخت| برای مقابله با دشمن متجاوزگر آماده نبردیم حضور مقتدرانه جامعه ورزش بانوان در رزمایش بزرگ «دختران جان‌فدای ایران» برگزاری مراسم قرعه‌کشی والیبال جام ملت‌های آسیا| حریفان تیم بانوان ایران کدام کشورها هستند؟ انتشار نامه شهید علی لاریجانی به همسرش والدین بخوانند| بررسی دلایل افزایش میزان اگزما در کودکان برگزاری ادامه لیگ فوتسال زنان در سایه‌ای از ابهام| رای کمیته انضباطی چه خواهد بود؟ آغاز اردوی تیم ملی بدمینتون بانوان از اول اردیبهشت ۱۴۰۵ چرا خیساندن عدس، قبل از پخت ضروری است؟ معرفی فواید تقسیم کار خانگی میان کودکان| ارزشمندترین میراث در این روزها چیست؟ سرپرست تیم بسکتبال زنان باشگاه استقلال: تصمیمی برای برگزاری ادامه لیگ گرفته نشده است کسب نتایج درخشان توسط تیم ملی کاراته زنان ایران در سال ۱۴۰۴ بررسی ارتباط میان مصرف زیاد آنتی اکسیدان‌ها بر رشد جنین
سرخط خبرها
روایت‌های فعالیت ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی در بخش رخت‌شویی البسه رزمندگان دفاع مقدس در کتاب «حوض خون»

روایت‌های فعالیت ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی در بخش رخت‌شویی البسه رزمندگان دفاع مقدس در کتاب «حوض خون»

  • کد خبر: ۳۳۴۴۴۲
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۲
کتاب «حوض خون» حاصل همکاری دفتر تاریخ شفاهی اندیمشک و واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است که در آن به روایت‌های فعالیت ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی در بخش رخت‌شویی البسه رزمندگان دفاع مقدس پرداخته شده است.

نعیمه ترکمن نیا| شهرآرانیوز؛ «حوض خون» حاصل همکاری دفتر تاریخ شفاهی اندیمشک و واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است که انتشارات راه‌یار آن را منتشر کرده است.

نشر راه‌یار پس از به چاپ رساندن دو اثر موفق در مجموعه «پشتیبانی جنگ» و سه اثر کم‌نظیر با عنوان «زنان انقلاب»، به سراغ «حوض خون» رفته است که در هر دو موضوع، راوی خاطرات شفاهی روزهای مبارزه آسمانی دفاع مقدس است.

این کتاب خاطرات و روایت‌های ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی درباره فعالیتشان در بخش رخت‌شویی البسه رزمندگان دفاع مقدس را شامل می‌شود که فاطمه‌سادات میرعالی، زهرا بختور، سمانه نیکدل، سمیه تتر، نسرین تتر، مهناز الفتی‌پور، آمنه لهراسبی و نرگس میردورقی تحقیق و گردآوری آن‌ها را بر عهده داشته‌اند.

فاطمه‌سادات میرعالی نیز علاوه بر تحقیق، تدوین کتاب را برعهده داشته است. این کتاب در سال ۱۴۰۰ به چاپ هفتم رسید و در همان سال تقریظ رهبر معظم انقلاب را نیز کسب کرد.

برشی از کتاب

«موقع عملیات، لباس‌ها و پتوهای جبهه را با هلی‌کوپتر می‌آوردند. خیلی زیاد بودند. خانم‌ها صبح تا شب می‌‌ماندند و همه آن‌ها را می‌شستند. من هم مدام می‌رفتم. هرچند از دیدن لباس‌های خونی زیاد گریه می‌کردم، دیگر بی‌‌تابی نمی‌کردم. هر لحظه ناصرم را حس می‌کردم که نشسته روبه‌رویم، زل زده به دست‌هایم و ساییدن لکه‌ها را نگاه می‌کند. گاهی جلو گریه‌ام را می‌گرفتم تا بچه‌ام نبیند.

ننه‌ابراهیم وسط شستن و صدای گریه خانم‌ها صدایش را بلند می‌کرد و می‌گفت: «کربلا کربلا، ما داریم می‌آییم.» همین کافی بود تا صدای ما سقف رخت‌شویی را به لرزه دربیاورد. با هم می‌خواندیم: «کربلا کربلا، ما داریم می‌آییم... یا حسین، کربلاکربلا، ما داریم می‌آییم... یا زینب!»

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.