معرفی یک نسخه خانگی برای جلوگیری از شکستگی لگن در زنان لیگ برتر بسکتبال زنان به هفته هفدهم رسید| قهوه باتسام با ۲۱ امتیاز در رده پنجم جدول درباره مرضیه حدیدچی، زنی از متن مبارزه| زنان انقلابی که در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی، نقشی فعال و اثرگذار دارند پایان هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال زنان با برد تیم خاتون بم مقابل پرسپولیس دوری ۶ هفته‌ای بانوی نایب قهرمان المپیک از تکواندو سرطان سینه یک بیماری ناگهانی و غیرقابل‌کنترل نیست| کاهش سن ابتلا در زنان آغاز مرحله گروهی بخش نوجوانان جام جهانی گرجستان از امروز (جمعه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۴)| دختر شمشیرباز ایران در مرحله گروهی حذف شد هفته هشتم رقابت‌های لیگ برتر هندبال بانوان امروز (۱۰ بهمن ۱۴۰۴) برگزار شد| سپاهان، تیم بدون شکست گفت‌وگوی بهروزآذر با زنان بازداشت‌شده ناآرامی‌های اخیر در زندان قرچک ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علیرضا غلامی آغاز نیم‌فصل دوم لیگ برتر هندبال بانوان با برگزاری ۴ دیدار افزایش سقف تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ عفاف و حجاب در اسلام، ۲ مفهوم به هم پیوسته| وقتی کرامت زن و استحکام خانواده هم مد نظر است خبر جدید از برگزاری رقابت‌های بسکتبال کاپ آسیا دیویژن B زیر ۱۸ سال بانوان کسب دومین پیروزی مشهدی ها در هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال زنان برگزاری شب شعر «ملیکه ملکوت» در مسجد مقدس جمکران تعیین ۱۰ درصد از مهریه به عنوان حق الوکاله طلاق، پدیده‌ای پیچیده فعالیت پررنگ زنان، رمز ماندگاری هنر ۸ هزار ساله سفالگری در ایران آغاز دیدار‌های هفته هفدهم لیگ بسکتبال بانوان، فردا (جمعه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۴) | تیم‌های مدعی به دنبال تکرار برد‌های خود هستند هشدار یک متخصص درباره زیبایی فوری به کمک اسفنج‌های دریایی و چند قطره اسید!| اسپیکیول دقیقا چیست؟
سرخط خبرها
پیشگیری از بروز اختلالات رشدی جنین با مصرف مکمل یدوفولیک در سه ماهه اول بارداری

پیشگیری از بروز اختلالات رشدی جنین با مصرف مکمل یدوفولیک در سه ماهه اول بارداری

  • کد خبر: ۳۳۴۵۹۵
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۷
رئیس پژوهشکده غدد با اشاره به اینکه زنان باردار باید از ابتدای بارداری تا پایان سه‌ماهه اول، مکمل یدوفولیک مصرف کنند تا از اختلالات رشدی جنین جلوگیری شود، گفت: در صورت رعایت نشدن اصول پیشگیری، احتمال بازگشت اختلالات ناشی از کمبود ید در جامعه وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فریدون عزیزی با اشاره به نقش حیاتی تیروئید در سلامت عمومی، اظهار کرد: تیروئید غده‌ای در جلوی گردن است که با ترشح هورمون‌هایی به درون خون، مسئول تنظیم متابولیسم بدن است. نقش کلیدی این غده در دوران جنینی و بارداری است؛ به‌ویژه در رشد مغزی جنین. مهم‌ترین بخش تیروئید، ید موجود در آن است که در صورت کمبود در دوران بارداری، حتی با درمان‌های بعدی نیز امکان جبران اختلالات رشد سلولی وجود ندارد.

وی افزود: سلول‌های مغزی جنین باید از تعداد اندک به حدود ۱۰۰ میلیارد سلول برسند تا پایه‌های ضریب هوشی شکل بگیرد. پیش از سال ۱۳۶۲، مطالعات نشان داد بیماری تیروئید از جمله گواتر در جامعه شایع بوده، اما پس از انجام بررسی‌های علمی و درمان‌های هدفمند، کنترل این بیماری در دستور کار قرار گرفت.

رئیس پژوهشکده غدد با اشاره به نتایج مطالعات میدانی گفت: در روستاهای شمال تهران، ۷۰ درصد دختران و ۵۴ درصد پسران دچار اختلال رشد قدی بودند، به‌گونه‌ای که برخی بیش از حد قد بلند بودند و کمتر از ۳ درصد رشد قدی طبیعی داشتند. در همان منطقه، ۱۰۰ درصد جمعیت دچار گواتر، ۶۰ درصد دچار کم‌کاری تیروئید و ۱۲ درصد دارای اختلال رشد ذهنی بودند که نشان‌دهنده وضعیت وخیم آن زمان بود.

عزیزی با اشاره به چالش کمبود ید در دوران بارداری گفت: مصرف نمک یددار به تنهایی کفایت نمی‌کند. میانگین ید ادرار زنان باردار باید بالاتر از ۱۵۰ میکروگرم در لیتر باشد و لازم است در کنار نمک یددار، مکمل ید نیز مصرف شود. برنامه‌ریزی شده است تا با تلاش وزارت بهداشت، طی دو سال آینده کمبود ید در دوران بارداری نیز به‌طور کامل برطرف شود.

وی تأکید کرد: زنان باردار باید از ابتدای بارداری تا پایان سه‌ماهه اول، مکمل یدوفولیک مصرف کنند تا از اختلالات رشدی جنین جلوگیری شود. در صورت رعایت نشدن اصول پیشگیری، احتمال بازگشت اختلالات ناشی از کمبود ید در جامعه وجود دارد.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.