به گزارش شهرآرانیوز؛ رسول صادقی با اشاره به اینکه روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری و تداوم این وضعیت سبب میشود، در فاصله ۲ نسل جمعیت کشور به نصف کاهش یابد که این رویداد دغدغههای فراوانی را ایجاد میکند، اظهار کرد: امروز در شرایطی سطح پایین باروری و فرزندآوری به یک چالش جهانی تبدیل شده که در ایران سرعت کاهش فرزندآوری و باروری در مدت زمان کوتاهی رخ داده است، پدیدهای که نگرانیهای اقتصادی، جمعیتی و هویتی به همراه دارد.
وی یکی از مهمترین سرمایهها را سرمایه انسانی عنوان و تأکید کرد: باروری و فرزندآوری از عوامل شکل دهنده این سرمایه انسانی است که به عنوان مهمترین مولفه سرمایههای اقتصادی و اجتماعی را رقم میزند.
مدیر موسسه تحقیقات جمعیت کشور افزود: بهبود شرایط اقتصادی، افزایش سیاستهای حمایتی دولت از خانوادهها متناسب با واقعیتهای زندگی روزمره در کنار بسترهای فرهنگی و اجتماعی میتواند نرخ باروری را تحت تاثیر قرار دهد.
صادقی با بیان اینکه اولویتی بالاتر از خانواده در ایران وجود ندارد، اظهار کرد: خانواده ستون جامعه ایرانی محسوب میشود لذا سرمایهگذاری دولت، نهادها و سازمانها در این زمینه منجر به قوام و دوام جامعه میشود.
وی ادامه داد: با وجود قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیازمند تعریف بستهای هستیم که همه طبقات اجتماعی جامعه در آن دیده شود، همچنین قانون حمایت از خانواده بایستی سیاست ملی و نه حزبی و سیاسی باشد به گونهای که همه دولتها آن را جدی بگیرند و نهادهای عمومی و سازمانهای مردم نهاد در کنار دولت دخیل در این موضوع باشند.
منبع: شبستان