زینبِ شعر | راضیه رجایی و روشنگری عاشورایی در غزل‌های خراسانی درباره اختلالی به نام افسردگی پس از زایمان| ۱۰ تا ۲۰ درصد مادران دچار می‌شوند استان مرکزی، میزبان اردوی آمادگی و مسابقات MMA بانوان کشور «طرح آغوش»؛ آغوش گرم زنان جهادگر مشهدی برای کودکان جنگ رمضان زنان ایران در دیپلماسی و میدان تاثیرگذارند + فیلم دعوت از ۴ بازیکن خراسانی به اردوی دوم انتخابی تیم ملی والیبال نوجوانان دختر ایران پرستاری زیر بمباران | نگاهی به کتاب «تیمار غریبان»پرستاری زیر بمباران یائسگی زودرس، عامل مهم در ابتلای زنان به پوکی استخوان روایت مادرِ صبر؛ بانویی که یک قرن را با داغ سه شهید گذراند ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید سید محمد حسینی جزئیاتی از یک اردوی آماده‌سازی ویژه در رشته بدمینتون| ثریا آقایی، سرمربی شد بررسی تفاوت علائم سکته در مردان و زنان| وقتی مراقبت از خود به تاخیر می‌افتد بررسی عوارض فشار خون بالا در بین زنان جوان| افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را دست کم نگیرید چرا سرنوشت سه دیدار حساس فوتسال بانوان هنوز مشخص نیست؟ ویدئو| گفت‌وگوی متفاوت شهردار مشهد با دختر خبرنگار یک رسانه در اجتماعات شبانه
سرخط خبرها
زن، معمار شجاعت جمعی

زن، معمار شجاعت جمعی

  • کد خبر: ۳۴۲۴۴۲
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱
زن نه‌فقط کنشگر شجاع، بلکه بسترساز شجاعت جمعی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مفهوم شجاعت، صرفاً ویژگی‌ای غریزی یا روان‌شناختی نیست که بتوان آن را به هیجان‌های زودگذر یا کنش‌های لحظه‌ای فروکاست. اگر شجاعت را پدیده‌ای مبتنی بر معرفت، باور قلبی و التزام ایمانی در نظر بگیریم، آن‌گاه خواهیم دید که زنان در عرصه‌های حساس و بحران‌خیز، نه‌تنها از مردان عقب نیستند، بلکه در بسیاری از موارد، ظهور و بروز مؤثرتری نیز داشته‌اند.

نکته حائز اهمیت، نه صرفاً در کنش شجاعانه زنان، بلکه در نقشی است که آنان در گسترش و استمرار این شجاعت ایفا می‌کنند. زن نه‌فقط کنشگر شجاع، بلکه بسترساز شجاعت جمعی است. او به واسطه نقش اجتماعی، خانوادگی و فرهنگی خود، فضایی را شکل می‌دهد که در آن، شجاعت به یک خُلق جمعی تبدیل می‌شود؛ امری طبیعی، همگانی و پایدار.

در نبود تاب‌آوری جمعی، شجاعت به عملکرد‌های فردی و قهرمانانه، محدود می‌شود به افرادی که ناچارند در خلأ فرهنگی و اجتماعی، بار مسئولیت را تنهایی بر دوش بکشند. اما اگر فضای عمومی جامعه واجد مؤلفه‌های شجاعت‌گونه شود، آنگاه این فضیلت اخلاقی از مرز‌های فردی فراتر رفته و به یک رویه جاری در بدنه جامعه تبدیل می‌شود. تصور کنید که اگر در همین هجوم ۱۲ روزه به کشورمان، جامعه در شوک ناشی از حمله باقی می‌ماند و دست از حمایت نیرو‌های نظامی و امدادی می‌کشید، چه می‌شد؟ فارغ از اینکه دشمن صهیونیستی فرصت غلبه و ضربه زدن به ما را می‌یافت، رزمندگان ما نیز باید به تنهایی در برابر این هجمه‌ها ایستادگی می‌کردند و این خود مساوی است با شکست.

تبدیل کنش فردی به کنش جمعی

زن، به اعتبار خصایص روحی، روانی و تربیتی خود، سهمی برجسته در ایجاد و اشاعه این فضا دارد. کنش‌های او در سطح خانواده، محله و زیست‌بوم فرهنگی، شجاعت را از سطح کنش فردی به گفتمان اجتماعی بدل می‌کند. چنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بار‌ها بر تأثیر راهبردی زنان در تحولات فرهنگی، تربیتی و تمدنی جامعه تأکید کرده‌اند.

حتی می‌توان گفت کمپین‌های فرهنگی و رسانه‌ای که به عنوان پیوست مبارزه با دشمن در جنگ اخیر مطرح می‌شود مانند کمپین تحریم شبکه معاند اینترنشنال، پویش عدم تصویربرداری از مکان‌های حساس و یا عدم انتشار اطلاعات خاص در فضای مجازی، هم با حمایت زنان، اثرگذارتر خواهند بود. زنان با ایجاد فضایی دارای مؤلفه‌های شجاعت و غلبه بر ترس در خانه علاوه بر اینکه خانواده را برای مواجهه درست با این شرایط تجهیز می‌کند، می‌توانند به تدریج در تاب‌آوری جامعه نیز مؤثر باشند.

مروری بر تاریخ انقلاب و دفاع مقدس نیز نشان می‌دهد که زنان ایرانی، در لایه‌های عمیق‌تری از ساختار اجتماعی، نظام معنایی شجاعت و مقاومت را تثبیت کرده‌اند. آنها با ایجاد پیوند میان ایمان، اقدام و انتقال ارزش‌ها، نه‌تنها از ایستادگی حمایت کرده‌اند، بلکه خود، یکی از پایه‌های شکل‌گیری آن بوده‌اند.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.