چرا مداح معروف ثواب مداحی‌اش را به مادران تقدیم کرد؟ پیروزی تیم‌ملی بسکتبال بانوان ایران با دو یار خراسانی‌اش در دیدار دوستانه در چین افزایش نقش زنان نویسنده و مترجم، یکی از مهم‌ترین تحولات در عرصه تولید کتاب معرفی چند نکته راهبردی برای داشتن یک ازدواج موفق فرصت های بیشتر مشارکت در فعالیت‌های تولیدی و بازاریابی در ادغام صندوق‌های خرد زنان روستایی و عشایری نفقه، حق قانونی زن برای تأمین معاش در زندگی مشترک نقش موثر بازی‌های آموزشی و الگو‌های مذهبی در کاهش اضطراب و افزایش تاب‌آوری فرزندان آشنایی با فواید مصرف شاه توت برای زنان چند توصیه‌ تابستانی به بانوان باردار| آنچه لازم است برای پیشگیری از گرمازدگی بدانید حضرت زینب (س)، زن مسلمان شجاع ایستاده در متن عاشورا حضور ۲ بانوی استاد شطرنج ایران در رقابت‌های جام جهانی شطرنج بانوان ۲۰۲۵ گرجستان اعلام آمادگی کامل برای میزبانی نخستین نشست عالی‌رتبه سالانه زنان اکو در سال آینده دستور تهیه دسر تیرامیسو فوری و ساده در خانه+ فیلم زنان مایه افتخار ایران هستند ویژه برنامه «بانوان عاشورایی» با حضور زائران اردوزبان در حرم مطهر رضوی برگزار شد بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام رنگ و بوی زنانه مستند کوتاه «مادر جبهه‌ها»
سرخط خبرها
افزایش نقش زنان نویسنده و مترجم، یکی از مهم‌ترین تحولات در عرصه تولید کتاب

افزایش نقش زنان نویسنده و مترجم، یکی از مهم‌ترین تحولات در عرصه تولید کتاب

  • کد خبر: ۳۴۳۴۲۸
  • ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
براساس آمار رسمی ارائه شده، سال ۱۳۵۷، سهم نویسندگان زن تنها ۴ درصد بود؛ اما این نسبت به‌تدریج افزایش یافت و تا سال ۱۴۰۲، به حدود ۴۳ درصد در تألیف و ۴۴ درصد در ترجمه رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نشر و تولید کتاب در ایران، با گذشت بیش از چهاردهه گذشته، یعنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولات درخورتوجهی را تجربه کرده است؛ مولفه‌های این تحول از نظر کمی و تنوع موضوعی بررسی می‌شود؛ علاوه براین افزایش نقش زنان و گسترش حرفه‌ای‌گرایی در حوزه نشر دو شاخص مهم دیگر است. به مناسبت ۱۴ تیرماه، روز قلم نگاهی شده به آمار‌های رسمی که گویای جهشی چشمگیر در میزان تألیف، ترجمه، و افزایش حضور ناشران و نویسندگان زن در عرصه فرهنگ است.

یکی از مهم‌ترین تحولات در عرصه تولید کتاب، افزایش نقش زنان نویسنده و مترجم است. براساس آمار رسمی ارائه شده، سال ۱۳۵۷، سهم نویسندگان زن تنها ۴ درصد بود؛ اما این نسبت به‌تدریج افزایش یافت و تا سال ۱۴۰۲، به حدود ۴۳ درصد در تألیف و ۴۴ درصد در ترجمه رسیده است. به عبارت دیگر، نویسندگان مرد که سال‌های نخست پس از انقلاب ۳۰ برابر نویسندگان زن بودند، اکنون تنها اندکی از آنان پیشی گرفته‌اند.

سال ۵۷، حدود ۹۶ درصد نویسندگان کشور را مردان و ۴ درصد را زنان تشکیل می‌دادند، این نسبت در دهه اول انقلاب به ۹۲ درصد نویسندگان مرد و ۸ درصد نویسندگان زن تبدیل شد و در دهه چهارم انقلاب اسلامی، ۷۱ درصد مولفان، مرد و ۲۹ درصد زن هستند و این یعنی نسبت این فاصله به صراحت رو به کاهش است.

سال ۹۶، نویسندگان مرد ۶۸ درصد و زنان ۳۲ درصد بوده‌اند و سال به سال از شکاف جنسیتی که به تولید علم اخلاق و ارزش فاصله بیندازد کاسته می‌شود و حتی در برخی حوزه‌ها مثل داستان‌نویسی که شاید شمار نویسندگان مرد، ۳۰ برابر زنان بود فاصله‌ها کاملاً کم شده است.

با نگاهی به مسیر طی‌شده در حوزه نشر و تولید کتاب، می‌توان گفت که ایران پس از انقلاب، به‌رغم چالش‌های اقتصادی، ارزی و برخی محدودیت‌ها، توانسته است در مسیر توسعه فرهنگی گام‌های بلندی بردارد. افزایش نقش زنان، گسترش ناشران، و جهش در تولید محتوا از نشانه‌های بارز این مسیر هستند.

منبع: ایپنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.