کتاب سال بانوان، جلوه‌ای از تحول انقلاب اسلامی در عرصه نقش‌آفرینی زنان بوستان بانوان «کرامت»، پروژه‌ای ۷ هکتاری برای ارتقای نشاط بانوان مشهد ۵۵ هزار مادر در خراسان شمالی تک فرزند هستند سمنان، میزبان نخستین اردوی آماده‌سازی تیم ملی هندبال بزرگسالان زنان درخشش دو ملی‌پوش خراسانی در مرحله فینال مسابقات بسکتبال کاپ آسیا کتابت یک نسخه قرآن کریم توسط ۷۵ هزار زن فارغ التحصیل برنامه سوادآموزی در مراکش نقش نهاد‌های مدنی کشور در کاهش مصرف سیگار توسط زنان و دختران جامعه ابتلاء به آلزایمر در زنان نسبت به مردان بیشتر است پاسخ رهبر معظم انقلاب به استفتائی درباره ایجاد محرمیت با شیردهی آگاهی از جنبه‌های حقوقی مهریه، کلید پیشگیری از بسیاری اختلافات آشنایی با نقش‌های حیاتی زنان در مدیریت بحران «فتح نو» با موضوع «زنان و جنگ» آغاز می‌شود | بازخوانی اندیشه‌ای در امتداد «فتح خون» برگزاری نمایشگاهی از آثار هنرمندان نوگرای زن در موزه هنر‌های معاصر تهران تیم ملی بسکتبال بانوان ایران از رسیدن به دیویژن A بازماند لزوم آشنایی و هم افزایی بانوان ادارات و مجموعه‌های دولتی و کمیسیون بانوان شورای شهر مشهد
سرخط خبرها
افزایش میزان اضطراب و افسردگی مادر از عوارض چاقی در دوران بارداری

افزایش میزان اضطراب و افسردگی مادر از عوارض چاقی در دوران بارداری

  • کد خبر: ۳۴۶۱۹۳
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: بسیاری از زنان باردار با BMI بالا گزارش می‌کنند که در معاینات پزشکی، به دلیل سایز بدنشان، احساس تحقیر، ناراحتی و اضطراب می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فرحناز چنگایی اظهار کرد: عادات بد غذایی و زندگی بی‌تحرک، دلیل عمده بروز این مشکل بوده و سلامت افراد در همه گروه‌های سنی به خصوص زنان را تهدید می‌کند و در صورتی که بارداری اتفاق بیفتد مخاطرات فراوانی را در پی خواهد داشت.

وی اضافه کرد: سازمان جهانی بهداشت چاقی را یک بیماری همه‌گیر با شیوع بالاتر در زنان نسبت به مردان توصیف می‌کند. در طول ۴۰ سال گذشته افزایش قابل توجهی در میزان اضافه وزن و چاقی در زنان در هنگام بارداری دیده شده است.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه BMI و افزایش وزن حاملگی نشانگر وضعیت تغذیه‌ای قبل و حین بارداری است، اظهار کرد: چاقی در دوران بارداری با BMI بیشتر از ۲۹ توصیف می‌شود و زنان با BMI ۲۶ تا ۲۹ دارای افزایش وزن محسوب هستند.

وی افزود: زنان با BMI کمتر از ۱۹.۸ زیر وزن نرمال و بین ۱۹.۸ تا ۲۶ دارای وزن نرمال هستند. علی رغم توصیه کالج زنان و زایمان آمریکا در سال ۲۰۱۳ برای ارائه مشاوره پیش از بارداری در مورد اضافه وزن (BMI ۲۵ to <۳۰) و چاقی (BMI ≥۳۰) اطلاعات کافی برای انجام چنین مشاوره‌هایی در دسترس نیست.

چنگایی گفت: بارداری می‌تواند برای بسیاری از زنان بدون در نظر گرفتن وزن بدن، استرس روانی قابل توجهی داشته باشد، در حدود ۱۰ درصد از زنان باردار اختلال روانی را به طور معمول تجربه می‌کنند.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: زنانی که چاق هستند بیش از زنان با وزن بدن طبیعی از نظر روانی و عاطفی پریشانی دارند و بسیاری از زنان باردار با BMI بالا گزارش می‌کنند که در معاینات پزشکی، به دلیل سایز بدنشان، احساس تحقیر، ناراحتی و اضطراب می‌کنند.

وی ادامه داد: مشکلات بهداشت روان در دوران بارداری می‌تواند عواقب جدی برای زنان، نوزادان و خانواده‌های آن‌ها، از جمله‌ عدم رعایت مراقبت‌های دوران بارداری، رفتارهای پرخطر بهداشتی و احتمال بیشتر افسردگی پس از زایمان را به همراه داشته باشد.

چنگایی تصریح کرد: با توجه به اینکه اطلاعات در مورد تاثیر افزایش وزن و پیامدهای روانشناختی در زنان باردار محدود بوده و BMI بالا و پایین مادر می‌تواند در بروز برخی از عوارض ذکر شده نقش داشته باشد، لذا بارداری در زنان با وزن غیرطبیعی باید به عنوان یک بارداری پرخطر در نظر گرفته شود تا با دانستن این موضوع از عوارض آن بتوان جلوگیری کرد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.