ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید ابوالفضل حسن زاده سهم زنان از اهدای خون باید از ۵ به ۳۰ درصد برسد ارتقای سلامت کلیه‌ها در دوران بارداری با مصرف آب چغندر روایتی از عادی‌شدن مصرف دخانیات در میان زنان | آمار‌ها چه می‌گویند؟ مشخص شدن سرمربی تیم فوتسال زنان استقلال | مذاکرات برای جذب بازیکنان آغاز شد زنگ خطر «نامرئی شدن» در زندگی مشترک را جدی بگیرید فعالیت غرفه تولید دست‌سازه‌های تزئینی در عرصه میدان شهدا آغاز شد | خدمت‌رسانی دختران نوجوانان مشهدی در دهه پایانی ماه صفر انتشار برخی آمار‌های نادرست درباره تعداد «مجردان قطعی» در کشور | مجرد بودن با تجرد قطعی متفاوت است افزایش سقف وام برای زنان دهک‌های یک تا ۵ کشور | دسترسی به تسهیلات بانکی تسهیل می‌شود توصیه مادر رهبر شهید به همه مادران: به بچه‌هایتان دروغ نگویید تا آن‌ها هم دروغ نگویند دمپختک گوجه و سیب زمینی، غذایی محبوب و خوشمزه + فوت‌وفن‌های پخت اربعین، وقتی به مشهد می‌رسد رقابت باشگاه‌ها برای جذب بازیکنان شاخص در فصل جدید لیگ برتر فوتبال زنان ضرورت افزایش حضور زنان در عرصه کارآفرینی | کسب و کار‌های سبز در اولویت قرار بگیرند نجات جان مادر باردار سنندجی با یک عمل جراحی دشوار نگاهی به برنامه بازی تیم ملی ایران در رقابت‌های والیبال قهرمانی زنان آسیا میزبانی بوستان «رجا» از بانوان عزادار در دهه پایانی صفر
سرخط خبرها
حضور چشمگیر زنان در فضای مناسکی اربعین

حضور چشمگیر زنان در فضای مناسکی اربعین

  • کد خبر: ۳۵۱۶۷۲
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۶
زنان در سال‌های اخیر در فضای مناسکی اربعین به شکل چشمگیری حضور داشته‌اند، حرکتی که آنها، آن را در امتداد رسالت حضرت زینب (س) دیده و با آن بانوی بزرگوار همذات‌پنداری می‌کنند، برای زنان به‌ویژه آنها که اهل اندیشه بوده و دغدغه رشد و تعالی هویتی دارند، فرصت مغتنمی برای الگو گرفتن است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در سال‌های اخیر در فضای زنان در مناسکی اربعین به شکل چشمگیری حضور داشته‌اند. حضوری سوژه‌وار، کنشگرانه و خلاقانه که تداعی‌کننده حرکت و رسالت تاریخی حضرت زینب (س) در تاریخ شیعی است. حرکتی که زنان، آن را در امتداد رسالت حضرت زینب (س) دیده و با آن بانوی بزرگوار همذات‌پنداری می‌کنند.

این همذات‌پنداری برای زنان به‌ویژه آنها که اهل اندیشه بوده و دغدغه رشد و تعالی هویتی دارند، فرصت مغتنمی برای الگو گرفتن است. در این میدان، فضای مناسکی اربعین تقویت‌کننده چنین الگوپذیری و تأثیرپذیری‌ای است. چنان‌که واضح است برگزاری مناسک مذهبی بستری است که به مرور موجب رشد آگاهی و تغییر در میزان شناخت و محتوای باوری افراد می‌شود، چرا که فضای مقدس و الهی در افراد تأثیرات را عمیق و درونی می‌سازد.

تجربه پیاده‌روی اربعین نیز از این دست مناسک جمعی و مذهبی است. تجربه‌ای که فرد زائر با شبیه‌سازی موقعیت می‌تواند به ادراک و شناخت متفاوتی از ائمه اطهار (ع) و باور‌های دینی برسد و از ایشان بیاموزد. همان‌طور که در اقدامات ۴۰روزه حضرت زینب (س) اولین دستاورد، معرفت‌بخشی و تحلیل واقعه عاشورا برای مردم بود. ایشان با بازگشت به کربلا در روز اربعین، از روح تفکر شیعه و در معیاری بزرگ‌تر، از روح حقیقی اسلام دفاع کردند و جامعه اسلامی را از انحراف نجات دادند. اگر حضور ایشان، رشادت‌ها و روشنگری‌های ایشان و تأثیرات جهاد ۴۰روزه حضرت زینب (س) در تمدن‌سازی نبود، جای حق و باطل عوض می‌شد و شعاع حرکت تمدن‌ساز حسین بن علی (ع) و همه یاران و اهل بیت ایشان زیر خرواری از فریب، نیرنگ و دنیاطلبی پنهان می‌ماند.

تأسی و الگوبرداری از زنان بزرگ اسلام

در باور‌های دینی ما، زنان اهمیت ویژه‌ای دارند. زنانی که در صدر آنها بزرگانی، چون حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) قرار دارند. بانوانی که هر چند رسیدن به مقام کمال و تعالی آنان برای ما آدم‌های معمولی آسان نیست، اما می‌توانیم با تأسی و الگوبرداری از آنان در راهشان قدم برداریم.

همان‌طور که رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان بیان می‌کنند: «به نظر من، زن مسلمان الگویی بهتر از فاطمه زهرا (س) نمی‌تواند پیدا کند، [بلکه]هیچ زنی در دنیا نمی‌تواند الگویی بهتر از او پیدا کند. چه در دوران کودکی‌اش، چه در دوران نوجوانی‌اش، چه در دوران جوانی‌اش، چه در خانواده، چه رفتارش با پدر، با همسر، با فرزندان، با کارگر داخل خانه‌اش، چه رفتارش در عرصه اجتماع، در مسئله سیاست، در مسئله خلافت؛ یعنی همه اینها الگو است و مهم این است که همه این عظمت‌ها، همه این فعالیت‌ها، همه این سرمشق‌ها، در یک عمر کوتاه انجام گرفته: حداکثر ۲۵ سال؛ سن فاطمه زهرا (س) را از ۱۸ سال تا ۲۵ سال نقل کرده‌اند. این الگو است؛ دختران ما، زنان ما، بانوان عزیز جامعه اسلامی ما سعی کنند با همین روحیه، با همین انگیزه دنبال فاطمه زهرا (س) حرکت کنند؛ هم در امر خانه‌داری، هم در امر فعالیت اجتماعی و سیاسی، هم در حکمت و دانش ــ که البته در مورد آن بزرگوار الهام الهی بود، در مورد ما و شما کسب‌کردنی است؛ شما که تلاش بکنید، البته الهام الهی هم کمک خواهد کرد ــ در همه بخش‌ها آن بزرگوار را الگو قرار بدهید و قرار بدهیم و دنبال کنیم». (۰۶/۱۰/۱۴۰۲)

راهپیمایی اربعین یکی از مناسکی است که به این تأسی و الگوبرداری کمک کرده و قوام می‌بخشد.

منبع: روزنامه قدس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.