یائسگی زودرس، عامل مهم در ابتلای زنان به پوکی استخوان جزئیاتی از یک اردوی آماده‌سازی ویژه در رشته بدمینتون| ثریا آقایی، سرمربی شد بررسی تفاوت علائم سکته در مردان و زنان| وقتی مراقبت از خود به تاخیر می‌افتد بررسی عوارض فشار خون بالا در بین زنان جوان| افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را دست کم نگیرید چرا سرنوشت سه دیدار حساس فوتسال بانوان هنوز مشخص نیست؟ ویدئو| گفت‌وگوی متفاوت شهردار مشهد با دختر خبرنگار یک رسانه در اجتماعات شبانه میگرن، یکی از شایع‌ترین انواع سردرد در زنان دوخت و تعمیر پرچم توسط گروهی از بانوان جهادی مشهد| وقتی یک ایده، حماسی می‌شود + فیلم یازده بچه و یک سکوت عجیب؛ راز زندگی شاد خواهران «بیانی» چیست؟ بازخوانی کتاب «زن‌آقا» | روایتی جذاب از سبک زندگی روحانیت جبلی: صداوسیما صد‌ها سحر امامی دارد روایت خواندنی همسر مرحوم آیت الله عبادی از سال‌های پرعشق زندگی مشترک چرا ساخت سریال حضرت معصومه (س) کلید نخورد؟
سرخط خبرها
ابتلای ۳۷ درصد از زنان خراسان شمالی به پوکی استخوان

ابتلای ۳۷ درصد از زنان خراسان شمالی به پوکی استخوان

  • کد خبر: ۳۵۲۵۰۴
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۲
به گفته یک فوق تخصص روماتولوژی، براساس آخرین مطالعاتی که در خراسان شمالی انجام شده حدود ۲۹ درصد میانسالان خراسان شمالی پوکی استخوان دارند، گفت: همچنین، ۳۷ درصد از بانوان این استان به این بیماری مبتلا هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرتضی صفی خانی اظهار کرد: پوکی استخوان نشانه کاهش تراکم و استحکام استخوان‌ها است، این بیماری اغلب بدون هیچ علامت یا درد ایجاد می‌شود و معمولا تا زمانی که استخوان‌های ضعیف شده در اثر کوچکترین ضربه بشکنند، مشخص نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه جنسیت، یائسگی، ژنتیک، وزن و اندازه استخوان، بیماری ها، بی تحرکی، سیگار کشیدن و کمبود کلسیم و ویتامین D در مواد غذایی از جله دلایل ابتلا به پوکی استخوان است، گفت: معمولا این بیماری علامت اولیه‌ای ندارد و زمانی بروز می‌کند که یکی از استخوان‌ها (معمولا استخوان لگن و مچ) می‌شکند؛ به همین دلیل به آن بیماری خاموش گفته می‌شود.

این فوق تخصص روماتولوژی بیان کرد: براساس آخرین مطالعاتی که در خراسان شمالی انجام شده حدود ۲۹ درصد میانسالان استان پوکی استخوان دارند.

صفی خانی افزود: به تفکیک جنیستی نیز ۲۳ درصد مردان و ۳۷ درصد بانوان خراسان شمالی درگیر این بیماری قرن هستند.

وی با اشاره به اینکه براساس برخی از آمار‌ها ۳۶ درصد جمعیت استان کمبود کلسیم و ۳۲ درصد نیز کمبود ویتامین D دارند، یادآور شد: ویتامین دی نیز یک ویتامین محلول در چربی است که به تنظیم کلسیم و فسفر که دو عنصر مهم در حفظ تراکم استخوان است کمک می‌کند به همین جهت افرادی که دارای کمبود ویتامین دی هستند باید با تجویز پزشک مکمل‌های ویتامین دی مصرف کنند.

صفی خانی ادامه داد: تحرک بدنی نیز بسیار کاهش یافته است و نیاز است که افراد ورزش‌های سالم نه حرفه‌ای را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.