نکات مهمی که بانوان محجبه باید در مورد انتخاب چادر مشکی مناسب تابستان بدانند ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید غلامرضا ارباب بهارعلی رقابت‌های شطرنج قهرمانی رده‌های سنی آسیا| عسل ابراهیمی استاد فیده بانوان شد روایت دردناک مادر شهید ستایش علی‌حسینی از شهدای مدرسه میناب + فیلم و عکس تولد نوزاد پسری با وزن بیش از ۵ کیلوگرم در در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه + تصویر حریفان تیم ملی در مسابقات کبدی زنان بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا مشخص شدند حضور ملی‌پوش مشهدی فوتبال در رقابت‌های دختران کمتر از بیست‌سال کافا ۲۰۲۶ رقابت‌های هاکی چمن قهرمانی آسیا| دختر ملی‌پوش مشهدی در اولین پیروزی ایران نقش پررنگی داشت تکه‌های بدن‌ فرشته‌های مدرسه شجره طیبه تشییع و تدفین شدند| روزی که تابوت‌ها سبک بودند و داغ‌ها سنگین + تصاویر روایت بانوی جوان نیشابوری که بی‌هیاهو گره از کار دیگران باز می‌کند| از تهیه خیرخواهانه جهیزیه تا شکل‌گیری یک خیریه اعضای یک خانواده در بهشت کنار هم هستند+ سند معتبر اختتامیه «حدیث زندگی» در حرم مطهر رضوی | دوره‌ای که سبک زندگی ایرانی-اسلامی را آموزش داد ۷۸۵ میلیارد تومان به مادران مشمول قانون جوانی جمعیت پرداخت شد بهره‌مندی بیش از هزار نفر از بانوان منطقه ۱۰ مشهد از طرح ترنم زندگی سهم ۵۴ تا ۵۷ درصدی زنان در سرپرستی خانوار‌های تحت حمایت کمیته حمایت کشور جام جهانی تیراندازی| هانیه رستمیان دوازدهم شد حضور نمایندگان ایران در دومین سمینار ورزش بانوان کمیته پارالمپیک آسیا ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا|شهید محمدمهدی آخوندزاده طرزجانی
سرخط خبرها
ردپای فرهنگ ایرانی در مشکلات اقتصادی زنان

ردپای فرهنگ ایرانی در مشکلات اقتصادی زنان

  • کد خبر: ۳۶۶۶۱۷
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۲
مهم‌ترین مانع اقتصادی برای کسب و کار زنان در زمینه تأمین سرمایه در گردش موردنیاز برای سرمایه‌گذاری است و برخی محدودیت‌ها ریشه در عوامل فرهنگی و اجتماعی دارد.

مریم احمدی| شهرآرانیوز؛ عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی با اشاره به موانع اقتصادی پیش‌روی بانوان در بازار کار و ایجاد کسب و کار، گفت: مهم‌ترین این موانع، به ویژه در زمینه تأمین سرمایه در گردش و سرمایه موردنیاز برای سرمایه‌گذاری است.

فاطمه پاسبان با اشاره به موانع اقتصادی پیش‌روی بانوان در بازار کار و ایجاد کسب و کار، اظهار کرد: مهم‌ترین این موانع، به ویژه در زمینه تأمین سرمایه در گردش و سرمایه موردنیاز برای سرمایه‌گذاری است. این چالش، خواه برای ادامه فعالیت‌های موجود و خواه برای شروع کسب و کاری جدید که به حداقل سرمایه برای اجاره مکان، خرید تجهیزات و نهاده‌ها نیاز دارد، مانعی اساسی برای حضور فعال بانوان در عرصه کارآفرینی به شمار می‌رود.

وی با تشریح دو راهکار اصلی برای تأمین مالی، یعنی استفاده از منابع شخصی یا دریافت اعتبار، افزود: بانوان در هر دو مورد با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند. ذخیره پس‌انداز و ثروت شخصی آنها، به خصوص برای بانوانی که در مناطق روستایی یا با درآمد پایین زندگی می‌کنند، بسیار محدود است. این محدودیت‌ها ریشه در عوامل فرهنگی و اجتماعی دارد که باعث می‌شود زنان کمتر مالک املاک یا ثروت باشند. در نتیجه، تأمین وثیقه برای دریافت وام دشوار می‌شود.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی با بیان اینکه فرایند تأمین مالی از طریق وام و اعتبار نیز برای بانوان دشوارتر است، ادامه داد: نگرش حاکم بر بازار مالی اغلب مردانه است و دسترسی بانوان را محدود می‌کند. آنها معمولا قادر به تأمین وثیقه و ضامن نیستند و به دلیل ریسک‌پذیری پایین‌تر، تمایلی به دریافت وام‌های با بهره بالا ندارند و نگران توانایی نداشتن در بازپرداخت آن هستند.

ضرورت طراحی الگوی جدید برای تأمین مالی بانوان

پاسپان با تأکید بر ضرورت طراحی الگوی جدید برای تأمین مالی بانوان، بیان کرد: شرایط کنونی با نرخ‌های بهره بالا و اتکای صرف بانک‌ها به سپرده‌گذاری، محدودیت‌هایی را برای کسب‌وکار‌های خرد و متوسط ایجاد کرده و بانوان را در مضیقه تأمین مالی قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: لازم است الگویی کارگشا با ضمانت‌های مناسب طراحی شود که با مدیریت بهینه، نظارت و ارزیابی دقیق، وام‌ها را به سمت ایجاد کسب و کار، اشتغال و درآمدزایی هدایت کند. این الگو‌ها باید متناسب با شرایط هر منطقه و هر کسب و کار طراحی شوند، زیرا یک نسخه واحد برای کل کشور کارآمد نخواهد بود.

ضرورت آسیب‌شناسی و تدوین الگو‌های تأمین مالی متناسب با نیاز‌های بانوان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی گفت: دولت باید از مردم حمایت کرده، قوانین لازم را وضع و تسهیلات را فراهم آورد.

پاسپان با تأکید بر ضرورت آسیب‌شناسی و تدوین الگو‌های تأمین مالی متناسب با نیاز‌های بانوان، می‌گوید: گروهی از محققان با مشارکت مردم باید به آسیب‌شناسی وضعیت موجود و استخراج الگو‌های مناسب بپردازند و دولت نیز باید این فرایند را تسهیل کند. او به موانع دیگری نیز اشاره کرد و افزود: مقررات و قوانین پرهزینه، تبعیض‌ها در بازار و تأمین مالی، و ریسک ناشی از فضای نااطمینان کنونی، همگی مانع فعالیت اقتصادی بانوان می‌شوند. این ریسک‌ها، به ویژه برای بانوانی که محتاط‌تر هستند، پرهزینه بوده و تصمیم‌گیری آنها را به تعویق می‌اندازد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.