۶۰ درصد شرکت‌کنندگان در نخستین جشنواره ملی صنایع خلاق، بانوان هستند| تلاش برای پیوند خلاقیت دانشگاهی با مدل‌های کسب‌وکار ناهنجاری‌های ژنتیکی جنین، علت بیشتر سقط‌های خودبه‌خودی تعداد بانوان زائر از مردان در حج سال ۱۴۰۵ بیشتر است افزایش وزن در دوران بارداری باید تدریجی باشد| ضرورت توجه به میزان غذا و انرژی دریافتی تهران، استانی با باروری بسیار پایین در کشور| مسئله جمعیت در ایران به یک چالش فرهنگی تبدیل شده است سمنان، میزبان نخستین اردوی استعداد‌های برتر هندبال دختران زیر ۱۶ سال کشور| ۷۷ بازیکن منتخب حضور دارند آشنایی با پیامد‌های استفاده از رژیم‌های فانتزی| در هرم کاهش وزن، دریافت پروتئین ضروری است جذب دختران ۱۲ تا ۱۸ ساله به باشگاه «دختیژن» بنیاد کرامت رضوی تکلیف مشخص شد| اعلام اسامی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال بانوان خانه داری| مصرف سبزیجات تازه بهتر است یا منجمد؟ نایب رئیس فدراسیون فوتبال در جمع ملی‌پوشان: هدف ما فقط کسب نتیجه نیست، با تمام انرژی بازی کنید تیم فوتبال زنان تراکتور به صدر جدول لیگ دسته دو رسید| صعود تقریباً قطعی به لیگ دسته یک فوتبال اهمیت بررسی ناسازگاری گروه خونی مادر و جنین | تأمین بموقع خون‌های کمیاب، چه اثری در زنده‌ماندن جنین دارد؟ ثبت رکورد ۵۸۸ توسط هانیه رستمیان در لیگ برتر تیراندازی ضرورت کنترل افزایش وزن در دوران بارداری| برخی مواد غذایی باید با احتیاط جدی مصرف شوند آغاز مرحله نخست اردوی آماده سازی تیم ملی نوجوانان از امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴) انجام بیش از ۸۰ درصد سقط‌های غیرقانونی در خارج از مراکز درمانی| حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار سقط خودبه‌خودی است مشارکت سیاسی بانوان در انتخابات، فرصتی مهم برای نقش‌آفرینی آن‌ها در توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سهم ۴۷ درصدی بانوان در تولید صنایع‌دستی خراسان رضوی
سرخط خبرها
توانمندسازی زنان سرپرست‌خانوار، ابعاد مختلف دارد

توانمندسازی زنان سرپرست‌خانوار، ابعاد مختلف دارد

  • کد خبر: ۳۶۶۷۲۷
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۵
مدیرکل امور خانواده و بانوان سازمان بهزیستی کشور گفت: توانمندسازی زنان سرپرست‌خانوار فقط به حمایت‌های مالی خلاصه نمی‌شود؛ بلکه فراهم‌کردن شرایطی برای آموزش، سلامت، اشتغال‌ پایدار، رفع تبعیض‌های ساختاری، کلید موفقیت در این مسیر است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مریم خاک‌رنگین با اشاره به اینکه توانمندسازی زنان سرپرست‌خانوار فقط به حمایت‌های مالی خلاصه نمی‌شود بلکه فراهم کردن شرایطی برای آموزش، سلامت، اشتغال‌پایدار، رفع تبعیض‌های ساختاری، کلید موفقیت در این مسیر است، اظهار کرد: درحال حاضرهیچ زن سرپرست‌خانواری در نوبت دریافت مستمری از سازمان بهزیستی نیست. هرزنی که شرایط لازم را داشته باشد ودر دهک پنج یا پایین‌تر قرارگیرد، می‌تواند از خدمات مستمری ما بهره‌مند شود. مستمری درواقع دروازه ورود به بسیاری از خدمات سازمان بهزیستی است. برخی خدمات مانند اشتغال و مسکن فقط برای زنانی قابل استفاده است که مستمری‌بگیر بهزیستی باشند. این موضوع از منطق توزیع عادلانه منابع پیروی می‌کند.

وی ادامه داد: یکی از شاخص‌های مهم ما در ارزیابی خودکفایی، دهک‌بندی اقتصادی خانواده است. به‌طور کلی، افزایش درآمد خانواده و قرار گرفتن در دهک بالای ۶ نشان‌دهنده بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده است که می‌تواند نتیجه مستقیم خدمات مایاعوامل بیرونی باشد. بااین حال، دهک‌بندی اقتصادی تنها یکی از شاخص‌هاست و ملاک نهایی نیست. همکاران ما مسئول بررسی دقیق شرایط واقعی خانواده هستند؛ زیرا گاهی ممکن است تغییر در دهک اقتصادی به دلایل موقتی مانند دریافت یک واریزی غیرمکرر از واحد اشتغال سازمان باشد، بدون این‌که وضعیت کلی خانواده بهبود یافته باشد.

مدیرکل امور خانواده وبانوان سازمان بهزیستی کشور افزود: از دیگر شرایط خروج از خدمات، ازدواج زن سرپرست‌خانوار است، اما حتی در این شرایط اگر وضعیت خانوار از نظر شاخص‌های توانمندی و اقتصادی تغییری نکرده باشد، خدمات همچنان ادامه خواهد داشت. علاوه بر این، ما از فرزندان زنان سرپرست‌خانوار نیز حمایت می‌کنیم و این حمایت‌ها تا سن ۱۸سالگی فرزندان ادامه دارد. شایان ذکر است در خصوص فرزندان، ادامه حمایت‌ها به وضعیت خانوار در شاخص‌های توانمندی وابسته نیست.

خاک‌رنگین با اشاره به اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برای زنان سرپرست‌خانوار وجود دارد. امسال وزارت ورزش و جوانان با همکاری سازمان بهزیستی، ظرفیت خوبی برای آموزش فنی و حرفه‌ای و اشتغال این زنان به‌ویژه زیر ۳۵سال فراهم کرده است. این وزارتخانه اولویت را به زنان سرپرست‌خانوار داده تا هم آموزش ببینند و هم شغل مناسبی برای‌شان فراهم شود، یادآور شد: سازمان بهزیستی با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، آموزش‌های رایگان در مراکز دولتی و ۵۰ درصد تخفیف در مراکز غیردولتی برای زنان فراهم کرده و در تأمین هزینه‌های سهم بانوان نیز مساعدت می‌کند. در حوزه درمان نیز مطابق قانون برنامه هفتم، سهم بیمه زنان سرپرست‌خانوار تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد توسط دولت پرداخت می‌شود و فرانشیز و خدمات درمانی در مراکز دولتی برای آن‌ها رایگان است.

وی بیان کرد: مطالعات متعدد نشان داده‌اند که زنان سرپرست‌خانوار به دلیل فشار‌های روانی، استرس‌های شدید و اشتغال در مشاغل سخت و گاه غیررسمی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های مزمن نظیر بیماری‌های قلبی، دیابت و سایر مشکلات جسمی قرار دارند. همچنین، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد شیوع برخی از سرطان‌ها نیز در این گروه بالاتر است. از این‌رو، طرح‌های حمایتی در حوزه سلامت می‌توانند نقش مؤثری در پیشگیری، کاهش روند ناتوانی جسمی و بهبود کیفیت زندگی این گروه ایفا کنند. با توجه به اهمیت غربالگری در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج، از ابتدای سال‌جاری، دفتر امور خانواده و بانوان با همکاری وزارت بهداشت، «طرح غربالگری سلامت جسمی زنان» را اجرا کرده است. این طرح شامل آزمایش‌هایی برای شناسایی سرطان‌های شایع زنان مانند پستان، دهانه رحم و کولون، به همراه ارزیابی قند خون، فشارخون و دیگر شاخص‌های سلامت عمومی است. در این طرح، خدمات مددکاری اجتماعی نیز به‌صورت فعال به کار گرفته شده‌اند؛ به‌طوری که مددکاران اجتماعی مسئولیت آموزش، ترغیب و پیگیری مستمر زنان برای بهره‌مندی از خدمات شبکه بهداشت و در صورت نیاز، هدایت آن‌ها به مراحل درمانی را برعهده دارند.

منبع: جام جم آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.