نگاهی به تاریخ سیا‌ه‌پوشی در سوگ بانو| از پیشینه عزاداری برای حضرت زهرا (س) در خراسان چه می‌دانید؟ برگزاری مراسم شب شعر فاطمی با حضور بانوان شاعر عرب زبان در حرم مطهر رضوی از مطبخ تا موزه‌های جهان | روایت زندگی نوشین‌دخت نفیسی، نخستین زن پژوهشگر ایران چند راهکار ساده برای کنترل خشم والدین با پسماند مواد غذایی چه کنیم؟ درخشش نماینده والیبال بانوان مشهد در لیگ دسته یک زنان کشور ضرورت محدودیت مصرف مسکن‌ها در دوران بارداری قطع پیوند عاطفی در طلاق خاموش| با نشانه‌ها بیشتر آشنا شویم کسب مدال نقره آسیا برای دختر شطرنج باز مشهدی ۱۱۰ روز شکنجه و اسارت برای خبرنگار فلسطینی خبرگزاری تسنیم رشد ۱۷ درصدی کسب مدال توسط بانوان ورزشکار ایرانی از قونیه تا ریاض اعتدال‌گری زنانه در پذیرش نقش‌ها با توجه به حیات قدسی حضرت فاطمه (س) مجاهدت های مرضیه حدیدچی دباغ، نمونه‌ای عملی از زن مسلمان تیم ملی کبدی زنان به نیمه نهایی قهرمانی جهان صعود کرد بزودی؛ بوستان بانوان صبا با هدف برقراری عدالت اجتماعی افتتاح می‌شود روایت یک عمر خدمت | از پایلوت‌پلنت جنگ تا تربیت نسل‌های پژوهشگر
سرخط خبرها
با پسماند مواد غذایی چه کنیم؟

با پسماند مواد غذایی چه کنیم؟

  • کد خبر: ۳۷۴۵۴۸
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۴
آمار‌های جهانی نشان می‌دهد سهم ایران از ضایعات غذا تکان‌دهنده است؛ آن‌قدر زیاد که با مجموع پسماند چندین کشور اروپایی برابری می‌کند. این در حالی است که بخش بزرگی از آب، کود و انرژی کشور همراه این دورریز‌ها به هدر می‌رود. در این گزارش، ابعاد این بحران خاموش را مرور می‌کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، تا به حال پیش آمده است غذایی بپزید که دقیقاً همان‌قدر باشد که سر سفره تمام شود و برای باقی‌مانده‌ها سرگردان نمانید؟ اغلب ما پس از یکی‌دو وعده، تازه متوجه می‌شویم که با حجم کمتر مواد غذایی هم می‌توان همان وعده‌ها را آماده کرد. کافی است نگاهی به آمار‌ها بیندازیم تا روشن شود همین پسماند‌های به‌ظاهر کم، چه خسارت‌های سنگینی به محیط‌زیست و منابع کشور وارد می‌کنند.

آمار‌های تکان‌دهنده از پسماند غذایی

طبق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو):

۳۵ میلیون تن: سهم ایران از ضایعات غذایی

۹۰ میلیون تن: سهم ۲۷ کشور اتحادیه اروپا

ایران به اندازه ۱۰ کشور اروپایی ضایعات غذایی تولید می‌کند.

از سوی دیگر:

۴۰ درصد هدررفت غذا در مراحل برداشت و فرآوری رخ می‌دهد.

تنها با تلف شدن ۳۰ درصد محصولات کشاورزی، سالانه حدود ۴ میلیارد مترمکعب آب از بین می‌رود.

هدررفت پنهان منابع

با هر دورریز غذایی، بخش بزرگی از منابع ملی نیز دور ریخته می‌شود:

۲۱ درصد از آب آشامیدنی

۱۹ درصد از کود شیمیایی

۱۸ درصد از عملکرد بهترین زمین‌های زراعی

۲۱ درصد از حجم لندفیل‌ها

و در نهایت، ۸ درصد از انتشار جهانی دی‌اکسیدکربن.

وضعیت نگران‌کننده جهان

یک‌سوم مواد غذایی تولیدشده در جهان دور ریخته می‌شود.

برای هر فرد، روزانه ۴۶۰۰ کالری غذا تولید می‌شود، اما فقط ۲۰۰۰ کالری آن مصرف می‌شود و ۲۶۰۰ کالری به پسماند تبدیل می‌گردد؛ رقمی که می‌تواند ۸۷۰ میلیون انسان گرسنه را سیر کند.

جالب اینکه افزایش زمان خوردن غذا از ۲۰ به ۳۰ دقیقه می‌تواند تا یک‌سوم پسماند غذایی را کاهش دهد.

نمونه‌ای از هدررفت: نان

در ایران سالانه ۳/۹ میلیون تن نان مصرف می‌شود، اما ۱۱ درصد آن، یعنی حدود ۸۵۰ هزار تن گندم تبدیل‌شده به آرد، به دورریز تبدیل می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.