به گزارش شهرآرانیوز، تا به حال پیش آمده است غذایی بپزید که دقیقاً همانقدر باشد که سر سفره تمام شود و برای باقیماندهها سرگردان نمانید؟ اغلب ما پس از یکیدو وعده، تازه متوجه میشویم که با حجم کمتر مواد غذایی هم میتوان همان وعدهها را آماده کرد. کافی است نگاهی به آمارها بیندازیم تا روشن شود همین پسماندهای بهظاهر کم، چه خسارتهای سنگینی به محیطزیست و منابع کشور وارد میکنند.
طبق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو):
۳۵ میلیون تن: سهم ایران از ضایعات غذایی
۹۰ میلیون تن: سهم ۲۷ کشور اتحادیه اروپا
ایران به اندازه ۱۰ کشور اروپایی ضایعات غذایی تولید میکند.
از سوی دیگر:
۴۰ درصد هدررفت غذا در مراحل برداشت و فرآوری رخ میدهد.
تنها با تلف شدن ۳۰ درصد محصولات کشاورزی، سالانه حدود ۴ میلیارد مترمکعب آب از بین میرود.
با هر دورریز غذایی، بخش بزرگی از منابع ملی نیز دور ریخته میشود:
۲۱ درصد از آب آشامیدنی
۱۹ درصد از کود شیمیایی
۱۸ درصد از عملکرد بهترین زمینهای زراعی
۲۱ درصد از حجم لندفیلها
و در نهایت، ۸ درصد از انتشار جهانی دیاکسیدکربن.
یکسوم مواد غذایی تولیدشده در جهان دور ریخته میشود.
برای هر فرد، روزانه ۴۶۰۰ کالری غذا تولید میشود، اما فقط ۲۰۰۰ کالری آن مصرف میشود و ۲۶۰۰ کالری به پسماند تبدیل میگردد؛ رقمی که میتواند ۸۷۰ میلیون انسان گرسنه را سیر کند.
جالب اینکه افزایش زمان خوردن غذا از ۲۰ به ۳۰ دقیقه میتواند تا یکسوم پسماند غذایی را کاهش دهد.
در ایران سالانه ۳/۹ میلیون تن نان مصرف میشود، اما ۱۱ درصد آن، یعنی حدود ۸۵۰ هزار تن گندم تبدیلشده به آرد، به دورریز تبدیل میشود.