درباره نمایشگاه عکاسی فاطمه حسنی با عنوان «خاک جان» در مشهد | دوربین عکاس؛ پلی میان واقعیت و روایت سهم قابل‌توجه زنان در بحث پژوهش آغاز ثبت نام تسهیلات ویژه به زنان روستایی و عشایری دعوت از تیم ملی فوتسال بانوان ایران برای حضور در یک تورنمنت ۴جانبه روایت خبرنگار شهرآرا از دیدار با آیت‌الله علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد| شهر برای بانوان باید مناسب‌سازی شود یک پیمانه برنج، کمتر گفت‌وگو با زهرا داوری درباره کتاب «شیرین‌تر از خواب» و جایگاه لالایی در ادبیات کودک | زمزمه‌هایی برای آرام‌کردن جهان سهم ۶۴ درصدی زنان در مدیریت کسب و کار‌های اینترنتی کشور روایت زنی که امدادگری را از جوانی تا امروز ادامه داده است زنگ امید در حاشیه شهر مشهد تربیت زن تراز انقلاب اسلامی؛ محور اقدامات و فعالیت‌های بسیج خراسان رضوی آغاز دور رفت مرحله مقدماتی لیگ دسته ۲ والیبال زنان ایران افتتاح ۲ مرکز رویش در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ آشنایی با اشتباهات کوچک در لباس‌شویی دفاع‌مقدس وجوه زنانه اعجاب‌انگیزی دارد رشد ۲۷ درصدی افزایش سهم فرزند سوم و بالاتر با تصویب قانون جوانی جمعیت فعالیت زنان در رشته‌های مهندسی، مزیتی راهبردی طرح ارتقای کرامت بانوان به صحن علنی مجلس رسید بانوی ایرانی، سرمربی تیم ملی فوتسال زنان پاکستان شد
سرخط خبرها
درباره نمایشگاه عکاسی فاطمه حسنی با عنوان «خاک جان» در مشهد | دوربین عکاس؛ پلی میان واقعیت و روایت

درباره نمایشگاه عکاسی فاطمه حسنی با عنوان «خاک جان» در مشهد | دوربین عکاس؛ پلی میان واقعیت و روایت

  • کد خبر: ۳۷۹۲۹۳
  • ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
نمایشگاه انفرادی عکاسی فاطمه حسنی با عنوان «خاک جان» در نگارخانه اشراق مشهد میزبان علاقه مندان است.

ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛ نمایشگاه عکاسی «خاک جان» از آثار فاطمه حسنی این روز‌ها در نگارخانه اشراق به نمایش گذاشته شده است که نگاهی مستند و صمیمی به زندگی زنان روستایی دارد؛ زنانی که هر عکس این مجموعه، لحظه‌ای از روزمرگی‌های پرتلاششان را ثبت کرده است. از طلوع آفتاب که با دستان پینه بسته شان نان می‌پزند، تا غروب که در جمع خانوادگی، داستان‌های کهن را با لبخند‌های خسته روایت می‌کنند.

سبک مستند اجتماعی این مجموعه با تکیه بر نور طبیعی، آداب و رسوم را واقع گرا نشان می‌دهد؛ از رقص‌های سنتی در عروسی‌های روستایی تا بافتن گلیم‌های رنگارنگ در حیاط‌های خاکی، پاک کردن زعفران و پختن نان با لباس‌های محلی پرنقش ونگار.

در فضای آرام نمایشگاه و میان صدای موسیقی ملایم، بازدیدکنندگان با سختی‌ها و شادی‌های این زنان همذات پنداری می‌کنند و به عمق فرهنگ روستایی کشیده می‌شوند. این نمایشگاه نه تنها یک روایت تصویری، بلکه سندی زنده از استقامت و زیبایی زندگی سنتی است که مخاطب را به تأمل در ریشه‌های فرهنگی وامی دارد.

اصالت واقعی زنان در قاب عکس

فاطمه حسنی، عکاس خبری و مستند اجتماعی، با اشاره به اینکه در نمایشگاه «خاک جان»، هجده فریم عکس در اندازه ۵۰ در ۷۰سانتی متر و یک فریم در اندازه ۱۲۰ در۸۶ سانتی متر به نمایش درآمده است، گفت: موضوع این مجموعه، زنان روستاست؛ زنانی که اصالت خود را حفظ کرده‌اند. این پروژه حاصل حدود یک سال و نیم هم زیستی من با زنان روستایی است؛ زندگی با آنان، مشاهده تولیدات دستشان، آموزش دیدن، آشنایی با فرهنگ و آدابشان، شرکت در عروسی ها، دیدن نوع رقص‌ها و آیین‌های مذهبی شان و …

وی درباره چرایی انتخاب این موضوع برای عکاسی و به تصویر کشیدن آن‌ها توضیح داد: هویت واقعی زنان را در جامعه امروز، در هیاهوی صنعت مد و فشن گم کرده بودم. با این حال می‌دانستم زن، اصالتی فراتر از این دارد؛ همان اصالتی که به آن ستون‌های جامعه و ستون‌های خانواده می‌گوییم.

نمی‌توانستم این معنا را در زندگی شهری بیابم؛ از همین رو سفر به روستا‌ها را آغاز کردم. وقتی با آنان صحبت کردم، کنارشان زندگی کردم و روز‌هایی ـ حتی تا ۱۰ روز ـ در خانه هایشان ماندم، دریافتم هر کاری که در طول روز انجام می‌دهند، معنای زندگی را می‌دهد.

داشتن روحیه قوی مهم‌ترین ویژگی عکاس مستند

او که کسب بیش از ۱۰ عنوان موفقیت در جشنواره‌های معتبر ملی عکاسی را در کارنامه خود دارد، مهم‌ترین ویژگی در حوزه عکاسی مستند را داشتن روحیه قوی برشمرد و افزود: اگر این روحیه نباشد نه می‌توانیم سفر کنیم و نه می‌توانیم هم زیستی داشته باشیم. عکاسی برای من تلاشی است برای دیدن آنچه جهان در لایه‌های پنهان خود نگاه می‌دارد؛ لحظه‌هایی که در سکوت می‌گذرند، اما حقیقت انسان را آشکار می‌کنند. در برخورد با مردم، روستا‌ها و فضا‌های دور افتاده، به دنبال جوهره‌ای هستم که ورای ظاهر، حاصل معناست؛ پیوند، رنج، ایمان و زیست مشترکی که انسان‌ها را به هم گره می‌زند.

هر قاب برای من فرصتی است برای مکاشفه؛ پرسشی تازه درباره جایگاه انسان در جهان و آنچه او را زنده نگه می‌دارد. دوربینم پلی میان واقعیت و روایت است؛ ابزاری برای تبدیل تجربه‌های انسانی به تصاویری که نه فقط دیده شوند، بلکه در ذهن بمانند و اندیشه‌ای تازه بیافرینند. وی در پایان از چالش‌های برپایی نمایشگاه سخن گفت و ابراز کرد: برگزاری هر نمایشگاه و هزینه‌های اقتصادی بسیار برای عکاس مهم است.

همچنین محدودیتی که در راستای ارائه عکس‌ها ایجاد می‌شود، عکاس را اذیت می‌کند. در این مجموعه به دلیل اینکه عکاسی از زنان روستا بود، چالشی برای برخی مسائل نداشتم.

گفتنی است نمایشگاه «خاک جان» از روز شنبه (۲۲ آذر ۱۴۰۴) آغازبه‌کار کرده و تا پنجشنبه (۲۷ آذر ۱۴۰۴) دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید، از ساعت ۱۷ تا ۲۰ به آدرس بولوار هاشمیه، بین هاشمیه ۲۰ و ۲۲، حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، مراجعه کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.