اراده پولادین والیبالیست ۲۳ ساله مشهدی برای لژیونر شدن | وقتی معلولیت نمی‌تواند سد راه دختر جوان شود آشپزی | دستور پخت خوراک لوبیا چیتی؛ غذایی مناسب برای وعده شام بازگشت زیبا بروفه به تلویزیون با سریال «دیار مادری» هماهنگی میان بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان؛ مهمترین و اولین هدف از برگزاری اردوی این تیم است راضیه فدایی از بهترین روز‌های زندگی‌اش با شهید مهدی سورچی روایت می‌کند ویژه‌برنامه‌های خواهران در رواق حضرت نجمه خاتون (س) | از دعای نصر تا شب میلاد عبدالعظیم حسنی چطور خانه را بستر مناسبی برای رشد فرزندان دلبندمان کنیم؟ اختلاف در زندگی مشترک، همیشه نشانه مشکل نیست | لزوم اطلاع زوجین از ویژگی‌های مرتبط با بلوغ رابطه انجام تمرینات انفجاری؛ راهکاری مناسب برای پیشگیری از پوکی استخوان آشپزی | پنکیک سیب زمینی، یک غذای متفاوت و خوش‌طعم + طرز تهیه ساماندهی وضعیت زنان سرپرست خانوار در دولت چهاردهم تغییر در رویکرد برنامه‌های گرامیداشت مقام زن در کشور حضور بانوان جان‌فدا در رزمایش اقتدار ۱۱۰ هزار نفری گردان‌های جان‌فدا پایان انتظار ۳۱ ساله | زوج نابارور اردبیلی صاحب یک نوزاد پسر شدند برگزاری قرعه‌کشی لیگ دسته اول فوتبال زنان ایران (دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵) ویژه‌برنامه معنوی بانوان در رواق حضرت نجمه خاتون سلام‌الله علیها اعلام شد (۲۳ شهریورماه ۱۴۰۵) سهم ۵۷ درصدی زنان از شغل معلمی در خراسان رضوی
سرخط خبرها
هشدار وزارت بهداشت: ۳۰ درصد غذای ایرانیان هدر می‌رود | میوه و سبزی رکورددارِ اسراف

هشدار وزارت بهداشت: ۳۰ درصد غذای ایرانیان هدر می‌رود | میوه و سبزی رکورددارِ اسراف

  • کد خبر: ۳۸۳۳۸۴
  • ۱۴ دی ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۸
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان هدررفت برخی میوه و سبزی در ایران از ۴۰ درصد فراتر رفته، از نبود یک سیاست منسجم برای کاهش این ضایعات انتقاد کرد و ارائه «نیم‌پرس» را یک راهکار عملی برای کاهش دورریز غذا در مراکز جمعی عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ احمد اسماعیل‌زاده درباره ضرورت مدیریت مصرف موادغذایی و کاهش ضایعات موادغذایی، اظهار کرد: ضایعات و دور ریختن موادغذایی از معضلات اساسی حوزه غذا و تغذیه محسوب می‌شود و وزارت بهداشت بار‌ها بر این موضوع تاکید کرده است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه، بیش از ۳۰ درصد غذای تولیدی در کشور در مراحل مختلف کاشت، داشت، برداشت، نقل و انتقال و مصرف هدر می‌رود، افزود: اگرچه هدررفت غذا یک مشکل جهانی است و در بسیاری از نقاط دنیا وجود دارد، اما آمار و ارقام آن در کشور ما قابل توجه است. متاسفانه، میزان هدررفت برخی اقلام غذایی به‌ویژه میوه‌ها و سبزی‌ها از ۴۰ درصد تجاوز می‌کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه سیاست واحدی برای کاهش ضایعات غذایی نداریم، افزود: متأسفانه، هیچ سیاست منسجمی در حوزه کاهش ضایعات در مراحل داشت، برداشت، کنترل و مصرف وجود ندارد؛ به همین دلیل، منابع زیادی را از این طریق از دست می‌دهیم. وزارت بهداشت، متولی آموزش مردم در زمینه کاهش ضایعات و دورریز غذا در سطح مصرف است.

اسماعیل زاده با بیان اینکه راهکار‌های متعددی برای کاهش ضایعات غذایی وجود دارد، تصریح کرد: کاهش ضایعات موادغذایی نه تنها به یک مجموعه کمک می‌کند، بلکه به نفع کشور نیز محسوب می‌شود. دفتر بهبود تغذیه به منظور کاهش دورریز موادغذایی به مجموعه‌هایی که غذا به صورت جمعی ارائه می‌دهند، توصیه می‌کند در جهت حفظ کیفیت غذای تولیدی گام بردارند.

وی با بیان اینکه ارائه غذا نیم‌پرس یک راهکار موثر برای کنترل دورریز غذا است، گفت: خوشبختانه، این راهکار در برخی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور ارزیابی شده؛ ارائه نیم‌پرس در کنار پرس کامل، می‌تواند دورریز غذا را کاهش دهد. این اقدام به ویژه در خوابگاه‌ها که غذا با فروش ژتون ارائه می‌شود بسیار مؤثر است؛ حتی در مراحل اولیه می‌توان نیم‌پرس را رایگان ارائه کرد تا فرهنگ‌سازی شود و بعد هزینه غذا دریافت شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.