آغاز دومین مرحله از اردوی آماده‌سازی تیم ملی بانوان پارادوومیدانی از دوشنبه (۵ مرداد ماه ۱۴۰۵) وقتی ماندن در تولید سخت‌تر از شروع آن است| ایجاد یک کسب و کار و اشتغال برای بانوان شهر توسط یک بانوی لرستانی آغاز شمارش معکوس خاتون برای سومین ماجراجویی قاره‌ای گروه‌های مردمی جهادی پای کار ترویج فرزندآوری آمدند تهدید صمیمیت خانواده با استفاده افراطی از فضای مجازی نائب قهرمانی خراسان رضوی در مسابقات کاتای قهرمانی بانوان کشور ویدیو| روایت تکان‌دهنده امدادگر از دق کردنِ دختر سه ساله دکتر جمیله علم‌الهدی: حفظ وحدت انتظار امروز شهید رییسی از همه است پیکر مادر شهیدان داروغه در کاشان تشییع و خاکسپاری شد آمریکا پنج قلوهای معروف یزدی را یتیم کرد | روایت همسر و دختر شهید از روز حادثه + فیلم بررسی جایگاه نهاد خانواده در دیدگاه رهبر شهید انقلاب| مادر نخستین معلم جامعه است کسب مدال برنز توسط بانوی ایرانی در جام‌جهانی تیراندازی در هانگژو چین آموزش قرآن؛ محور اصلی فعالیت های شاگرد زرنگ مکتب ملا نازنین‌بیگم | خانه‌ای که بوی گلاب و اسپند می‌دهد هانیه رستمیان به فینال تپانچه جام جهانی صعود کرد نکات مهمی که بانوان محجبه باید در مورد انتخاب چادر مشکی مناسب تابستان بدانند ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید غلامرضا ارباب بهارعلی رقابت‌های شطرنج قهرمانی رده‌های سنی آسیا| عسل ابراهیمی استاد فیده بانوان شد روایت دردناک مادر شهید ستایش علی‌حسینی از شهدای مدرسه میناب + فیلم و عکس
سرخط خبرها
گلیم‌بافی عشق این مادر ۱۰۰ساله است

گلیم‌بافی عشق این مادر ۱۰۰ساله است

  • کد خبر: ۳۸۶۰۰۹
  • ۲۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۵
مادر صدساله یزدی که به‌سرعت و مهارتش در گلیم‌بافی شهرت دارد، هر روز با عشق به هنر از خواب بیدار و مشغول کار می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گلیم‌بافی هنری سنتی و قدیمی است که درگذشته تنها با دست انجام می‌شد و این بافته‌های دستی بسیار ارزشمند و گران‌قیمت بودند، اما با ظهور ماشین‌آلات بافندگی این هنر اصیل دست خود را در دستان صنعت روز قرارداد.

اما هنوز هم در بسیاری از نقاط کشورمان زنان و مردان هنرمندی هستند که با علاقه به گلیم‌بافی ساده و یا انواع بافت هنرمندانه گلیم می‌پردازند.

کل رقیه، یکی از این بانوان است، او متولد شهرستان ابرکوه در یزد است و از بچگی مادرش را به یاد دارد که در خانه به گلیم‌بافی مشغول بوده و درواقع گلیم‌بافی یکی از نخستین کار‌هایی است که او با آن آشنا شده است، کل رقیه، هر روز اول صبح از خواب بیدار می‌شود به عشق و به قول خودش طرف‌داری از هنر و هنرمند گلیم می‌بافد، کل رقیه دهه‌هاست این کار را انجام می‌دهد و با سرعت و دقت فراوان بافته‌هایی زیبا رقم می‌زند.

گلیم بافتن را از مادرم یاد گرفتم

این بانوی ۱۰۰ساله با این توضیح آشنایی‌اش با گلیم‌بافی را چنین توصیف می‌کند: وقتی بچه بودم، همیشه کنار مادرم می‌نشستم و گلیم‌بافی او را تماشا می‌کردم، درواقع این هنر را حالت استاد و شاگردی یاد نگرفتم؛ بلکه به بافتن بقیه نگاه می‌کردم و به این شکل گلیم‌بافی را یاد گرفتم و همه مهارت‌های آن در ذهنم ماندنی شد.

یکی از دلایلی که کل رقیه همچنان سخت‌کار می‌کند، به زندگی سخت و اعتقادات خودساخته و عمیق او در دوران کودکی برمی‌گردد، وی به دلیل شرایط خانوادگی و از ۱۰ سالگی کار می‌کرد، حال نیز هم همین است، چند دختر دارد که همگی به گلیم‌بافی مشغول‌اند، با دختر بزرگش کار می‌کند و درآمدی هم کسب می‌کند که کفاف زندگی روزمره را می‌دهد.

کل رقیه ۱۰۰ساله به جوانان می‌گوید تا زنده‌اید کار کنید

کل رقیه در یزد الگو و چهره شناخته شده و مورداعتمادی است، علاوه بر کیفیت بالای گلیم‌ها، سرعت بالای او در گلیم‌بافی زبانزد است، ۹۰ سال کار در گلیم‌بافی، یعنی اینکه بافتن هر نوع گلیمی را به چشم دیده و کارکرده است، برای همین، کار او با بقیه متفاوت است و همچنان سریع‌تر از بقیه گلیم می‌بافد.

وی همواره به جوانان توصیه می‌کند: من تا زمانی که زنده‌ام باید کار کنم؛ اگر کار نکنم می‌میرم، همه باید کار کنند و امیدوار به خدا و پرتلاش باشند چراکه وقتی کار کنیم، اثرگذار هستیم و انگیزه ما برای زندگی هم زیاد می‌شود.

سخن کل رقیه این‌گونه به پایان رسید که باید در نظر داشت، این هنر نه‌تنها به‌عنوان یک شغل بلکه به‌عنوان یک فرهنگ و سنت باید به نسل‌های آینده منتقل شود، اگر بتوانیم این هنر را حفظ و آن را به جوانان معرفی کنیم، می‌توانیم هم به اقتصاد خانواده‌ها کمک و هم باعث حفظ هویت فرهنگی کشورمان ایران باشیم.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.