زیارت امین‌الله و آل یاسین در رواق حضرت نرجس خاتون (س) حرم رضوی طنین‌انداز می‌شود (۹ مهر ۱۴۰۵) نظم و رفتار در مترو مسئولیت مدیریت شهری یا تکلیف شهروندی؟ اشتغال و مسکن؛ پیش‌نیاز سیاست‌های جمعیتی هشدار سازمان غذا و دارو: فریب فیلر‌های ارزان و اینترنتی را نخورید چند جمله معجزه‌آسا برای خاموش کردن شعله‌های آتش در زندگی مشترک گرایش به حجاب در فرانسه افزایش یافت آشپزی | دستور پخت دلمه برگ مو لرستانی آغاز اردوی تیم ملی فوتسال بانوان از ۱۴ مهرماه ۱۴۰۵ حفظ وزن سالم؛ عامل اصلی در پیشگیری از سرطان پستان بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ | تیم پدل زنان به مرحله یک چهارم راه یافت آشپزی | چطور غذا‌های سرخ‌کردنی را بپزیم که به تابه نچسبند؟ روایت هنگامه هادیانی از فراز و فرودهایش در رشته ژیمناستیک | سطح مسابقات آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ بالا بود مادر بیمار و فرزندانش از سقوط از طبقه پنجم نجات یافتند | ماجرا چه بود؟ شگرد مکارانه زن خارجی برای سرقت چه بود؟ + عکس متهم کاهش وزن پس از زایمان؛ یکی از چالش‌های مهم مادران | راهکار چیست؟ تجلی ارادت بانوان در بارگاه رضوی | رواق نجمه خاتون (س) میزبان خانواده‌ها می‌شود (۸ مهر ۱۴۰۵) توزیع بیش از ۳ هزار بسته بهداشتی و بلوغ در میان دختران دانش‌آموز خراسان رضوی وقتی زنان در اجتماع میدان‌داری می‌کنند | در نشست «زیست جدید اجتماعی زنان و کنشگری در میدان» چه گذشت؟ حذف نماینده ایران در رقابت‌های ریکرو انفرادی زنان بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶
سرخط خبرها
نگاهی به پیامد‌های سزارین برای بارداری‌های آینده| زایمانی که یک جراحی بزرگ محسوب می‌شود

نگاهی به پیامد‌های سزارین برای بارداری‌های آینده| زایمانی که یک جراحی بزرگ محسوب می‌شود

  • کد خبر: ۳۹۰۷۶۱
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲
یک متخصص زنان و زایمان با تأکید بر اینکه سزارین یک جراحی بزرگ محسوب می‌شود، گفت: در این عمل چندین لایه شکم تا رسیدن به رحم برش داده می‌شود و عوارض متعددی به دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مریم واعظی با انتقاد از افزایش سزارین‌های انتخابی، اظهار کرد: امروزه سزارین به‌اشتباه به‌عنوان روشی راحت و بدون خطر در جامعه جا افتاده، در حالی که این عمل فقط در موارد محدود قابل توجیه است و ما همواره خطرات آن را در برابر منافعش می‌سنجیم. سزارین خودخواسته یک باور غلط در جامعه ماست و برخی تصور می‌کنند اگر سزارین انجام ندهند از قافله جامعه عقب مانده‌اند.

وی با مقایسه آمار جهانی، تصریح کرد: در کشور‌های اروپایی و آمریکایی، میزان سزارین به درخواست شخصی کمتر از پنج درصد است، در حالی که این آمار در ایران به بیش از ۸۰ درصد می‌رسد که نشان‌دهنده نیاز جدی به کار فرهنگی در جامعه است.

این متخصص زنان و زایمان با تأکید بر اینکه سزارین یک جراحی بزرگ محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: در این عمل چندین لایه شکم تا رسیدن به رحم برش داده می‌شود و عوارض متعددی به دنبال دارد، از جمله چسبندگی‌های داخل شکم و لگن، محدود شدن تعداد بارداری‌های آینده، افزایش خطر پارگی رحم در بارداری‌های بعدی و افزایش احتمال جفت سرراهی و جفت‌های چسبنده که حتی می‌تواند جان مادر را به خطر انداخته و منجر به از دست رفتن رحم شود.

وی افزود: میزان خونریزی در سزارین به‌مراتب بیشتر از زایمان طبیعی است و عفونت محل برش، به‌ویژه در افراد چاق، دیابتی یا سزارین‌های اورژانسی، شایع‌تر بوده و احتمال باز شدن جدار شکم وجود دارد. همچنین در سال‌های بعد، چسبندگی‌های ناشی از جراحی می‌تواند مشکلات جدی در اعمال جراحی دیگر مانند کیست تخمدان یا میوم رحم ایجاد کند.

واعظی به مزایای زایمان طبیعی برای نوزاد اشاره کرد و گفت: عبور جنین از کانال زایمانی باعث خروج مایعات از ریه‌های نوزاد شده و تنفس بهتری را برای او فراهم می‌کند، در حالی که نوزادان متولد شده با سزارین بیشتر دچار مشکلات تنفسی می‌شوند.

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: برخلاف باور‌های غلط رایج، زایمان طبیعی نشانه فرهنگ پایین نیست و سزارین نشانه باکلاس بودن محسوب نمی‌شود. تصور اینکه زایمان طبیعی باعث اختلال در روابط زناشویی می‌شود، کاملاً نادرست است. در دوران بارداری بافت‌ها به‌طور طبیعی شل می‌شوند و پس از زایمان، با بازگشت هورمون‌ها به حالت طبیعی، بدن به وضعیت قبل بازمی‌گردد.

وی با اشاره به زایمان طبیعی بدون درد گفت: امروزه روش‌هایی برای کاهش درد زایمان طبیعی وجود دارد که اگرچه درد را به صفر نمی‌رساند، اما آن را بسیار قابل تحمل می‌کند و در عین حال، مادر سریع‌تر به وضعیت طبیعی بازمی‌گردد و فرصت ارتباط باکیفیت‌تری با نوزاد خود خواهد داشت، فرصتی که در سزارین تا حدی از دست می‌رود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.