حمایت کمیته امداد زنجان از ۱۷ هزار زن سرپرست خانوار در این استان مادر ۳۱ ساله یزدی صاحب ۹ فرزند شد ابهام در حضور بانوی تیرانداز ایرانی در بوندس لیگا| لیگ آلمان از مهرماه شروع می‌شود انصراف بانوی تنیسور ایرانی از رویارویی با نماینده رژیم صهیونیستی در یک دوره مسابقات بین‌المللی کمبود ویتامین D در زنان شایع‌تر است درباره اخلاق و نوع نگاه دختر و عروس رهبر شهید انقلاب| بانوان معلمی که علم، مهر و ایمان را به یادگار گذاشتند ضرورت توجه به انجام مشاوره ژنتیک قبل از بارداری| تالاسمی را جدی بگیرید آغاز اردوی آماده‌سازی تیم ملی فوتسال زنان از هفته آینده حضور موفق بانوان شمشیرباز خراسان رضوی در مسابقات کشوری| تیام عباس‌نژاد به اردوی تیم ملی دعوت شده است بازدید سرمربی تیم ملی تنیس روی میز بانوان از  زیرساخت‌های پینگ پنگ مشهد اماواگرهای خانواده ها درباره طرح جدید دولت برای تازه‌متولدان | امیدی برای مادر پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان | از رفع سوء پیشینه بانوان تا فروش اموال ارتقای کیفیت خدمات مامایی در سال ۱۴۰۵ نیازمند نوآوری و بهره‌گیری از دانش روز
سرخط خبرها
افزایش مصرف دخانیات در میان زنان، زنگ خطری برای سلامت روان جامعه

افزایش مصرف دخانیات در میان زنان، زنگ خطری برای سلامت روان جامعه

  • کد خبر: ۳۹۲۶۱۰
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۵
یک روانشناس بالینی و کارشناس آسیب‌های اجتماعی گفت: افزایش ۱۳۵ درصدی مصرف سیگار در میان زنان، تنها یک آمار تکان‌دهنده نیست؛ این عدد نشانه یک تغییر عمیق در الگو‌های روانی و اجتماعی جامعه است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رضا فریدی با اشاره به اینکه هم‌زمان با رشد مصرف سیگار، گسترش سریع مصرف قلیان در میان دختران و زنان جوان نیز نشان می‌دهد با یک روند جدی و چندلایه مواجه هستیم، اظهار کرد: افزایش ۱۳۵ درصدی مصرف سیگار در میان زنان، تنها یک آمار تکان‌دهنده نیست؛ این عدد نشانه یک تغییر عمیق در الگو‌های روانی و اجتماعی جامعه است.

وی با اشاره به اینکه نوجوانی و جوانی، دوره شکل‌گیری هویت است و هر رفتاری که احساس قدرت، دیده‌شدن یا تعلق به یک گروه خاص ایجاد کند، می‌تواند جذاب باشد، ادامه داد: وقتی در شبکه‌های اجتماعی یا برخی محصولات فرهنگی و نمایش خانگی و فیلم‌های سینمایی، مصرف دخانیات در قالب یک سبک زندگی مدرن و متفاوت نمایش داده می‌شود، ذهن نوجوان که در حال ساختن تصویر خود است، آمادگی بیشتری برای پذیرش آن پیدا می‌کند.

این روانشناس با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد شیوع اضطراب و اختلالات خلقی در میان زنان بیشتر گزارش می‌شود. اگر مهارت‌های تنظیم هیجان، مدیریت استرس و تاب‌آوری به‌صورت جدی آموزش داده نشده باشد، فرد به سراغ راه‌حل‌های سریع، اما ناپایدار می‌رود، تصریح کرد: نیکوتین یکی از همین راه‌حل‌های موقت است؛ ماده‌ای که در کوتاه‌مدت احساس آرامش ایجاد می‌کند، اما در بلندمدت وابستگی، تشدید اضطراب و افت خلق را به دنبال دارد. قلیان نیز به دلیل عادی‌سازی اجتماعی، خطر پنهان‌تری دارد و حضور گسترده آن در کافه‌ها و دورهمی‌ها، باعث شده مصرفش یک رفتار «معمول» تلقی شود.

فریدی افزود: بسیاری تصور می‌کنند قلیان کم‌خطرتر از سیگار است، درحالی‌که جلسات طولانی مصرف قلیان می‌تواند حجم بالایی از دود و مواد سمی را وارد بدن کند. افزون بر این، چون قلیان معمولاً در جمع مصرف می‌شود، فشار همسالان نقش پررنگ‌تری پیدا می‌کند و احتمال تداوم رفتار افزایش می‌یابد.

وی بیان کرد: بسیاری تصور می‌کنند قلیان کم‌خطرتر از سیگار است، درحالی‌که جلسات طولانی مصرف قلیان می‌تواند حجم بالایی از دود و مواد سمی را وارد بدن کند. افزون بر این، چون قلیان معمولاً در جمع مصرف می‌شود، فشار همسالان نقش پررنگ‌تری پیدا می‌کند و احتمال تداوم رفتار افزایش می‌یابد.

این روانشناس گفت: مسئله مهم این است که مصرف دخانیات در زنان صرفاً یک انتخاب فردی نیست و پیامد‌های آن ابعاد گسترده‌تری دارد. وابستگی سریع‌تر به نیکوتین، هم‌پوشانی با افسردگی و اضطراب، تأثیر بر سلامت باروری و بارداری و حتی الگوسازی برای نسل بعد، این موضوع را به یک مسئله اجتماعی تبدیل می‌کند.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.