سرخط خبرها
تبلیغات فریب‌دهنده بلاگر‌های ورزشی و رژیم‌های زیان آور | طمع تناسب اندام یک شبه در میان زنان

تبلیغات فریب‌دهنده بلاگر‌های ورزشی و رژیم‌های زیان آور | طمع تناسب اندام یک شبه در میان زنان

  • کد خبر: ۲۱۷۳۲۳
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۰
افراد عادی به ویژه زنانی که در دام زندگی مجازی افتاده‌اند با دیدن تصاویر برخی از باشگاه‌های برند و تصاویر بلاگر‌های ورزشی وسوسه می‌شوند تا هرچه زودتر تناسب اندام پیدا کنند. غافل از آنکه برخی از این افراد نه تنها از طریق ورزش بلکه به دلیل پوشیدن گن‌های پروتز و یا پیکرتراشی به تناسب اندام دست پیدا کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، ویدیو یکی از بلاگر‌های ورزشی را به مربی باشگاه نشان می‌دهد و می‌گوید: «می‌خوام تو این یه ماه باقی مونده تا عید ۲۰-۳۰ کیلو وزن کم کنم و هیکلم شبیه این خانم بشه… می‌خوام هم برنامه ورزشی و هم رژیم غذایی داشته باشم تا به وزن ایده‌الم برسم…»

 مربی که تقاضای این خانم را غیر ممکن می‌داند پاسخ می‌دهد: «امکان نداره در عرض یک ماه این مقدار وزن کم کنید و به بدنتون آسیبی وارد نشه…»

مدتی است که با اشتیاق کاربران به فعالیت بلاگر‌های ورزشی و اشتراک گذاری عکس‌ها و ویدیو‌هایی از اندام خود توسط این افراد، مواجهیم. این درحالی است که بسیاری از افراد به خصوص آنلاین‌شاپ‌ها برای فروش بیشتر تلاش می‌کنند تا از مدل‌های خوش اندام استفاده کنند و استقبال مشتری‌ها را افزایش دهند.

همچنین پیج‌های تبلیغاتی جراحی‌هایی مانند عمل‌های زیبایی و پیکرتراشی تلاش می‌کنند تا چهره بی نقص و اندام‌های مانکنی را به دلیل درآمدزایی برای خود در جامعه رواج دهند؛ بنابراین درحال حاضر داشتن اندامی زیبا هم در مردان و هم در زمان بیش از پیش مورد توجه قرار دارد.

تصاویر فریب دهنده بلاگر‌ها

معمولاً افراد عادی با دیدن تصاویری از برخی از باشگاه‌های برند و تصاویر بلاگر‌های ورزشی وسوسه می‌شوند تا هرچه زودتر تناسب اندام پیدا کنند. 

غافل از آنکه برخی از این افراد نه تنها از طریق ورزش بلکه به دلیل پوشیدن گن‌های پروتز و یا پیکرتراشی به تناسب اندام دست پیدا کرده‌اند. حتی اگر اندام آنها حاصل ورزش هم باشد، در بازه زمانی کوتاهی به آن نرسیده‌اند و این افراد مدت زمان طولانی به تناسب اندام رسیده‌اند.

مقایسه با دیگران ممنوع!

برخی از زنان با دیدن افراد دارای تناسب اندام در باشگاه‌های ورزشی خودشان را با آنها مقایسه می‌کنند، درحالی که هرفردی شرایط جسمانی و شغلی متفاوتی دارد. 

همچنین اولویت‌های افراد با یکدیگر تفاوت دارد. به عنوان مثال ممکن است برای فردی ورزش و داشتن تناسب اندام اولویت باشد و برای آن تلاش کند درحالی که اولویت فرد دیگر بزرگ کردن فرزندانش باشد و بیشتر وقت خود را به آنها و خانه‌داری اختصاص دهد. همچنین ممکن است یک خانمی متأهل و دارای چند فرزند باشد، اما فرد دیگر مجرد باشد. آیا شرایط جسمانی این دو خانم بایکدیگر یکسان است؟

ما اتفاقی که باشگاه‌های بدنسازی می‌افتد این است که یک خانم متأهل که بیشتر وقت خود را برای تربیت فرزندانش اختصاص داده است اندام خود را با دختر مجردی که مدت زمان زیادی برای تناسب اندام خود تلاش کرده و وقت آزادتری دارد مقایسه می‌کند و می‌خواهد یک شبه به آن برسد.

عید نوروز بهترین انگیزه و بهانه برای این دسته از خانم‌هاست که معمولاً به دلیل علاقه زیادی که تناسب اندام دارند، گول برخی از بلاگر‌های ورزشی، مشاور‌های تغذیه غیرکارشناس در فضای مجازی، تبلیغات دارو‌های گیاهی و برخی از مکمل‌های غیرقانونی، برنامه‌های سنگین برخی از مربی‌های بدنسازی و… را می‌خورند و دچار بسیاری از عوارض و آسیب‌های غیرقابل جبران می‌شوند.

رسیدن به وزن مطلوب تنها در دو هفته!

تمایل به داشتن اندام‌هایی مانکنی در ایام نوروز بیش از سایر ماه‌های سال متقاضی داشته و هرساله با نزدیک شدن به عید نوروز، تقاضای ثبت نام در باشگاه‌های ورزشی و گرفتن رژیم‌های غذایی افزایش پیدا می‌کند. به طوری که از شروع بهمن ماه و آغاز خانه تکانی، برخی از افراد دارای چربی و وزن اضافه «به هرقیمتی» تصمیم به تکاندن چربی‌ها و سلولیت‌های اضافی بدنشان می‌گیرند به طوری که هیچ چیز به غیر از لاغر شدن برایشان اهمیت نخواهد داشت.

این افراد انتظار دارند در عرض کمتر از دو ماه مقدار قابل توجهی وزن کم کرده و اندامشان مانند بلاگر‌های ورزشی شود. 

این در حالی است که سن، ژن، شرایط جسمانی، فیزیکی و زندگی افراد با یکدیگر بسیار متفاوت است و ممکن است رژیم‌ها و تمرینات ورزشی مختلف روی افراد گوناگون تأثیرات متفاوتی داشته باشد. به طوری که ممکن است گرفتن برخی از رژیم‌های غیراصولی و برنامه‌های ورزشی بی‌پایه و اساس برای فرد عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

رژیم‌های غذایی زیان آور برای مصرف کنندگان و سودآور برای تبلیغ‌کنندگان!

ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه در خصوص رژیم‌های غیراصولی که توسط افراد غیرکارشناس طراحی و به متقاضیان ارائه می‌شود، می‌گوید: «این افراد غیرکارشناس با ارائه برنامه‌های غذایی غیراصولی به افراد متقاضی در باغ سبز نشان می‌دهند؛ در حالی که طرفداران لاغری هیچگونه اطلاعی از پیامد‌های این برنامه‌های غذایی نداشته و تصور می‌کنند که هر کاهش وزنی باعث سلامتی آنها و حفظ اندامشان خواهد شد.»

وی در خصوص افرادی که به دنبا رژیم‌های فوری هستند، می‌گوید: «بسیاری از افراد خیلی عجله دارند و می‌خواهند فوری به تناسب اندام برسند. به عنوان مثال بسیاری از افرادی که به متخصص تغذیه مراجعه می‌کنند، به پزشک می‌گویند: یکی از دوستان یا آشنایان من برنامه رژیم غذایی گرفته و هرهفته چندکیلو وزن کم می‌کند! من هم می‌خواهم مانند آن شوم…»

مظهری با تأکید بر سودجویی بودن این رژیم‌های غذایی غیراصولی می‌گوید: «این رژیم‌های غذایی، سودجویی است. هررژیمی که منجر به کاهش وزن و کاهش سایز شود به معنای سلامتی نیست. زمانی که فردی رژیم می‌گیرد باید سه هدف را مد نظر داشته باشد. 

اول از همه نباید آسیبی به طراوت چهره او وارد شود. همچنین باید نتایج به دست آمده از رژیم با تمهیدات حداقل چندین سال قابل نگهداری باشد، سلامتی را برای رژیم‌گیرنده به وجود آورده و آنها را از بیماری‌های متابولیکی دور کند.»

وی در خصوص ویژگی‌های رژیم متناسب توضیح می‌دهد: «این مسئله مستلزم یک رژیم متناسب، متعادل و متنوع است. برای هر فردی باید رژیمی در نظر گرفت که متناسب با سن، وزن و فیزیولوژیک او نیازش را برآورده کند. 

باید منابع غذایی گنجانده شده در رژیم متعادل باشد و، چون هیچ گروه غذایی همزمان باهم دربردارنده هفتاد موارد ریز و درشت مغذی را ندارد، رعایت تنوع تغذیه حتی در گروه‌های غذایی همسان «مواد غذایی که در یک گروه از هرم غذایی قرار دارد مانند سبزیجات یا لبنیات» باید از تنوع رنگ، عطر و طعم برخوردار باشند. تا همانطور که گرسنگی حفظ می‌شود، گرسنگی پنهانی و یا سلولی که به علت کاهش مصرف ریزمغذی‌ها اتفاق می‌افتد، ایجاد نشود.»

این متخصص تغذیه در خصوص عوارض گرسنگی‌های پنهانی می‌گوید: «گرسنگی‌های پنهانی برخلاف گرسنگی‌های ظاهری که اشتهایی در معده ایجاد می‌کند، در بلند مدت بیماری‌های اختصاصی ایجاد می‌کند که گاهی جبران این عوارض ایجاد شده امکان ناپذیر است.»

تحمل بیماری تنها برای مهمانی‌های عید نوروز

مظهری با تأکید بر عوارض رژیم‌های غیراصولی، می‌گوید: «افراد نباید به خاطر یک میهمانی رفتن یا برای خوش اندام بودن در ایام عید به سلامتی جسم و جان و روانشان آسیب برسانند. 

متأسفانه در ایام تعطیلات نوروزی نه تنها غذای افراد نامتعادل است بلکه برخلاف ساعت بیولوژیکی بدن که با غروب و طلوع آفتاب تنظیم می‌شود «افراد روزخوابی و شب بیداری را چاشنی پرخوری‌های ایام عید می‌کنند»؛ بنابراین زمانی که تعطیلات نوروز تمام می‌شود به جای اینکه افراد آراسته و سرحال و توانمند باشند، خسته‌تر، بی‌حوصله‌تر و عصبی‌تر از قبل، شروع به کار و فعالیت می‌کنند.»

فاجعه‌ای در کمین علاقه‌مندان به تناسب اندام‌

وی در خصوص برنامه‌های غذایی غیراصولی تنظیم شده توسط مربی‌های باشگاه‌های ورزشی و بدنسازی می‌گوید: «این مربی‌ها به دلیل عدم آگاهی نمی‌دانند که برنامه‌های غذایی غیراصولی که ارائه می‌دهند، چه فجایعی را برای این جوان‌ها رقم خواهد زد. 

زیرا این افراد کارشناس حرکات ورزشی هستند نه کارشناس تغذیه. اگر به آمار افرادی که به دلیل رژیم‌های غیراصولی کبد و کلیه‌هایشان را از دست دادند و مبتلا به کبد چرب، فیبرز کبدی … شده‌اند، مراجعه کنید متوجه عمق آسیب خواهید شد. 

خصوصاً جوان‌هایی که به سن بلوغ نرسیده‌اند بیشتر در معرض آسیب هستند و عوارض جبران ناپذیری «حتی از دست دادن توان مردانگی‌شان» برای آنها رقم خواهد خورد. مگر اینکه آن فردی که در باشگاه رژیم غذایی می‌دهد، کارشناس و دکتر تغذیه باشد.»

لزوم دادن آزمایش قبل از رژیم

وی در پاسخ به این پرسش که آیا قبل از گرفتن رژیم‌های غذایی و برنامه‌های ورزشی نیازی به انجام آزمایش هست یا خیر، توضیح می‌دهد: «افراد برای گرفتن رژیم لاغری و یا انجام ورزش صددرصد باید آزمایش دهند. آزمایش دادن یعنی آگاهانه قدم برداشتن در مسیر لاغری و سلامتی. 

به عنوان مثال اگر فردی اسیداوریک بالایی داشته باشد و به او رژیم کتوژنیک داده شود، آن فرد به سمت حملات نقرس سوق پیدا می‌کند. رژیمی که برای افراد طراحی می‌شود نباید تشدیدکننده بیماری‌های زمینه‌ای او باشد. 

افرادی که بدون در نظر گرفتن شرایط جسمانی افراد به صورت چشم بسته  و بدون سنجیدن میزان فشارخون، چربی خون، آنزیم‌های کبدی، عملکرد تیروئید و… به فرد رژیم می‌دهند، با جان مراجعه کننده ناآگاهانه بازی می‌کنند.

«پیکرتراشی» راهی خطرناک برای رسیدن به تناسب اندام

متأسفانه بسیاری از خانم‌ها پس از بار‌ها امتحان کردن روش‌های غیراصولی لاغری و نتیجه نگرفتن از آن خسته شده و به دنبال راه‌ها دیگری مانند پیکرتراشی می‌روند. پیکرتراشی یکی از جراحی‌های زیبایی است که به تازگی در میان افراد خصوصاً خانم‌ها باب شده و عواقب بسیار زیادی دارد. 

حتی در برخی از موارد ریسک انجام این عمل برای افراد به قدری بالاست که پزشکان و متخصصان مسؤولیت این جراحی را به عهده نمی‌گیرند و از آن سرباز می‌زنند. اما یک سری از پزشک‌نما‌ها بدون هیچ تحقیقی این مسؤولیت را پذیرفته و این عمل را انجام می‌دهند.

بسیاری از خانم‌ها که تازه شب عید به یاد تناسب اندام می‌افتند، به دلیل نداشتن زمان کافی چاره‌ای جز پیکرتراشی فوری ندارند و با مشاوره‌های پزشک‌نما‌ها به انجام این جراحی پرخطر ترغیب می‌شوند. جراحی‌هایی که بی‌سروصدا و در خاموشی محض انجام می‌شود.
منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.