رویش توانمندسازی و اشتغال حاشیه نشینان در مشهد حضور فعال بانوان در ششمین دوره مسابقات عملیاتی دوام ثامن مشهد + فیلم بانوان موفق دوام ثامن در رسانه‌ها معرفی شوند «شهردخت» رسانه دختران شهر | شناسایی دختران دانش‌آموز علاقه‌مند به رسانه با محوریت سواد رسانه + فیلم پایه اصلی در جامعه توجه به مفهوم خانواده است توجه به حوزه بانوان در مدیریت شهری از اهمیت بالایی برخوردار است روش تهیه آسان کیک یزدی در خانه + فیلم اقدامات دولت شهید رئیسی در حوزه بانوان و خانواده ماندگار خواهد بود احتمال انتصاب ۱ تا ۳ زن به عنوان استاندار در دولت چهاردهم راه و رسم انتخاب نوشت افزار مناسب بررسی نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ بیکاری زنان در گروه‌های سنی مختلف در بهار ۱۴۰۳ | پویایی زنان جوان در بازار کار در موضوع جوانی جمعیت، محور، خانواده و کرامت مادری است پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان | آیا می‌توان محل تولد پدر یا مادر را تغییر داد؟ نه شرقی، نه غربی در حوزه زنان | گفتمان الگوی سوم زن مسلمان نیاز به ترویج دارد آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره بانوان «حریم رسالت» اعلام شد ۵  کتاب کاربردی برای تقویت مهارت گفتگو در کودکان | گفتن آموختن گذری بر تاریخ ایجاد نخستین کودکستان‌ها در جهان، ایران و مشهد | روایتی به‌قشنگی و دل‌نشینی بچه‌ها دماغ من زشت است | گفتاری درباره تاثیر رسانه بر کاهش اعتمادبه‌نفس دختران بی‌دردسرترین طلا برای شهربانوی ووشو نگاهی به فعالیت بانوان ورزشکار مشهدی | از نایب‌قهرمانی پینگ‌پنگ‌باز مشهدی تا قهرمانی تلنت مشهد در لیگ آزاد تهران ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدای مفقود الاثر
سرخط خبرها
کم خونی یکی از دلایل کم شنوایی در زنان

کم خونی یکی از دلایل کم شنوایی در زنان

  • کد خبر: ۲۲۰۰۹۴
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹
محققانی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان، یک مطالعه پژوهشی انجام داده اند که در آن آستانه شنوایی در زنان دچار کم‌خونی با زنانی که این مشکل را ندارند، مورد مقایسات علمی قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، کم شنوایی، ناشی از اختلال عملکرد جزئی یا کامل مسیر شنوایی از گوش خارجی تا قشر شنوایی مغزی است و مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری گوش است.

کاهش شنوایی یک مشکل عمده بهداشت جهانی است و اخیراً به‌عنوان پنجمین علت اصلی سال‌های ناتوانی زندگی معرفی شده است و رتبه آن حتی بالاتر از بسیاری از بیماری‌های مزمن دیگر مانند دیابت، زوال عقل و بیماری انسدادی مزمن ریوی بوده است. علاوه بر این، براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، بروز اختلالات شنوایی با سرعت نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است.

به گفته متخصصان، کاهش شنوایی درمان‌نشده در بالغین منجر به انزوای اجتماعی شده و کیفیت زندگی فرد را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود بیماران مبتلابه کم‌شنوایی نسبت به هم سن‌های خودشان میزان بالاتری از بستری، ضعف، دمانس یا زوال عقل و افسردگی را تجربه کنند. شواهد موجود نشان می‌دهند که کم‌خونی فقر آهن یا به قول پزشکان، IDA، با کاهش شنوایی همراه بوده است. کم‌خونی یکی از رایج‌ترین موارد اختلالات خون است و تخمین زده می‌شود که تقریباً یک‌سوم کل جمعیت‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. این مشکل همچنین شایع‌ترین کمبود تغذیه‌ای در جهان و جزو یکی از مشکلات اصلی سیستم بهداشت و درمان در کشور‌های در حال توسعه است.

در رابطه با این مشکل، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان، یک مطالعه پژوهشی را انجام داده اند که در آن آستانه شنوایی در زنان دچار کم‌خونی فقر آهن با زنانی که این مشکل را ندارند، مورد مقایسات علمی واقع شده است.

در این پژوهش ۳۱۵ نفر از زنان در طیف سنی ۱۲ تا ۴۵ سال با و بدون کم‌خونی فقر آهن بعد از همسان‌سازی سنی مشارکت داشتند. مقدار هموگلوبین افرادی که وارد مطالعه شده بودند، به عنوان شاخصی برای وضعیت آهن خونشان ثبت شد و سپس برای تمام شرکت‌کنندگان اودیومتری یا شنوایی سنجی انجام شد.

نتایج این مطالعه نشان داد که ارتباط معنی‌داری بین کم خونی فقر آهن یا IDA و افزایش آستانه شنوایی هدایت استخوانی وجود دارد. این بدان معنی است که افراد مبتلا به IDA در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به اختلالات شنوایی هستند.

میر محمد جلالی، پژوهشگر مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همکارانش در این باره می‌گویند که تایج بررسی‌های ما مشخص کرد که ارتباط چشمگیری بین IDA و افزایش آستانه شنوایی هدایت استخوانی وجود دارد که می‌تواند به اختلال شنوایی حسی-عصبی منجر شود.

به گفته آنها به دلیل شیوع بالای IDA در زنان، این گروه در برابر خطر بالایی برای ابتلا به اختلالات شنوایی هستند؛ بنابراین لازم است که این بیماری را به‌عنوان یک فاکتور خطر برای اختلال شنوایی در نظر داشته باشیم. چراکه داشتن درک بیشتری از ارتباط بین IDA و انواع کاهش شنوایی در جمعیت زنان بزرگسال ممکن است به ایجاد فرصت‌های جدید برای شناسایی زودرس و درمان مناسب کمک کند.

آنها با انتشار نتایج مطالعه خود در مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیشنهاد کرده‌اند که در مطالعات آینده ارتباط بین مصرف مکمل آهن با وضعیت سیستم شنوایی مورد بررسی قرار گیرد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.