رقابت ۲  بدمینتون باز  خراسان رضوی در مسابقات انتخابی تیم‌های ملی بدمینتون بانوان ایجاد بیش از ۱۱۸۰ فرصت شغلی برای زنان سرپرست خانوار در خراسان رضوی دوقلوزایی و تعیین جنسیت جنین؛ از تبلیغات تا واقعیت‌های علمی سرطان تخمدان، یک بیماری زنانه با کمترین میزان شیوع و بیشترین میزان مرگ و میر ! ناکامی تیم ملی هندبال زیر ۱۶ سال ایران برابر میزبان مسابقات آسیایی ثبت بیش از ۴۳ هزار مورد واقعه ازدواج در اصفهان در سال ۱۴۰۴ فاصله کوتاه سپاهان با قهرمانی در لیگ برتر هندبال| ۲ هفته پایانی لیگ برتر بانوان برگزار می‌شود برگزاری یک دوره مسابقات اوپن بانوان در مشهد| مهشید اشتری و یکتا ادیبیان، ملی پوشان خراسانی تنیس روی میز هستند جزئیاتی از شرایط تیم ملی والیبال زنان و اردوی آماده سازی این تیم چه تعداد کودک در خراسان شمالی مشمول طرح یسنا شدند؟ همسر شهید جمهور: حضور خانوادگی در اجتماعات حماسی شبانه، اهمیت زیادی دارد «زن و هویت مشهد» | بخش سوم: فاطمه طوسی؛ بانوی خراسانی که در دربار مغولان از حریم رضوی پاسداری کرد
سرخط خبرها
چراغ سبز هورمون زنانه به سیگار

چراغ سبز هورمون زنانه به سیگار

  • کد خبر: ۲۲۰۶۱۲
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهند که استروژن، هورمون جنسی زنانه، می‌تواند مغز افراد را نسبت به اثرات نیکوتین موجود در سیگار حساس‌تر کند و در نتیجه احتمال بیشتری برای اعتیاد به سیگار در زنان وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان آمریکایی به تازگی کشف کرده اند که با وجود اینکه تعداد مردان سیگاری در آمریکا بیشتر از زنان است، اما زنان بیشتر از مردان به سیگار کشیدن اعتیاد پیدا می‌کنند.

طبق گزارش سی‌دی‌سی، تقریباً از هر ۱۰۰ مرد بالغ ۱۳ نفر سیگار می‌کشد؛ این تعداد در هر ۱۰۰ زن بالغ حدود ۱۰ نفر است.

بر اساس گفته‌های سالی پاوس، دانشجوی دکترای زیست‌شناسی مولکولی در کالج پزشکی کنتاکی در لکسینگتون، حتمال اعتیاد به نیکوتین در زنان بیشتر از مردان بوده و معمولاً زنان در ترک سیگار موفقیت کمتری دارند. این دانشجو که در مطالعات خود به دلیل وجود این اختلاف جنسیتی پی برده است.

به عقیده او هورمون استروژن که در بدن هر دو جنس یافت میشود علت این اختلاف جنسیتی است، این هورمون به مقدار کم در بدن مردان و در سطوح بالاتر در بدن زنان وجود دارد که میزان ترشح آن هر ۲۸ روز در طول مراحل چرخه قاعدگی تغییر می‌کند.

هورمون استروژن بر افزایش اثر پروتئین‌هایی به نام اولفکتومدین‌ها که بر پاسخ لذت مغز به نیکوتین تاثیرگذار است. استروژن این پروتئین را که بخشی از مغز را که به اعتیاد و پاداش مرتبط است، فعال کرده و باعث میل به مصرف نیکوتین در زنان می‌شوند.

هرچند که با گذر زمان مصرف نیکوتین منجر به کاهش مقدار اولفاکتومدین‌ها می‌شود و این اثر ممکن است با کاهش مقدار استروژن همراه باشد، اما ژنی که اولفاکتومدین‌ها می‌سازند بر روی شیمی مغز اثر خود را می‌گذارد.

به گفته پاوس، دانشمندان می‌توانند دارو‌هایی بسازند که این پروتئین‌ها را هدف قرار داده، اثرات آنها را مسدود کرده و به افراد کمک کنند که سیگار را ترک کنند. او امیدوار است که اگر بتوان اثبات کرد که استروژن از طریق الفکتومدین‌ها روی مصرف نیکوتین تاثیرگذار است، می‌توان دارو‌هایی ساخت که از این اثر جلوگیری کنند.

منبع: فرارو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.