تشکیل کارگروهی تخصصی برای تدوین سند «زنان فناور» مارال ترکمان و فرشته خسروی، بازیکنان کلیدی تیم ملی ایران در جام ملت‌های زنان آسیا از نگاه AFC پایان لیگ بسکتبال دسته یک زنان با قهرمانی تیمی از مشهد اصلاح سازوکار‌ها با همکاری وزارت کار و گمرک برای امکان صادرات محصولات بانوان فعال اقتصادی به صورت فردی افزایش چاپ کتاب‌هایی با محوریت تجربیات شخصی یا اجتماعی زنان در سال‌های اخیر بررسی تأثیرات مطالعه کتاب بر زندگی زنان تیم ملی ایران از صعود به دیدار پایانی جام ملت‌های آسیا بازماند پیشنهاد تأمین مسکن برای جوانان به‌جای پرداخت نقدی وام ازدواج به آن‌ها اجرای برنامه ۱۰۰۰ روز طلایی با هدف پیشگیری از ناهنجاری‌های مادرزادی در خراسان رضوی برگزاری اولین نشست مجمع نمایندگان زنان ادوار در مرکز امور نمایندگان قهرمانی بانوان ایرانی در رقابت‌های بین‌المللی تور جهانی تنیس ساحلی BT ۵۰ مصرف منیزیم برای زنان حیاتی است برگزیده «جایزه ادبیات عرب» پاریس و روایت های زنانه رفع مشکلات ضمانت وام دهک‌های یک تا ۵ زنان سرپرست‌خانواده توسط شهید جمهور در دولت سیزدهم رقبای تیم ملی در مسابقات مرحله مقدماتی جام ملت‌های فوتبال بانوان زیر ۲۰ سال آسیامشخص شدند نقش اساسی خانواده در شکل‌دهی به فرهنگ، هنجار‌ها و ارزش‌های اجتماعی ضرورت سیاست‌گذاری جامع و چندبُعدی برای افزایش نرخ باروری برای عدالت، برای خانواده + ویدئو پویشی برای آثار هنری بانوان هنرمند در خراسان رضوی
سرخط خبرها
چراغ سبز هورمون زنانه به سیگار

چراغ سبز هورمون زنانه به سیگار

  • کد خبر: ۲۲۰۶۱۲
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهند که استروژن، هورمون جنسی زنانه، می‌تواند مغز افراد را نسبت به اثرات نیکوتین موجود در سیگار حساس‌تر کند و در نتیجه احتمال بیشتری برای اعتیاد به سیگار در زنان وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان آمریکایی به تازگی کشف کرده اند که با وجود اینکه تعداد مردان سیگاری در آمریکا بیشتر از زنان است، اما زنان بیشتر از مردان به سیگار کشیدن اعتیاد پیدا می‌کنند.

طبق گزارش سی‌دی‌سی، تقریباً از هر ۱۰۰ مرد بالغ ۱۳ نفر سیگار می‌کشد؛ این تعداد در هر ۱۰۰ زن بالغ حدود ۱۰ نفر است.

بر اساس گفته‌های سالی پاوس، دانشجوی دکترای زیست‌شناسی مولکولی در کالج پزشکی کنتاکی در لکسینگتون، حتمال اعتیاد به نیکوتین در زنان بیشتر از مردان بوده و معمولاً زنان در ترک سیگار موفقیت کمتری دارند. این دانشجو که در مطالعات خود به دلیل وجود این اختلاف جنسیتی پی برده است.

به عقیده او هورمون استروژن که در بدن هر دو جنس یافت میشود علت این اختلاف جنسیتی است، این هورمون به مقدار کم در بدن مردان و در سطوح بالاتر در بدن زنان وجود دارد که میزان ترشح آن هر ۲۸ روز در طول مراحل چرخه قاعدگی تغییر می‌کند.

هورمون استروژن بر افزایش اثر پروتئین‌هایی به نام اولفکتومدین‌ها که بر پاسخ لذت مغز به نیکوتین تاثیرگذار است. استروژن این پروتئین را که بخشی از مغز را که به اعتیاد و پاداش مرتبط است، فعال کرده و باعث میل به مصرف نیکوتین در زنان می‌شوند.

هرچند که با گذر زمان مصرف نیکوتین منجر به کاهش مقدار اولفاکتومدین‌ها می‌شود و این اثر ممکن است با کاهش مقدار استروژن همراه باشد، اما ژنی که اولفاکتومدین‌ها می‌سازند بر روی شیمی مغز اثر خود را می‌گذارد.

به گفته پاوس، دانشمندان می‌توانند دارو‌هایی بسازند که این پروتئین‌ها را هدف قرار داده، اثرات آنها را مسدود کرده و به افراد کمک کنند که سیگار را ترک کنند. او امیدوار است که اگر بتوان اثبات کرد که استروژن از طریق الفکتومدین‌ها روی مصرف نیکوتین تاثیرگذار است، می‌توان دارو‌هایی ساخت که از این اثر جلوگیری کنند.

منبع: فرارو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.