ابتلا به افسردگی شدید، از عوارض مهم سقط جنین معرفی گیاهان آپارتمانی مناسب برای اتاق نوزاد فصل دوم برنامه تلویزیونی مهنا به بررسی نقش زنان در عرصه مقاومت می‌پردازد بلغورشیر، غذای کمکی مناسب برای کودکان ۱۰ تا ۱۲ماهه پرداخت تسهیلات فرزندآوری در آستانه ۴۰ همت قرار گرفت حمایت دولت از زنان سرپرست‌خانوار، از طریق توسعه مشاغل خانگی توضیحات سازمان اداری و استخدامی کشور درباره آیین نامه دورکاری مادران شاغل (۲ بهمن ۱۴۰۳) بازگشت ساره بیات به جشنواره فیلم فجر با فیلم سینمایی «چشم بادومی» رفع نیاز کودکان به تعاملات اجتماعی بیرون از خانواده با رفتن به مهدکودک از هر ۴ زن یک نفر به میگرن مبتلا است لزوم توجه والدین به نقش تربیتی بازی‌های خانوادگی در کودکان تصویب اولویت‌های موضوعی منشور زنان در جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان همسر شهید برونسی درگذشت گفت و گو با زنی جوان که با موتورسیکلت به مشتریانش مواد مخدر می رساند | رؤیا‌های سوخته «رؤیا» رفع مشکلات زنان و خانواده با اجرای قوانین مرتبط با این حوزه در جامعه معرفی زنان موثر در پیشرفت ایران اسلامی در برنامه رادیویی «ایراندخت» مصرف زیاد غذا‌های فراوری‌شده، عامل مهم ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنان هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره پدیده زنانه شدن سالمندی
سرخط خبرها
افزایش سهم زنان از اشتغال بخش صنعت در ۱۷ استان | معمای اشتغال نیمی از زنان «سیستان و بلوچستان» در صنعت

افزایش سهم زنان از اشتغال بخش صنعت در ۱۷ استان | معمای اشتغال نیمی از زنان «سیستان و بلوچستان» در صنعت

  • کد خبر: ۲۲۸۳۳۴
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹
نگاهی به تغییرات سهم اشتغال زنان در بخش صنعت در زمستان سال گذشته نسبت به بازه زمانی یکسان در سال ۱۴۰۱ حکایت از آن دارد که در ۱۷ استان این سهم بیشتر شده و در باقی آن‌ها، سهم بانوان از اشتغال در بخش صنعت پایین آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در زمستان ۱۴۰۲ نسبت به فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ سهم اشتغال زنان در کل کشور کاهش یافته است. زنان سیستانی بیشترین و بانوان ایلامی کمترین سهم از اشتغال زنان را در بخش صنعت به خود اختصاص داده‌اند. آیا اشتغال زنان سنت‌مآب سیستانی، در بخش صنعت توجیه‌پذیر است و با واقعیت هم‌خوانی دارد؟

اقتصاد از سه بخش «خدمات»، «صنعت» و «کشاورزی» تشکیل شده است. باتوجه به افزایش جمعیت محصل در سال‌های اخیر، توسعه این بخش ضمن بهبود رشد اقتصادی می‌تواند در بهره گیری از دانش و مهارت این دسته از افراد موثر واقع شده و به کاهش جمعیت بیکار منجر شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در زمستان سال گذشته اشتغال زنان در بخش صنعت در کل کشور کمتر شده و تقریبا یک چهارم زنان شاغل ایرانی، در این برهه در بخش مذکور فعالیت داشته‌اند. البته این نرخ در استان‌های مختلف با یکدیگر تفاوت داشته است.

آمار‌ها حکایت از آن دارد که نزدیک به نیمی از زنان مشغول فعالیت در «سیستان و بلوچستان»، در بخش صنعت اشتغال داشته و بدین ترتیب این استان بالاترین سهم از اشتغال زنان در این حوزه را به خود اختصاص داده است. دلیل این امر را می‌توان استفاده از نیروی کار فامیلی و قرار گیری مشاغلی نظیر سوزن دوزی در زمره کار‌های صنعتی عنوان کرد.

در «ایلام» و «لرستان» نیز سهم اشتغال زنان صنعت‌گر کمتر از ۱۰ درصد گزارش شده و بدین ترتیب این دو استان بر پایین‌ترین پله این رده بندی قرار گرفته اند. در ادامه به بررسی سهم اشتغال بانوان ایرانی در بخش صنعت در زمستان ۱۴۰۲ پرداخته و به این سوال پاسخ داده شده است که در چند استان این نرخ نسبت به زمستان ۱۴۰۱ بیشتر شده است.

کاهش سهم بانوان شاغل در بخش صنعت در زمستان ۱۴۰۲

اقتصاد از سه بخش اصلی تشکیل شده است. این سه بخش شامل «خدمات»، «صنعت» و «کشاورزی» است. از میان این بخش‌ها، «صنعت» به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر جذب افراد به بازار نیروی کار اثر داشته است؛ بنابراین این استان به دلیل رشد اشتغال، رشد اقتصادی و جذب افراد دارای مهارت حائز اهمیت شمرده می‌شود.

در سال‌های اخیر، میزان جمعیت دارای تحصیلات دانشگاهی در کشور افزایش یافته و با درنظرگیری اینکه بخش صنعت اغلب به دانش و مهارت نیروی ماهر نیاز دارد، توجه به آن می‌تواند زمینه اشتغال تحصیل کرده‌های دانشگاهی را فراهم نموده و از نرخ بیکاری آنها بکاهد.

آمار‌های منتشر شده در مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در زمستان ۱۴۰۲ سهم زنان شاغل در بخش صنعت در کل کشور به ۲۵.۲ درصد رسیده است. به بیان دیگر از هر ۱۰۰ بانوی ۱۵ ساله و بیشتری که در بازار کار اشتغال داشته اند، بالغ بر ۲۵ نفر در بخش صنعت مشغول فعالیت بوده اند. شواهد خبر از آن می‌دهد که سهم شاغلین زن بخش صنعت کل کشور در زمستان ۱۴۰۲ نسبت به فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ کاهش ۱.۶ واحد درصدی را تجربه کرده است. بدین ترتیب می‌توان دریافت که شمار بانوان صنعت‌گر کل کشور در این بازه زمانی کمتر شده است.

آنچه تاکنون مطرح شده، مربوط به سهم اشتغال بانوان در بخش صنعت کل کشور بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این سهم در استان‌های مختلف با یکدیگر تفاوت داشته است. افزون بر آن سهم زنان شاغل در بخش صنعت در زمستان سال گذشته در برخی استان‌ها بالا رفته و در دیگر نواحی کاهش یافته است.

افزایش سهم زنان از اشتغال بخش صنعت در ۱۷ استان | معمای اشتغال نیمی از زنان «سیستان و بلوچستان» در صنعت

حل معمای رتبه نخست زنان «سیستانی» در سهم از اشتغال بخش صنعت

بررسی داده‌های منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در زمستان ۱۴۰۲، سهم اشتغال زنان شاغل در بخش صنعت در ۱۴ استان کشور، بیشتر از میانگین کشوری بوده است.

در «سیستان و بلوچستان» از هر ۱۰۰ بانوی شاغل در بازار کار، نزدیک به ۴۹ نفر مشغول فعالیت در بخش صنعت بوده‌اند. به بیان دیگر می‌توان گفت تقریبا نیمی از زنان شاغل سیستانی، در زمستان گذشته در بخش صنعت کار کرده اند.

در این منطقه، اغلب زنان خانوار و فامیل، مشغول کار در کنار مردان هستند. از سوی دیگر در این استان فعالیت‌های سوزن دوزی، گلیم و فرش بافی و نظایر آن دارای رونق است. مشاغلی که اگرچه سنتی هستند، اما در زمره فعالیت‌های صنعتی جای گرفته اند؛ بنابراین دلیل بالا بودن سهم اشتغال زنان در منطقه سیستان و بلوچستان به عنوان ناحیه‌ای که هنوز لباس مدرنیته بر تن نکرده و احوالات سنتی خویش را حفظ نموده، بدین علت بوده است.

پس از سیستان، بانوان «آذربایجان شرقی» نیز با کسب سهم ۴۲.۱ درصدی از اشتغال در بخش صنعت، در جایگاه دوم این رتبه بندی جای گرفته اند. در سایر استان‌ها این نرخ کمتر از ۴۰ درصد گزارش شده است.

سهم اشتغال زنان در بخش صنعت، در ۲ استان تک رقمی شد

بر اساس گزارشات مرکز آمار در ۱۷ استان ایران، سهم اشتغال زنان در بخش صنعت کمتر از میانگین کشوری برآورد شده و در محدوده ۷.۴ تا ۲۴.۹ درصدی قرار داشته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ۲ استان، سهم اشتغال زنان در بخش صنعت کمتر از ۱۰ درصد برآورد شده است. این بدان معناست که در این دو استان، از هر ۱۰ بانوی شاغل در بازار کار، کمتر از ۱ نفر مشغول کار صنعتی بوده اند.

«ایلام» با کسب سهم ۷.۴ درصدی کمترین سهم از اشتغال زنان در بخش صنعت را در زمستان امسال به خود اختصاص داده است. بانوان «لرستانی» نیز با کسب سهم ۷.۹ درصدی با اختلاف کمی در کنار ایلام قرار گرفته و دومین جایگاه را از حیث کم بودن سهم زنان در اشتغال بخش صنعت به خود اختصاص داده است.

شواهد حاکی از آن است که در این دو استان سهم اشتغال زنان در بخش صنعت نسبت به زمستان ۱۴۰۱، بیشتر شده است.

افزایش سهم زنان از اشتغال بخش صنعت در ۱۷ استان | معمای اشتغال نیمی از زنان «سیستان و بلوچستان» در صنعت

افزایش سهم زنان از اشتغال بخش صنعت در ۱۷ استان

نگاهی به تغییرات سهم اشتغال زنان در بخش صنعت در زمستان سال گذشته نسبت به بازه زمانی یکسان در سال ۱۴۰۱ حکایت از آن دارد که در ۱۷ استان این سهم بیشتر شده و در باقی آنها، سهم بانوان از اشتغال در بخش صنعت پایین آمده است.

استان «هرمزگان» با ثبت کاهش ۱۳.۱ واحد درصدی بیشترین میزان کاهش در این رقم را به نام خود اختصاص داده است. قم نیز با ثبت افزایش ۶.۳ واحد درصدی بالاترین نرخ افزایش در سهم مذکور را در میان دیگر استان‌ها به ثبت رسانده است.

منبع: اکوایران

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.