اعلام آمادگی کامل برای میزبانی نخستین نشست عالی‌رتبه سالانه زنان اکو در سال آینده زنان مایه افتخار ایران هستند ویژه برنامه «بانوان عاشورایی» با حضور زائران اردوزبان در حرم مطهر رضوی برگزار شد بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام رنگ و بوی زنانه مستند کوتاه «مادر جبهه‌ها» دختر شهید سپهبد سلامی: هستی خود را برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب به میدان می‌آوریم ۳۲ بازیکن به اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان دعوت شدند سرمربی تیم ملی فوتبال زنان ایران: می‌خواهیم نماینده‌ای شایسته برای ایران باشیم معرفی جایگزین‌های نمک در پخت غذا آغاز بیست و یکمین دوره لیگ برتر هندبال زنان ایران از نیمه دوم شهریور ماه ۱۴۰۴ اثرگذاری مستقیم طلاق بر ساختار‌های تربیتی، آموزشی و فرهنگی جامعه خانواده ایرانی، خانواده‌ای مقاوم در برابر جنگ ۱۲ روزه اخیر جایگاه بانوان در نبرد فرهنگی علیه دشمن کجاست؟ مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا چه زمانی برگزار می‌شود؟ | جزئیاتی از برنامه دیدار‌های تیم ملی فوتبال زنان ایران در مرحله مقدماتی
سرخط خبرها
فلوراید موجود در آب آشامیدنی برای جنین خطرناک است

فلوراید موجود در آب آشامیدنی برای جنین خطرناک است

  • کد خبر: ۲۳۰۱۱۱
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
تحقیقات جدید نشان می‌دهد قرارگرفتن جنین در معرض فلوراید موجود در آب آشامیدنی مادر باردار، ممکن است احتمال بروز مشکلات جسمی و روانی در کودکان نوپا را افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، اشلی مالین، نویسنده ارشد این مطالعه و استادیار اپیدمیولوژی در دانشگاه فلوریدا، گفت: «یافته‌های ما قابل‌توجه است، با توجه به اینکه زنان در این مطالعه در معرض سطوح بسیار پایین فلوراید بودند.»

با این حال، هیچ‌کس نمی‌گوید که فلورایداسیون آب آشامیدنی باید متوقف شود.

مالین گفت: «افراد باردار احتمالاً باید آب تصفیه‌شده بنوشند.»

شهرداری‌های ایالات متحده در دهه ۱۹۴۰ شروع به افزودن فلوراید به منابع آب کردند، زیرا اثر آن در جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان ثابت شده است. در حال حاضر، حدود سه‌چهارم آمریکایی‌ها در آب لوله‌کشی خود فلوراید دارند.

با این حال، مالین و همکارانش خاطرنشان کردند مطالعات اخیر نشان داده است که نوشیدن آب حاوی فلوراید در دوران بارداری، ممکن است بر جنین تأثیر بگذارد.

پژوهش جدید شامل ۲۲۹ جفت مادروفرزند بود. ادرار هر مادر در طول سه‌ماهه سوم بارداری برای اندازه‌گیری سطح فلوراید نمونه‌برداری شد.

هنگامی که فرزندان این زنان به سه‌سالگی رسیدند، هر‌کدام با استفاده از چک‌لیست رفتار کودک پیش‌دبستانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. چک‌لیست بر اساس گزارش والدین از عملکرد اجتماعی و عاطفی کودک نوپاست.

گروه مالین دریافتند کودکانی که در معرض ۰.۶۸ میلی‌گرم‌در‌لیتر فلوراید در رحم قرار گرفته بودند، ۱.۸۳ برابر بیشتر احتمال دارد مشکلات رفتاری از خود نشان دهند.

به طور خاص، این مسائل شامل شکایات فیزیکی مانند سردرد و معده‌درد یا مشکلاتی مانند واکنش‌پذیری عاطفی، اضطراب و علائمی است که ممکن است با اوتیسم مرتبط باشد.

تیم مالین افزود: «این مطالعه هیچ ارتباطی بین قرار‌گرفتن در معرض فلوراید جنین و سایر مسائل رفتاری مانند مشکلات توجه یا پرخاشگری پیدا نکرد.»

محققان خاطرنشان کردند که تاکنون هیچ دستورالعملی برای زنان وجود ندارد که آیا در دوران بارداری از مصرف فلوراید خودداری کنند یا خیر.

مالین در ادامه افزود: «هیچ فایده‌ای از خوردن فلوراید برای جنین وجود ندارد. با این حال، اکنون چندین مطالعه نشان می‌دهد ممکن است در آن زمان خطر بسیار قابل‌توجهی برای مغز در حال رشد وجود داشته باشد.»

تیم او تحقیقات آینده را در مورد اینکه چگونه قرار‌گرفتن در معرض فلوراید در دوران نوزادی ممکن است بر مغز در حال رشد تأثیر بگذارد، همراه با بررسی تغییرات منطقه‌ای در مواجهه با فلوراید و اثرات آن، برنامه‌ریزی می‌کند.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.