عنبر بسای و عود بسوزان و گل بریز* از کدام بانوان ورزشکار خراسانی در نخستین دوره اعطای نشان «کاوه»، تقدیر شد؟ میهن مثل مادر است آیا روتین‌های پوستی معجزه می‌کنند؟ تحقق الگوی سوم زن مسلمان، مطالبه جدی جامعه زنان از رئیس‌جمهور آینده است جشن مادر دختری «غدیر، عید هم عهدی» در حرم مطهر رضوی برگزار شد اسرار قهوه برای زیبایی پوست اختصاص ۲ فصل از سند تحول کشور به زنان و خانواده روایتی از حال و هوای ۵۰ زوج بوشهری که ماهشان را در حرم امام رضا (ع) عسل کردند علامه‌ها عاشق‌ترند حقیقت فراموش‌شده‌ای به نام «زنان پشتیبان در جنگ» دو چالش مهم دختران مجرد دهه‌های ۵۰ و ۶۰ چیست؟ نظرات چند بانوی نویسنده درباره رمان دینی «اردو در قبرستان ژغاره» | ژانر وحشت و معمایی این کتاب باعث جذب مخاطب شده است گام دوم رویداد «ایراندخت» حمایت از بانوان کارآفرین است لزوم ارتقای فرهنگ اصیل ایرانی‌اسلامی علل شایع خونریزی در سه‌ماهه اول بارداری چیست؟ چهار قاتل خاموش روابط در زندگی مشترک را بشناسید پرداخت ۱۱۵ همت تسهیلات به مشاغل خانگی طی ۳ سال گذشته دیدگاه نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در رابطه با حجاب و طرح «نور» چیست؟ دولت سیزدهم و شهید آیت‌الله رئیسی به حوزه بانوان نگاه ویژه‌ای داشتند برپایی کارگاه‌های آموزشی غدیرشناسی برای بانوان زائر در حرم مطهر
سرخط خبرها
افزایش سطح فلوراید در بدنِ زنان باردار ضریب هوشی کودک را کاهش می‌دهد

افزایش سطح فلوراید در بدنِ زنان باردار ضریب هوشی کودک را کاهش می‌دهد

  • کد خبر: ۲۳۰۶۵۴
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۳
مطالعات جدید از ارتباط میان مصرف مقدار زیاد فلوراید در دوران بارداری با احتمال بروز مشکلات رفتاری در نوزادان و کودکان خبر می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق نتایج تحقیقی که در مجله جاما (JAMA) منتشر شد، کودکانی که در دوران جنینی در معرض سطح بالای فلوراید، ماده معدنی طبیعی که به مقدار مختلف در آب موجود است، قرار می‌گیرند، احتمالا بعد‌ها با عصبانیت، سردرد، درد معده، اضطراب و نشانه‌های مربوط به اوتیسم مواجه می‌شوند.

«تریسی باستین»، نویسنده ارشد این مطالعه از کالیفرنیای جنوبی در این باره به نیویورک‌پست گفت: ما به ارتباط میان مواجهه با فلوراید زیاد قبل از تولد و مشکلات عصبی رفتاری در سن سه سالگی پی بردیم، اما برای تعیین ارتباط آن به مطالعات بیشتری نیاز داریم.

داده‌های این تحقیق از مرکز تحقیقاتی مدرس (MADRES) به دست آمد که شرایط خانواده‌های عمدتا اسپانیایی‌تبار در لس‌آنجلس را از دوران بارداری تا دوران کودکی نوزادان پیگیری می‌کند.

متخصصان مواجهه مادران با فلوراید را از روی نمونه‌های ادراری که از ۲۲۹ زن باردار در سه‌ماهه سوم بارداری به دست آمده بود، ارزیابی کردند.

برخی کشور‌ها دهه‌های متمادی است که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، به آب آشامیدنی فلوراید اضافه می‌کنند. شواهد نشان می‌دهد که فلوراید مینای دندان را تقویت می‌کند، جلوی رشد باکتری‌ها را می‌گیرد و مواد معدنی از دست‌رفته را جبران می‌کند.

بنا به اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، بیش از ۲۰۹ میلیون نفر یعنی حدود ۷۲.۷ درصد جمعیت ایالات متحده از سال ۲۰۲۰ از طریق سیستم‌های آب عمومی فلوراید دریافت می‌کنند. با این حال جنبش ضدفلوراید در این کشور امیدوار است که این حجم را کاهش دهد.

طرفداران این جنبش می‌گویند این فلورایدرسانی اصل آزادی سلامت را نقض می‌کند و برخی افراد هم مشتاقانه برای ممنوعیت آن در شهرشان می‌کوشند.

تحقیقی در کانادا در سال ۲۰۱۹ هم نشان داد بین مواجهه مادران با سطح بالای فلوراید و ضریب هوشی پایین‌تر کودکان سه تا چهار ساله ارتباط وجود دارد. البته متخصصان ممنوعیت افزودن فلوراید به آب را پیشنهاد نکردند، اما گفتند که این نتایج نشان می‌دهد دریافت فلوراید در دوران بارداری باید کاهش یابد.

 باستین و همکارانش همچنان می‌کوشند چگونگی تاثیر فلوراید در دوران بارداری بر رشد مغز نوزادان را بررسی کنند، اما با اشاره به اینکه حتی بعضی پارچ‌های رومیزی تصفیه آب هم به‌خوبی فلوراید را فیلتر می‌کنند، پیشنهاد کردند که افراد باردار محض احتیاط از آب تصفیه‌شده استفاده کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.