نشست فعالان و کنشگران جمعیت در مشهد برگزار شد سومین دوره «مدرسه عالی مادران» در مشهد آغازبه‌کار کرد درباره بی‌توجهی به مسائل بهداشتی در آرایشگاه‌ها | آرایشگاه­ یا زایشگاه­ بیماری! تردید بین فرزند و شغل، یکی از چالش‌های مادران شاغل اولین همایش چهارفرزندی‌ها در مشهد برگزار شد نقره ملی‌پوش مشهدی در رقابت‌های قهرمانی وزنه برداری جوانان جهان از دست رفت خطر استفاده از دستمال توالت! پادکست | الگوی زندگی با مادر ،کوک آن با دختر محدودیتی برای حضور زنان در مجلس شورای اسلامی وجود ندارد سلیمی: عزت نفس دختران با آموزش مهارت تقویت می‌شود | برای بانوان باید برنامه‌های سخت افزاری و نرم افزاری در مدیریت شهری ایجاد شود «نهاد خانواده» مورد توجه بانوان واقف در خراسان رضوی است سهم بانوان هنرمند خراسان رضوی از هنر‌های تجسمی استان چقدر است؟ خرید جهیزیه بر عهده مرد است یا زن؟ برگزاری کارگاه آموزشی زوجین «بهشت پنهان» در مشهد برگزاری دوره آموزشی زوجین در طرح «زندگی به سبک رضوی» در مشهد پدر؛ قهرمان جذاب زندگی دختر دبیرستان دخترانه نرجس خاتون در مشهد افتتاح شد تله تجمل | وقتی لوازم‌التحریر به عاملی برای رقابت تبدیل می‌شود میزان مشارکت والدین در نوشتن تکالیف بچه‌ها چقدر است؟ انتصاب دو مشاور زن برای معاونت علمی ریاست جمهوری
سرخط خبرها
سهم بانوان هنرمند خراسان رضوی از هنر‌های تجسمی استان چقدر است؟

سهم بانوان هنرمند خراسان رضوی از هنر‌های تجسمی استان چقدر است؟

  • کد خبر: ۲۹۰۴۵۷
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۱
زنان پا به پای مردان در عرصه هنر فعالیت چشمگیری داشته‌اند، به طوری که برگزاری بسیاری نمایشگاه‌ها از سوی این گروه از بانوان در خراسان رضوی انجام شده است.

مهدیه قمری| شهرآرانیوز، نستعلیق از لابلای قرن‌ها، گذشته و پابه‌پای دهه‌ها و سال‌ها همیشه در جریان بوده و با تمام فراز و فرودهایش غالبا در صحنه‌های هنر ایرانی اسلامی جایگاهی قابل اعتنا داشته و به عنوان گزینش اول و خط اصلی ایرانیان مورد اقبال و حمایت بوده و هست.

این سطر‌ها را استاد محسن توسلی از اساتید پیشکسوت و مجرب نقاشی‌خط با عنوان «شکسته در بستر خلاقیت و معاصریت» نوشته و نخستین تابلویی است که با ورود به فضای هنری نگارخانه رضوان چشمم به آن می‌افتد، نمایشگاهی که به مدت یک هفته آثار شاگردان استاد علی رضوانی را برای علاقمندان به نمایش گذاشته است، ۳۰ اثر از ۵۱ هنرمند، آثاری که بیشتر از بانوان خوشنویس که هر کدام درجه ممتازی و فوق ممتازی دارند، تشکیل شده است.

بانوان خوشنویس استان این هنر را تسخیر کرده‌اند

وقتی به تماشای آثار زیبایی که متعلق به بانوان هنرمند است نگاه می‌کنم، به این سؤال می‌اندیشم که در میان جایگاه عظیم خوشنویسی در نزد ایرانیان، سهم بانوان هنرمند چقدر است؟

خیلی زود به پاسخ سؤالم می‌رسم، زیرا محمود جمالی، مدیر نگارخانه رضوان که در کنار یک تابلوی خوشنویسی ایستاده را می‌بینم و از او می‌پرسم «چه تعداد از هنرمندانی که در این نمایشگاه حضور دارند، بانوان هستند؟» و او پاسخ می‌دهد: سهم بانوان در هنر‌های تجسمی بیشتر است، همچنین تعداد بانوانی که در رشته‌های نگارگری و تذهیب آثار خود را در این نمایشگاه به نمایش می‌گذارند بیشتر از بانوان هنرمند در رشته‌های هنری دیگر است.

به گفته مدیر نگارخانه رضوان، هنر‌های خوشنویسی، نقاشی، عکس و گرافیک در رتبه‌های بعدی هنر‌های تجسمی قرار می‌گیرد که بانوان هنرمند آثارشان را در این رشته در نگارخانه رضوان تاکنون به نمایش گذاشته‌اند.

او معتقد است بانوان هنرمند نیاز به تشویق یا حمایت نگارخانه‌ها ندارند، زیرا تعدادشان بیشتر از آقایان است و عمدتا آثاری که به نمایش می‌گذارند با استقبال علاقه‌مندان روبه‌رو می‌شود.

برگزاری نمایشگاه به رشد هنرمندان کمک می‌کند

لیلا اعلمی، مسئول اجرایی این نمایشگاه، در حال صحبت با تعدادی از بانوان هنرمند است. او به خبرنگار سرویس شهربانو در شهرآرانیوز می‌گوید: هنر خوشنویسی نیازمند صبر و حوصله است و عمدتا بانوان این دو عنصر را برای خلق یک اثر فاخر هنری آن هم خوشنویسی دارند. به گفته او، بیش از ۶۰ درصد آثار این نمایشگاه متعلق به بانوان است.

این در حالی است که او در میان صحبت‌هایش بانوان هنرمندی را به من معرفی می‌کند که هر کدام درجه ممتازی یا فوق ممتازی دارند و سال‌ها در این عرصه فعالیت داشته‌اند.

به باور اعلمی، برگزاری نمایشگاه به رشد هنرمندان کمک می‌کند و هر زمان که این نمایشگاه‌ها برگزار می‌شود علاقه‌مندان زیادی از آن بازدید می‌کنند.

لزوم جسارت و انگیزه بیشتر بانوان هنرمند در عرصه هنر‌های تجسمی

استاد محسن توسلی در میان اساتید پیشکسوتی است که در حال بازدید از این نمایشگاه بود. او که سال‌هاست در رشته نقاشی خط فعالیت دارد، می‌گوید: در گذشته هنر در سلطه آقایان بود، اما در سال‌های اخیر شاهد هستیم که بانوان هنر‌های تجسمی به ویژه خوشنویسی را در سلطه خود قرار داده‌اند.

او معتقد است، تا چند سال آینده بانوان خوشنویس، آقایان را در هنر خوشنویسی جا می‌گذارند، اما لازم است این گروه از بانوان جسارت و انگیزه بیشتری داشته باشند و بیشتر از گذشته اقدام به برگزاری نمایشگاه، شرکت در جشنواره‌های مختلف و ... کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.