سرخط خبرها
داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر به بهبود کلی سلامت عاطفی و روانی کودکان کمک می‌کند

داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر به بهبود کلی سلامت عاطفی و روانی کودکان کمک می‌کند

  • کد خبر: ۲۹۸۵۱۹
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۵
بنابر مطالعه‌ای، نه‌تنها داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر به بهبود کلی سلامت عاطفی و روانی کودکان کمک می‌کند، بلکه آن‌ها را را ترغیب می‌کند به بازی‌های تخیلی و خلاقانه‌تری بپردازند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بنابر مطالعه‌ای که در مجله «رفتار و رشد کودک» (Infant Behavior and Development) منتشر شده است، داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر کودکان را ترغیب می‌کند به بازی‌های تخیلی و خلاقانه‌تری بپردازند.

محققان دانشگاه تولدو در اوهایو دو گروه از ۳۶ کودک نوپا در رده سنی ۱۸ تا ۳۰ ماه را در جلسات بازی آزاد با چهار یا ۱۶ اسباب‌بازی تجزیه و تحلیل کردند.

نتایج نشان داد کودکانی که فقط چهار اسباب‌بازی در اختیار داشتند، نسبت به آنهایی که با تعداد بیشتری اسباب‌بازی محاصره شده بودند، ۱.۵ برابر بیشتر بازی می‌کردند و خلاقیت بیشتری نشان می‌دادند.

تعداد بیش از حد اسباب‌بازی می‌تواند خلاقیت را هم سرکوب کند

این یافته‌ها حاکی از آن است که انتخاب محدودتر از میان اسباب‌بازی‌ها امکان بازی متمرکزتر و خلاقانه‌تر را فراهم می‌کند. دلیلش هم فقط این نیست که کودک به دلیل وجود تعداد زیادی اسباب‌بازی با ویژگی‌های متنوع (صداها، چراغ‌ها و زرق‌وبرق‌های دیگر) امکان تمرکز طولانی را از دست می‌دهد و حواس‌پرت می‌شود. تعداد بیش از حد اسباب‌بازی می‌تواند خلاقیت را هم سرکوب و رشد مهارت‌های ضروری زندگی را مختل کند و به مشکلاتی مانند کاهش تمرکز و افزایش رقابت و حسادت میان خواهربرادر‌ها منجر شود.

از سوی دیگر، داشتن جعبه اسباب‌بازی پر از انواع وسایل می‌تواند کودک را بیش از حد در معرض محرک‌های حسی قرار دهد (به دلیل رنگ‌ها، صدا‌ها و ویژگی‌های مختلف هر اسباب‌بازی) و کودک به جای تمرکز روی یک فعالیت خلاقانه، به‌سرعت از یک اسباب‌بازی به سراغ دیگری برود.



کاهش احساس مسئولیت در قبال وسایل هم از تبعات دیگر این مسئله اعلام شده است. در حالی که داشتن تعداد محدودی اسباب‌بازی کودکان را تشویق می‌کند قدر آنچه را دارند بدانند و حس مسئولیت و مراقبت از آنها را در خود پرورش دهند؛ بنابراین در این مورد واقعا «هرچه کمتر، بهتر» صدق می‌کند.

به گفته محققان، داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر نه‌تن‌ها لذت بازی را برای کودکان افزایش می‌دهد که به بهبود کلی سلامت عاطفی و روانی آنها نیز کمک می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.