به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه سلیمی صبح امروز (چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳) در نشست کمیسیون ویژه بانوان و خانواده با شهردار منطقه ۹ و بانوان عضو شوراهای اجتماعی محلات این منطقه، گفت: الگوسازی برای دختران نوجوان یکی از موضوعات مهمی است که در گام اول این مسیر، باید بانوان توانمند را در محلات شناسایی کنیم.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد ادامه داد: خوشبختانه در محلات مشهد زنانی که قابلیت الگوشدن داشته باشند، وجود دارند که باید در نتیجه این جلساتی که با بانوان شوراهای اجتماعی محلات برگزار میکنیم، این شناخت اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه حل مسائل بانوان جز با همراهی و دغدغهمندی مردان تصمیمگیر اتفاق نخواهد افتاد، از همراهی و دغدغهمندی شهردار منطقه ۹ در خصوص موضوعات بانوان و خانواده، تشکر کرد.
سلیمی افزود: اقدامات خوبی در منطقه ۹ برای حوزه بانوان انجام شده که شاخصترین آن بوستان شهربانو است. امیدواریم فاز یک شهربانوورزشی هم تا پایان این دوره مدیریت شهری به بهرهبرداری برسد.
وی بر تأثیر مهم غربالگری بر درمان سرطانهای زنانه و تأثیر تشخیص زودهنگام این سرطانها بر کاهش مرگومیر زنان تأکید کرد و از حاضران در جلسه خواست به اطلاعرسانی این موضوع به بانوان در محلات و استفاده از ظرفیت خانههای بهداشت برای غربالگریهای رایگان توجه ویژه داشته باشند.
معضل حضور و مزاحمت زنان خیابانی در برخی محلات منطقه ۹ ازجمله دغدغههای مهم بانوان حاضر در جلسه بود؛ موضوعی که رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد نیز نسبتبه آن اظهار نگرانی کرد و گفت: این موضوع یک بحث انتظامی و قانونی دارد که بر عهده نیروی انتظامی است، اما بحث مهمتر در این معضل، احساس مسئولیت زنان فعال اجتماعی درقبال حل مسئله است؛ این معضل جز با کمک بانوان حل نمیشود.
توسعه بوستانهای بانوان یکی از اقدامات زیرساختی و سختافزاری شورای ششم برای زنان بود که سلیمی به آن اشاره و بیان کرد: قبل از شورای ششم در طول ۲۰ سال، فقط ۵۰ هکتار بوستان برای زنان مشهد ساخته شده بود، اما طی همین مدت سه سال، ما ۳۲ هکتار دیگر بوستان و سایت اختصاصی بانوان ایجاد کردیم.
وی در ادامه، به ایجاد باشگاه همسران «باهم» به عنوان یکی از اقدامات شورای شهر برای استحکام بنیان خانواده اشاره کرد و گفت: این اقدام بهشدت طلاق را در زوجینی که از خدمات این طرح استفاده کردند، کاهش داد.
سلیمی از حاضران در جلسه خواست به موضوع سقط جنین توجه ویژه داشته باشند؛ چراکه نجات هر جنین از سقط، نجات یک نسل است و ۹۳ درصد سقطجنینها مربوط به خانوادههای قانونی و شرعی است.
وی افزود: بخش زیادی از این سقطها مربوط به فرزند سوم و چهارم است و ریشه آن باورهای فرهنگی نادرستی است که بیشتر از دو فرزند را نمیپذیرد.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد با تأکید بر ضرورت توانمندسازی زنان در محلات هدف بازآفرینی، از پیگیری ایجاد یک مرکز رویش کارآفرینی در منطقه ۹ خبر داد.
شهردار منطقه ۹ هم در ادامه این جلسه گفت: مردان بهتنهایی در حوزه مدیریت شهری موفق نخواهند شد و باید زنان توانمند هم در کنارشان قرار بگیرند. در احادیث معصومین و آموزههای اسلامی هم بر جایگاه خانواده تأکید ویژهای شده است.
سعید حسینقلیزاده افزود: مدیریت خانواده در دست بانوان است، اما به نظر میرسد یک وظیفه مضاعف امروز در جامعه داریم و آن توجه به نقش بانوان توانمند است. باید بستر را برای حضور زنان در جامعه فراهم کنیم و بعد انتظار داشته باشیم در جایگاههای مختلف نقشآفرینی کنند و این تکلیف مدیران شهری است که زمینه این حضور و شکوفایی را فراهم کنند.
وی تصریح کرد: جا دارد صددرصد شوراهای اجتماعی محلات را در اختیار زنان قرار دهیم؛ چراکه در بعضی حوزهها دقت و پیگیری بانوان نسبتبه مردان بیشتر است.
شهردار منطقه ۹ مشهد اظهار کرد: توجه ویژه به توسعه پارکهای بانوان جزو اقدامات این دوره مدیریت بوده که شاخصترین آن بوستان شهربانو در وکیلآباد است که در کشور مانند آن را نداریم. مجموعه بزرگ و سرپوشیدهای در مجاورت این پارک است که امکانات ورزشهای مختلف برای بانوان را فراهم خواهد کرد.
حسینقلیزاده از احداث یک مجموعه ورزشی دیگر در بولوار سرافرازان خبر داد که بهزودی وارد فاز اجرایی خواهد شد.
وی گفت: در کنار آن، یک مجتمع به نام «خانه طب و طبیعت» در حال احداث است که علاوه بر حمایت از مشاغل خانگی و معرفی کسبوکار بانوان (مجازی و فیزیکی)، مسائل طب سنتی، رواندرمانی و روانشناسی را برای خانوادهها تبیین خواهد کرد.
شهردار منطقه ۹ مشهد بیان کرد: در فرهنگسرای «رسانه» رویکرد جلسهمحوری را تغییر دادیم و مدیریت آنجا را در اختیار یک خانم گذاشتیم تا اقدامات جدیدی برای خانمها و خانوادهها صورت گیرد.
حسینقلیزاده تصریح کرد: بانوان بهعلت دقت و پیگیری بیشتری که دارند، میتوانند باعث رشد و پیشرفت منطقه شوند.