تصویب اولویت‌های موضوعی منشور زنان در جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان همسر شهید برونسی درگذشت گفت و گو با زنی جوان که با موتورسیکلت به مشتریانش مواد مخدر می رساند | رؤیا‌های سوخته «رؤیا» رفع مشکلات زنان و خانواده با اجرای قوانین مرتبط با این حوزه در جامعه معرفی زنان موثر در پیشرفت ایران اسلامی در برنامه رادیویی «ایراندخت» مصرف زیاد غذا‌های فراوری‌شده، عامل مهم ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنان هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره پدیده زنانه شدن سالمندی روایت شرایط سخت اسارت در زندان‌های اسرائیل از زبان دختر ۱۷ ساله فلسطینی + فیلم عفونت ادراری، بیماری شایع در بانوان روایت بانوان فلسطینی از شکنجه در زندان‌های رژیم صهیونیستی آزادی بانوی مبارز فلسطینی از بند رژیم صهیونیستی مریلا زارعی با فیلم «موسی کلیم‌الله (ع)» در چهل‌وسومین جشنواره فجر ابتلا به کبد چرب در زنان خانه‌دار کم‌تحرک با مصرف بی‌رویه غذاهای فست‌فودی آسیب‌های استفاده بی‌رویه از گوشی همراه توسط کودکان زنان راه ابریشم احیاگر اقتصادی پویا ۳ بازی سرنوشت‌ساز برای تیم‌های مدعی در هفته شانزدهم لیگ برتر فوتسال بانوان زیرساخت‌های شهری مشهد در خدمت بانوان + اینفوگرافی
سرخط خبرها
نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

  • کد خبر: ۳۰۵۵۷۴
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان تموشی یکی از پرطرفدارترین این نان‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان «تموشی»، «ریخته»، «دَستی»، «بالا تاوه‌ای»، «فَتیر»، «بنی یا لیهی»، «تخم مرغی»، «چَم چَمو»، «کَپوک» و «کولوکو» از معروف‌ترین این نان‌ها بوده که هر یک طعم و مزه خاص خود را دارند.

نان تموشی یکی از نان‌های سنتی و دلچسب استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان بوده که این نان ساده و خوش طعم در استان ما در منطقه میناب، جزیره قشم، جزیره هرمز، بندرعباس، بستک و روستا‌های آن بیشتر پخت می‌شود که بسیاری از گردشگران و مسافران را میهمان این صبحانه گرم و خوشمزه و یا بهتر بگوییم دِسِر شبانه کرده است.

نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند؛ البته برخی‌ها ترجیح می‌دهند بر روی آن پنیر، کره و یا تخم‌مرغ هم بزنند که به خوشمزگی آن افزوده می‌شود. نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند.

برخی از زنان نیز در شهر‌های هرمزگان، روی این نان یک تخم مرغ می‌شکنند و اجازه می‌دهند که نان به همراه تخم مرغی که روی خمیر زده و پهن شده بپزد. سپس با یک کفگیر، نان نازک برآمده را جمع می‌کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.