لزوم توجه به زیرساخت‌ها و نقش زنان در توسعه منطقه‌ای والیبال بانوان مشهد بازهم لیگ‌برتری نشد! کامبک فوتسال بانوان مشهد به لیگ برتر ۳ دختر وزنه‌بردار مشهدی در راه قطر حضور ۲۰ درصدی بانوان مدیر صنایع در دوازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت روسری زنان ترکمن، نمادی از هویت فرهنگی است آلوئه ورا، درمان طبیعی و مناسب برای رفع لکه‌های حاصل از بارداری نقش مهم زنان در ایجاد پیوند‌های اجتماعی در فرهنگ ایرانی اسلامی روش‌های علاقه‌مندکردن کودکان به مطالعه ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی های مادران شهدا | شهید حسن جنتی منظری نقش‌آفرینی ستاره اسکندری در سریال سلمان فارسی ام البنین ایران درگذشت روش‌های تغییر دکوراسیون شیک و اقتصادی در منزل کتاب مگر چشم تو دریاست! راهی بازار نشر شد نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور کسب مقام‌ برتر مسابقات دو صحرانوردی توسط زنان مشهدی روایت زندگی و حرفه‌های مختلف بانوان در مستند مادران ایران
سرخط خبرها
نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

  • کد خبر: ۳۰۵۵۷۴
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان تموشی یکی از پرطرفدارترین این نان‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان «تموشی»، «ریخته»، «دَستی»، «بالا تاوه‌ای»، «فَتیر»، «بنی یا لیهی»، «تخم مرغی»، «چَم چَمو»، «کَپوک» و «کولوکو» از معروف‌ترین این نان‌ها بوده که هر یک طعم و مزه خاص خود را دارند.

نان تموشی یکی از نان‌های سنتی و دلچسب استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان بوده که این نان ساده و خوش طعم در استان ما در منطقه میناب، جزیره قشم، جزیره هرمز، بندرعباس، بستک و روستا‌های آن بیشتر پخت می‌شود که بسیاری از گردشگران و مسافران را میهمان این صبحانه گرم و خوشمزه و یا بهتر بگوییم دِسِر شبانه کرده است.

نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند؛ البته برخی‌ها ترجیح می‌دهند بر روی آن پنیر، کره و یا تخم‌مرغ هم بزنند که به خوشمزگی آن افزوده می‌شود. نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند.

برخی از زنان نیز در شهر‌های هرمزگان، روی این نان یک تخم مرغ می‌شکنند و اجازه می‌دهند که نان به همراه تخم مرغی که روی خمیر زده و پهن شده بپزد. سپس با یک کفگیر، نان نازک برآمده را جمع می‌کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.