به گزارش شهرآرانیوز؛ شمیم پیلهوری با بیان اینکه سلامت مادر و رشد جنین به تغذیه و تأمین مواد مغذی کافی وابسته است، اظهار کرد: مادر در دوران بارداری به مواد تغذیهای خاصی نیاز دارد که تأمین آنها برای حفظ سلامت مادر و کودک حیاتی است.
وی با تأکید بر اینکه تغذیه صحیح و سالم بر رشد و تکامل جنین، حفظ سلامت مادر، پیشگیری از عوارض بارداری و سلامت طولانیمدت بعد از تولد نوزاد تأثیر میگذارد، افزود: در این دوران مادر باید با نظر متخصص تغذیه از تمام گروههای ششگانه غذایی استفاده کند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه و متخصص زنان و زایمان ادامه داد: مصرف اسیدفولیک قبل از بارداری و در سهماهه اول بسیار حیاتی است و تمامی مادران باید حداقل یک ماه پیش از بارداری روزانه بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم اسیدفولیک مصرف کنند.
پیلهوری با هشدار درباره مصرف برخی مواد غذایی در دوران بارداری گفت: ماهیهای حاوی جیوه، ماهی و صدف خام یا نیمپز، گوشت و تخممرغ خام یا نیمپز، لبنیات غیرپاستوریزه، غذاهای فراوریشده و غذاهای فست و فودی باید محدود شوند، همچنین مصرف کافئین به مقدار زیاد، سبزیجات و میوههای نشسته، غذاهای حاوی قند بالا، و غذاهایی با ویتامین A زیاد نیز باید کنترل شود.
وی با اشاره بهضرورت مدیریت وزن در دوران بارداری اظهار داشت: افزایش وزن در این دوران اجتنابناپذیر است؛ اما باید تحتنظر پزشک کنترل شود، مصرف غذاهای پرکالری توصیه نمیشود و مادران باید از پرخوری پرهیز کرده و از میانوعدههای سالم و کمکالری استفاده کنند.
منبع: مهر