بوستان ریحانه | تجربه یک روز اختصاصی زنانه در قلب مشهد زنانی برای زندگی | روایت مادرانی که گره‌گشایی از همسایه‌ها را وظیفه خود می‌دانند موفقیت نهضت سوادآموزی در کاهش فاصله سطح سواد مردان و زنان صدور مجوز حضور هواداران زن در داربی ۱۰۶ بررسی چند راه حل برای پیشگیری از سنگ کلیه تالاسمی، بیماری خاموش اما قابل پیشگیری خراسان جنوبی، میزبان رویداد ملی «ره بانو» | حضور فعال زنان در عرصه‌های حقوقی، مسیر جهاد تبیین را هموارتر می‌سازد ضرورت دسترسی زنان به زیرساخت‌های دیجیتال در سراسر کشور بررسی دلایل ناکامی تیم ملی فوتسال زنان ایران در جام جهانی ۲۰۲۵ زنان نوآور، جامعه‌سازان بی‌ادعا بانوی ایرانی روی سکوی قهرمانی جهان| نخستین طلای بانوان کاراته ایران در رقابت‌های جهانی کسب شد از پشت چرخ خیاطی تا قلب یک تغییر فرهنگی ضرورت پیش بینی اصلاح شروط ضمن عقد در قانون قهرمانی دختر شطرنج باز مشهدی در مسابقات آسیایی ۲۰۲۵ آشنایی با ۶ اصل طلایی تربیت فرزند از نگاه اسلام نائب قهرمانی تیم جوانان دختر خراسان رضوی در مسابقات دو صحرانوردی قهرمانی کشور بررسی اثر آلاینده‌های محیطی بر باروری و بارداری| زنان باردار از محیط‌های حاوی تشعشع شدید دوری کنند مادرانگی بی‌وقفه گفت وگو با پریسا سیمین مهر، نقال و مدرس شاهنامه و نقالی | نقالی از ابزارهای مهم حفظ میراث شفاهی ایران است
سرخط خبرها
تأثیر انقلاب اسلامی بر فرهنگ عمومی زنان جامعه ایران

تأثیر انقلاب اسلامی بر فرهنگ عمومی زنان جامعه ایران

  • کد خبر: ۳۱۶۲۸۰
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
مسئول پژوهشکده زن و خانواده گفت: انقلاب اسلامی ذهن مردم را مسئله‌مند کرد و این تحولات فرهنگی تأثیر مستقیمی بر مسئله زنان گذاشت و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد.

محمدرضا زیبایی‌نژاد در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، به بررسی تحولات جایگاه زنان مسلمان پس از انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: پس از انقلاب، دو تحول عمده در حوزه زنان قابل مشاهده است؛ تحولی که در جریان کلی فرهنگی و اجتماعی جامعه رخ داد و تحولی که مستقیماً تحت تأثیر انقلاب در وضعیت زنان ایجاد شد.

وی تحصیلات و سلامت را دو عرصه اصلی رشد زنان پس از انقلاب دانست و تأکید کرد: حتی مخالفان انقلاب نیز معتقدند زنان در این دو حوزه پیشرفت چشمگیری داشته‌اند.

این پژوهشگر با اشاره به تفکر ارزشمندبودن جایگاه زنان که توسط امام‌خمینی(ره) و براساس دین پایه‌گذاری شد و توسط رهبر معظم انقلاب ادامه یافت، افزود: در دوران پهلوی، فرهنگ عمومی جامعه بر این باور بود که ایرانیان توانایی پیشرفت ندارند. اما انقلاب اسلامی این تفکر را تغییر داد و زنان را به سمت افق‌های بالاتر سوق داد.

نویسنده کتاب «الگوی سوم، الگوی رفتاری زن در خانواده و جامعه‌پردازی» با بیان اینکه مخالفان حکومت اسلامی نیز معتقدند انقلاب باعث توسعه سیاسی زنان شده است، تصریح کرد: امروزه ایرانیان از لحاظ سیاسی در زمره آگاه‌ترین افراد جهان قرار دارند و قدرت تحلیل آن‌ها از مسائل سیاسی بیشتر از افراد در سایر جوامع است.

زیبایی‌نژاد تأکید کرد که انقلاب اسلامی ذهن مردم را مسئله‌مند کرد و این تحولات فرهنگی تأثیر مستقیمی بر مسئله زنان گذاشت و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد.

وی با اشاره به تفاوت فاحش دیدگاه‌های شاه و امام‌خمینی(ره) درباره زنان، گفت: در حالی که شاه در مصاحبه‌ای، زنان را فاقد شعور می‌دانست، انقلاب اسلامی جایگاه اصلی زن را معرفی کرد و معتقد است زنی که به عنوان یک موضوع جنسی مورد توجه قرار گیرد، نمی‌تواند توانایی‌های خود را به فعلیت برساند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.