حضور و هم‌افزایی بانوان نخبه رضوی در بوستان ریحانه مشهد برپایی موکب «محبّان‌الرضا(ع)» با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی درباره ضرورت حضور ماماها در  دوران بارداری و  زایمان | چرا ماما نه؟ چند گرم طلا منجر به قتل بانوی مجری شبکه افق شد هویت قاتل «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه خبری الجزیره فاش شد مرگ ۲.۲ مادر در هر ۱۰۰ هزار زایمان سزارین پایان رقابت‌های اسکواش یزدکاپ قهرمانی بانوان ایران با قهرمانی فرشته اقتداری حضور زینب‌گونه زنان مقاومت در دفاع از جبهه حق بازی مقابل فیلیپین اصلاً ساده نبود انتشار مواد شیمیایی سمی سرطان‌زا ناشی از اجاق‌گاز روشن در خانه، خطری بزرگ برای سلامت کودکان لزوم تذکر بانک مرکزی به بانک‌ها برای تسریع در پرداخت وام‌های ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان برگزاری جشنواره تفریحی‌ورزشی «شهردخت» با محوریت دختران مشهدی در ۵ بوستان مشهد نقش دختران در بهبود آینده کشور چیست؟ پیروزی شاگردان سلیمانی در اولین دیدار برابر فیلیپین در جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا حضور ۵ هزار نونهال قرآنی در ششمین محفل «غنچه‌های رضوی» در حرم امام رضا (ع) درخواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای بانوان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد آشنایی با روش‌های پیشگیری از گسترش علائم آلرژی در کودکان هویت‌یابی، مسئله اصلی دختران در جامعه امروز افزایش آگاهی مادران، کلید ترویج زایمان طبیعی در کشور
سرخط خبرها
تأثیر انقلاب اسلامی بر فرهنگ عمومی زنان جامعه ایران

تأثیر انقلاب اسلامی بر فرهنگ عمومی زنان جامعه ایران

  • کد خبر: ۳۱۶۲۸۰
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
مسئول پژوهشکده زن و خانواده گفت: انقلاب اسلامی ذهن مردم را مسئله‌مند کرد و این تحولات فرهنگی تأثیر مستقیمی بر مسئله زنان گذاشت و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

محمدرضا زیبایی‌نژاد در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، به بررسی تحولات جایگاه زنان مسلمان پس از انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: پس از انقلاب، دو تحول عمده در حوزه زنان قابل مشاهده است؛ تحولی که در جریان کلی فرهنگی و اجتماعی جامعه رخ داد و تحولی که مستقیماً تحت تأثیر انقلاب در وضعیت زنان ایجاد شد.

وی تحصیلات و سلامت را دو عرصه اصلی رشد زنان پس از انقلاب دانست و تأکید کرد: حتی مخالفان انقلاب نیز معتقدند زنان در این دو حوزه پیشرفت چشمگیری داشته‌اند.

این پژوهشگر با اشاره به تفکر ارزشمندبودن جایگاه زنان که توسط امام‌خمینی(ره) و براساس دین پایه‌گذاری شد و توسط رهبر معظم انقلاب ادامه یافت، افزود: در دوران پهلوی، فرهنگ عمومی جامعه بر این باور بود که ایرانیان توانایی پیشرفت ندارند. اما انقلاب اسلامی این تفکر را تغییر داد و زنان را به سمت افق‌های بالاتر سوق داد.

نویسنده کتاب «الگوی سوم، الگوی رفتاری زن در خانواده و جامعه‌پردازی» با بیان اینکه مخالفان حکومت اسلامی نیز معتقدند انقلاب باعث توسعه سیاسی زنان شده است، تصریح کرد: امروزه ایرانیان از لحاظ سیاسی در زمره آگاه‌ترین افراد جهان قرار دارند و قدرت تحلیل آن‌ها از مسائل سیاسی بیشتر از افراد در سایر جوامع است.

زیبایی‌نژاد تأکید کرد که انقلاب اسلامی ذهن مردم را مسئله‌مند کرد و این تحولات فرهنگی تأثیر مستقیمی بر مسئله زنان گذاشت و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد.

وی با اشاره به تفاوت فاحش دیدگاه‌های شاه و امام‌خمینی(ره) درباره زنان، گفت: در حالی که شاه در مصاحبه‌ای، زنان را فاقد شعور می‌دانست، انقلاب اسلامی جایگاه اصلی زن را معرفی کرد و معتقد است زنی که به عنوان یک موضوع جنسی مورد توجه قرار گیرد، نمی‌تواند توانایی‌های خود را به فعلیت برساند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.