به گزارش شهرآرانیوز؛ احمد اسماعیل زاده اظهار کرد: رژیم غذایی مبتنی بر میوهها، سبزیجات، حبوبات و سایر منابع گیاهی برای سلامت بسیار مفید است، اما برای تأمین کامل نیازهای بدن، باید با مواد غذایی حیوانی تکمیل شود.
وی افزود: گیاهان بسیاری از مواد مغذی موردنیاز بدن را تأمین میکنند، اما در برخی موارد مانند پروتئین، کلسیم، آهن و روی دچار کمبود هستند. به همین دلیل، توصیه میشود که رژیم گیاهخواری همراه با مصرف لبنیات و تخممرغ باشد. این گروه که به لاکتو-اوو وجترینها معروف هستند، معمولاً مشکلات تغذیهای کمتری خواهند داشت.
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: افرادی که گیاهخوار مطلق (وگان) هستند، در طولانیمدت ممکن است دچار تحلیل عضلات، پوکی استخوان و کمبودهای تغذیهای شوند. این افراد باید از مکملهای پروتئینی، آهن و کلسیم استفاده کنند. در کودکان، رژیم گیاهخواری مطلق توصیه نمیشود.
اسماعیل زاده افزود:رژیم گیاهخواری طولانیمدت و بدون تأمین مناسب مواد مغذی میتواند منجر به افزایش کبد چرب، تحلیل عضلانی و کمخونی شود. متخصصان تغذیه در سراسر جهان گیاهخواری مطلق را بهطور کلی توصیه نمیکنند، مگر در برخی بیماریها مانند دیابت و بیماریهای قلبی که البته در این موارد نیز باید مقدار کمی از منابع حیوانی در رژیم غذایی گنجانده شود.
منبع: مهر