رشد چشمگیر مراسم عقد در حرم مطهر حضرت رضا(ع) طی دهه کرامت ۱۴۰۴ پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟ چاپ مجموعه شعر «ندای هبه» با هدف روایت نقش‌آفرینی زنان در جبهه مقاومت کمک به نیازمندان، حکم یک زن شیرینی فروش متخلف در تهران پیروزی مبینا علی‌نسب در چهارمین دور از رقابت‌های قهرمانی شطرنج آسیا ۲۰۲۵ بررسی موانع اصلی مشارکت زنان در ترویج علم آغاز اردوی تیم ملی تنیس روی میز بانوان با حضور ۴ ملی‌پوش بانوی کوهنورد خراسان‌شمالی در آستانه پیوستن به باشگاه هشت‌هزارمتری‌های جهان کاهش ابتلا به سرطان در زنان با فرزندآوری و شیردهی به کودک تولد دختری افغانستانی در اولین زایمان در حج ۱۴۰۴ لزوم رسیدگی مسئولان به دختران مناطق کم‌برخوردار، دغدغه یک نوجوان نخبه اسفراینی اجرای ممنوعیت حجاب در دانشگاه‌های فرانسه رفع مشکلات اقتصادی با ورود هوشمندانه زنان به این حوزه کاهش فرصت‌های فرزندآوری با بالارفتن سن ازدواج زنان، رکن مهم دستیابی به توسعه پایدار در هر کشور سهم ۴۵ درصدی زنان از جامعه کارمندان دولت قهرمانی رکورددار دوی ۲۰۰ متر زنان ایران در رقابت‌های قهرمانی کشور سرعت بالای روند پدیده قتل زنان در انگلیس و عدم توجه دادگاه‌های این کشور به این پرونده‌ها
سرخط خبرها
محافظت مغز از پیرشدن، یکی از مزایای شگفت‌انگیز فرزندآوری

محافظت مغز از پیرشدن، یکی از مزایای شگفت‌انگیز فرزندآوری

  • کد خبر: ۳۱۹۱۱۳
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰
محافطت مغز در برابر پیری یکی از مزایای شگفت‌انگیز فرزندآوری است که به تازگی توسط محققان دانشگاه ییل کشف شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان با استفاده از اسکن مغزی نزدیک به ۳۸ هزار بزرگسال از بانک اطلاعات زیستی بریتانیا (UK Biobank) دریافتند که داشتن فرزندان بیشتر با افزایش اتصالات و پیوند‌های بین نورون‌ها در سراسر مغز مرتبط است، به‌ویژه در شبکه‌هایی که مسئول حرکت و احساسات بدنی هستند. اینها همان شبکه‌هایی هستند که با افزایش سن دچار کاهش اتصال می‌شوند، بنابراین فرزندپروری ممکن است در برابر روند پیری و این کاهش اتصالات، محافظت ایجاد کند.

براساس این تحقیقات، مناطقی از مغز که در اثر افزایش سن دچار کاهش در ارتباطات عملکردی می‌شوند، همان مناطقی هستند که در والدینِ دارای فرزندان بیشتر، افزایش اتصالات را نشان می‌دهند.

دانشمندان دانشگاه ییل سال‌هاست که نحوه تغییر مغز با افزایش سن را مطالعه می‌کنند. معمولاً با افزایش سن، ارتباطات درون شبکه‌های حسی و حرکتی کاهش می‌یابد. با این حال محققان مشاهده کردند والدینی که فرزندان بیشتری دارند، الگوی مخالفی را نشان می‌دهند یعنی اتصال‌ها به ویژه در شبکه حرکتی و حسی آنها که مسئول پردازش احساسات بدنی و حرکتی است، افزایش می‌یابد.

اثر فرزندپروری بر مغز به‌صورت تجمعی ظاهر می‌شود یعنی هرچه تعداد فرزندان بیشتر باشد، این تفاوت‌های مغزی قوی‌تر می‌شوند. این موضوع نشان می‌دهد که فرزندپروری و نه صرفاً پدر یا مادر بودن می‌تواند مسیر پیری مغز را تغییر دهد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.