برگزاری گردهمایی باشکوه بانوان مشهدی در اجتماع «یک ایران یک زینب» در حرم مطهر رضوی افتتاح ۳ بوستان دیگر برای بانوان مشهد ​برگزاری اولین جلسه شورای مشورتی مدیران زن وزارت کشور با رئیس سازمان مدیریت بحران صعود ۲ بانوی شطرنج باز ایران به دور دوم مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ گرجستان درباره زینت ملک، بانوی قجری شاعر، و میراث ادبی او | «زینت از جمله مردان جهان کم نَبُوَد» آیا تیم ملی هندبال دختران نوجوان ایران به مسابقات قهرمانی آسیا می‌رسد؟ بررسی ارتباط افزایش فرصت‌های اشتغال برای زنان با تقویت نهاد خانواده برای اولین‌بار یک بانوی رسانه‌ای بر صندلی ریاست خانه مطبوعات خراسان رضوی نشست موفقیت ۲۴ درصدی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در درمان ناباروری آغاز عملیات ساخت نیروگاه خورشیدی تجمیعی کالو با هدف توانمندسازی اقتصادی بانوان در کلات نقش پیشرانی زنان در مدیریت و عواطف احساس جامعه تیم‌ملی بسکتبال با ویلچر بانوان رها شده است بررسی نقش هیئت‌های مذهبی در تقویت تاب‌آوری روانی خانواده‌ها در شرایط بحران اعلام میانگین سن ازدواج در کشور لزوم آموزش نقش‌های مشارکتی از کودکی در خانواده تویی آخرین امیدم | روایت عشق ابدی در نامه‌ نرسیده یک همسر آزاده مشهدی + تصویر پرستاری و مدیریت پشت جبهه، یکی از رسالت‌های مهم حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا تضعیف جایگاه خانواده ایرانی، هدف مهم دشمنان حضور دسته‌جمعی زنان پشت هیئت‌های عزاداری مردان چه حکمی دارد؟
سرخط خبرها
بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام

بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام

  • کد خبر: ۳۱۹۴۸۲
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه منشور حقوق زن و خانواده در اسلام ابعاد مختلفی دارد، گفت: در این منشور، اسلام یک نظام جامع اقتصادی برای زن ترسیم کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مینو اصلانی اظهار کرد: منشور اسلام درباره زن، یک برنامه و نسخه عملی از نظام فکری اسلام ناب در مورد جایگاه زن در جامعه و در سه ساحت فردی، اجتماعی و خانوادگی است.

وی با اشاره به اینکه زمانی که منشوری نوشته می‌شود، یک پشتوانه بسیار قوی از داده‌های گسترده و فراگیر دارد تا در قالب یک نسخه اجرایی و عملیاتی بخواهد در دسترس عموم قرار بگیرد، ادامه داد: بنابراین منشور حقوق زن و خانواده دارای ابعاد مختلفی است که اسلام نسبت به جایگاه زن، آن را ارائه کرده است.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه در این منشور، اسلام یک نظام جامع اقتصادی برای زن ترسیم کرده است، یادآور شد: مهریه، نفقه، حق برخورداری از امکانات زندگی درخور، حق شیر دادن، حق مسکن، حق سفر و... یعنی یک مجموعه بسیار قوی به نام نظام اقتصادی زن در اسلام، برای این‌که از زن حمایت شود.

اصلانی تاکید کرد: از طرفی در این منشور حمایت‌های عاطفی، پشتوانه‌هایی که او بتواند به زندگی‌اش ادامه دهد و حتی حمایت هنگام طلاق هم برای زنان دیده شده است. با این وجود حمایت‌هایی هم از طرف حاکم شرع برای زنان در یک نظام اسلامی درنظر گرفته شده که حتی اگر نخواهد کار کند یا توان کار کردن هم نداشته باشد، چگونه حاکم شرع از آنها حمایت کند تا مجبور به اشتغال نباشند.

وی متذکر شد: فرمایش مقام معظم رهبری هم این بود که نظام‌ها را در قالب یک منشور در جامعه جا بیندازیم و براساس آن عمل کنیم که هم برای سیاست‌گذاران و هم برای مجریان، یک آینه‌ای بوده تا در سیاست‌گذاری‌های کلان کشور این منشور پیش روی آنها باشد و حقی از آنان ضایع نشود.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) یادآور شد: به نظر می‌رسد این یک بحث تحولی و رو به جلو برای زنان است و می‌تواند به عنوان یک الگو برای حمایت از زنان در جهان مطرح شود؛ چراکه واقعا در جهان حمایت‌هایی که از زنان انجام می‌شود، کاملا یک‌سویه است. حتی این قوانین به ضرر زن و هویت او تمام می‌شود، اما مبنای حقوق زنان براساس دیدگاه اسلام یک منشور حکمت‌آمیز است که همه ابعاد وجودی زن را در نظر گرفته است.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.