چه موادی را نباید هرگز به پوستمان بزنیم | نباید‌های روتین پوستی چالش‌های گفتاری با افراد حساس را چگونه مدیریت کنیم؟ | کلمات ساده، احساسات پیچیده ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید احمد نجفی نگاهی به مهم‌ترین نکته‌های موثر در زندگی موفق زناشویی حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از زنان مشهدی در جلسات آموزشی طرح «ترنم زندگی» بررسی اثرات مستقیم تغییرات وزن در چرخه قاعدگی و تخمک‌گذاری ناامنی شغلی، اصلی‌ترین مانع برای فرزندآوری تولد نخستین نوزاد از طریق پیوند رحم رونمایی از سند مشارکت زنان در خرداد ۱۴۰۴ حریفان تیم ملی هندبال جوانان دختر ایران در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۵ مشخص شدند حضور ۴۳ تیم در  مسابقات ۳ نفره جام رمضان بانوان خراسان رضوی توجه ویژه به زنان در سیاست گذاری‌های اجتماعی| مادر بودن، نقش مهمی که زنان را از مردان متمایز می‌کند تحول در تولید و سرمایه گذاری با حمایت از مشارکت بانوان فعال اقتصادی کشور ابتلا به اوتیسم در کودکان، عارضه مهم دیابت بارداری بررسی ارزش اقتصادی فعالیت زنان خانه‌دار در جهان زنان سرپرست خانوار چه حمایت‌هایی از بهزیستی دریافت می‌کنند؟
سرخط خبرها
بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام

بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام

  • کد خبر: ۳۱۹۴۸۲
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه منشور حقوق زن و خانواده در اسلام ابعاد مختلفی دارد، گفت: در این منشور، اسلام یک نظام جامع اقتصادی برای زن ترسیم کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مینو اصلانی اظهار کرد: منشور اسلام درباره زن، یک برنامه و نسخه عملی از نظام فکری اسلام ناب در مورد جایگاه زن در جامعه و در سه ساحت فردی، اجتماعی و خانوادگی است.

وی با اشاره به اینکه زمانی که منشوری نوشته می‌شود، یک پشتوانه بسیار قوی از داده‌های گسترده و فراگیر دارد تا در قالب یک نسخه اجرایی و عملیاتی بخواهد در دسترس عموم قرار بگیرد، ادامه داد: بنابراین منشور حقوق زن و خانواده دارای ابعاد مختلفی است که اسلام نسبت به جایگاه زن، آن را ارائه کرده است.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه در این منشور، اسلام یک نظام جامع اقتصادی برای زن ترسیم کرده است، یادآور شد: مهریه، نفقه، حق برخورداری از امکانات زندگی درخور، حق شیر دادن، حق مسکن، حق سفر و... یعنی یک مجموعه بسیار قوی به نام نظام اقتصادی زن در اسلام، برای این‌که از زن حمایت شود.

اصلانی تاکید کرد: از طرفی در این منشور حمایت‌های عاطفی، پشتوانه‌هایی که او بتواند به زندگی‌اش ادامه دهد و حتی حمایت هنگام طلاق هم برای زنان دیده شده است. با این وجود حمایت‌هایی هم از طرف حاکم شرع برای زنان در یک نظام اسلامی درنظر گرفته شده که حتی اگر نخواهد کار کند یا توان کار کردن هم نداشته باشد، چگونه حاکم شرع از آنها حمایت کند تا مجبور به اشتغال نباشند.

وی متذکر شد: فرمایش مقام معظم رهبری هم این بود که نظام‌ها را در قالب یک منشور در جامعه جا بیندازیم و براساس آن عمل کنیم که هم برای سیاست‌گذاران و هم برای مجریان، یک آینه‌ای بوده تا در سیاست‌گذاری‌های کلان کشور این منشور پیش روی آنها باشد و حقی از آنان ضایع نشود.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) یادآور شد: به نظر می‌رسد این یک بحث تحولی و رو به جلو برای زنان است و می‌تواند به عنوان یک الگو برای حمایت از زنان در جهان مطرح شود؛ چراکه واقعا در جهان حمایت‌هایی که از زنان انجام می‌شود، کاملا یک‌سویه است. حتی این قوانین به ضرر زن و هویت او تمام می‌شود، اما مبنای حقوق زنان براساس دیدگاه اسلام یک منشور حکمت‌آمیز است که همه ابعاد وجودی زن را در نظر گرفته است.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.