حضور و هم‌افزایی بانوان نخبه رضوی در بوستان ریحانه مشهد برپایی موکب «محبّان‌الرضا(ع)» با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی درباره ضرورت حضور ماماها در  دوران بارداری و  زایمان | چرا ماما نه؟ چند گرم طلا منجر به قتل بانوی مجری شبکه افق شد هویت قاتل «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه خبری الجزیره فاش شد مرگ ۲.۲ مادر در هر ۱۰۰ هزار زایمان سزارین پایان رقابت‌های اسکواش یزدکاپ قهرمانی بانوان ایران با قهرمانی فرشته اقتداری حضور زینب‌گونه زنان مقاومت در دفاع از جبهه حق بازی مقابل فیلیپین اصلاً ساده نبود انتشار مواد شیمیایی سمی سرطان‌زا ناشی از اجاق‌گاز روشن در خانه، خطری بزرگ برای سلامت کودکان لزوم تذکر بانک مرکزی به بانک‌ها برای تسریع در پرداخت وام‌های ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان برگزاری جشنواره تفریحی‌ورزشی «شهردخت» با محوریت دختران مشهدی در ۵ بوستان مشهد نقش دختران در بهبود آینده کشور چیست؟ پیروزی شاگردان سلیمانی در اولین دیدار برابر فیلیپین در جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا حضور ۵ هزار نونهال قرآنی در ششمین محفل «غنچه‌های رضوی» در حرم امام رضا (ع) درخواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای بانوان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد آشنایی با روش‌های پیشگیری از گسترش علائم آلرژی در کودکان هویت‌یابی، مسئله اصلی دختران در جامعه امروز افزایش آگاهی مادران، کلید ترویج زایمان طبیعی در کشور
سرخط خبرها
بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام

بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام

  • کد خبر: ۳۱۹۴۸۲
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه منشور حقوق زن و خانواده در اسلام ابعاد مختلفی دارد، گفت: در این منشور، اسلام یک نظام جامع اقتصادی برای زن ترسیم کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مینو اصلانی اظهار کرد: منشور اسلام درباره زن، یک برنامه و نسخه عملی از نظام فکری اسلام ناب در مورد جایگاه زن در جامعه و در سه ساحت فردی، اجتماعی و خانوادگی است.

وی با اشاره به اینکه زمانی که منشوری نوشته می‌شود، یک پشتوانه بسیار قوی از داده‌های گسترده و فراگیر دارد تا در قالب یک نسخه اجرایی و عملیاتی بخواهد در دسترس عموم قرار بگیرد، ادامه داد: بنابراین منشور حقوق زن و خانواده دارای ابعاد مختلفی است که اسلام نسبت به جایگاه زن، آن را ارائه کرده است.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه در این منشور، اسلام یک نظام جامع اقتصادی برای زن ترسیم کرده است، یادآور شد: مهریه، نفقه، حق برخورداری از امکانات زندگی درخور، حق شیر دادن، حق مسکن، حق سفر و... یعنی یک مجموعه بسیار قوی به نام نظام اقتصادی زن در اسلام، برای این‌که از زن حمایت شود.

اصلانی تاکید کرد: از طرفی در این منشور حمایت‌های عاطفی، پشتوانه‌هایی که او بتواند به زندگی‌اش ادامه دهد و حتی حمایت هنگام طلاق هم برای زنان دیده شده است. با این وجود حمایت‌هایی هم از طرف حاکم شرع برای زنان در یک نظام اسلامی درنظر گرفته شده که حتی اگر نخواهد کار کند یا توان کار کردن هم نداشته باشد، چگونه حاکم شرع از آنها حمایت کند تا مجبور به اشتغال نباشند.

وی متذکر شد: فرمایش مقام معظم رهبری هم این بود که نظام‌ها را در قالب یک منشور در جامعه جا بیندازیم و براساس آن عمل کنیم که هم برای سیاست‌گذاران و هم برای مجریان، یک آینه‌ای بوده تا در سیاست‌گذاری‌های کلان کشور این منشور پیش روی آنها باشد و حقی از آنان ضایع نشود.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) یادآور شد: به نظر می‌رسد این یک بحث تحولی و رو به جلو برای زنان است و می‌تواند به عنوان یک الگو برای حمایت از زنان در جهان مطرح شود؛ چراکه واقعا در جهان حمایت‌هایی که از زنان انجام می‌شود، کاملا یک‌سویه است. حتی این قوانین به ضرر زن و هویت او تمام می‌شود، اما مبنای حقوق زنان براساس دیدگاه اسلام یک منشور حکمت‌آمیز است که همه ابعاد وجودی زن را در نظر گرفته است.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.