هر بند سخنان رهبر معظم انقلاب باید پیوست عملیاتی داشته باشد ۱۲ تا ۱۵ درصد سالمندان تنها زندگی می‌کنند درس‌های انیمیشن باب اسفنجی به کودکان! حضور تنهاملی پوش خراسانی تیم ملی فوتبال بانوان در دیدار دوستانه این تیم با عراق ضرورت افزایش سهم تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری از سوی دولت زنان مربی جامعه هستند بررسی تأثیرات مصرف سیگار و مواد مخدر بر سلامت جنین و نوزاد استخوان‌های زنان به طور طبیعی نسبت به مردان ضعیف‌تر است زن در اسلام، انسانی رسالتمند است برگزاری دومین جلسه کارگروه زنان روستایی و عشایری دومین اردوی آماده‌سازی تیم ملی فوتبال زنان پایان یافت کدام یک از ویتامین‌ها برای بدن زنان ضروری‌ هستند؟ زنان یائسه، بیشترین مبتلایان به سرطان رحم در جهان مواجهه با تجربه‌های زنان درگیر سرطان با مطالعه کتاب «می‌خواهم زیبا بمانم» راهیابی ۲۰۰ اثر به مرحله اول سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر وضعیت نامعلوم تیم فوتسال بانوان مشهد در فاصله ۲ ماه تا شروع لیگ‌برتر نخستین زن مسلمان دبیرکل سازمان جهانی گردشگری شد هدیه تأمین اجتماعی مشمول کدام زوج‌های جوان می‌شود؟ ضرورت بازتعریف الگو‌های موفق زن مسلمان متناسب با نیاز‌های زمان
سرخط خبرها
توصیه‌های دو کارشناس تغذیه برای روزه‌داری سالم زنان در ماه رمضان

توصیه‌های دو کارشناس تغذیه برای روزه‌داری سالم زنان در ماه رمضان

  • کد خبر: ۳۱۹۴۸۸
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳
  • ۱
دکتر مریم عباسی، متخصص تغذیه و امور غذایی گفت: به تمام زنانی که قصد روزه‌داری دارند، توصیه می‌شود با آگاهی کامل از شرایط جسمی خود و رعایت اصول تغذیه صحیح، از این فرصت معنوی برای بهبود سلامت خود نیز بهره‌مند شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، روزه به‌عنوان یکی از ارکان مهم دین اسلام، صرفاً یک تکلیف دینی نیست؛ بلکه فرصتی است برای بهبود و ارتقای سلامت انسان که می‌تواند تأثیرات مثبتی بر سلامت داشته باشد. همیشه، پرسش‌ها درباره تأثیر روزه‌داری بر سلامت افراد، به ویژه زنان، وجود دارد. در همین راستا، با دکتر مریم عباسی و دکتر مینا اسدی، دو کارشناس تغذیه، گفت‌وگویی انجام داده‌ایم تا ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کنیم.

اهمیت تغذیه صحیح در روزه‌داری

دکتر مریم عباسی در گفتگو با شهرآرانیوز، با تأکید بر اهمیت تغذیه صحیح در ماه رمضان اظهار کرد: مصرف غذا‌های غنی از مواد مغذی در وعده‌های سحر و افطار، از جمله پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌های پیچیده، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی، برای حفظ سلامت و انرژی بدن در طول روز ضروری است و باید از مصرف غذا‌های فراوری‌شده، شیرین و پرچرب خودداری کرد.

توصیه‌های اختصاصی برای زنان

این استاد دانشگاه و متخصص تغذیه و امور غذایی در ادامه، به توصیه‌های خاص برای زنان اشاره کرد و گفت: زنانی که باردار یا شیرده هستند یا مشکلات پزشکی خاصی دارند، باید قبل از روزه‌داری حتماً با پزشک خود مشورت کنند.

وی همچنین بر اهمیت توجه به علائم بدن تأکید کرد و افزود: در صورت بروز هرگونه مشکل، زنان نباید روزه خود را ادامه دهند و باید به پزشک مراجعه کنند.

نقش مکمل‌های غذایی

عباسی در پاسخ به سؤالی درباره استفاده از مکمل‌های غذایی در ماه رمضان گفت: استفاده از مکمل‌های غذایی در صورت نیاز و با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه می‌تواند مفید باشد، اما نباید جایگزین یک رژیم غذایی سالم و متعادل شود.

تأثیر روزه بر زیبایی و سلامت پوست

عباسی به تأثیر روزه بر زیبایی و سلامت پوست اشاره کرد و گفت: روزه می‌تواند با کاهش التهابات و بهبود گردش خون، به سلامت پوست کمک کند. مصرف غذا‌های غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها در وعده‌های سحر و افطار نیز می‌تواند به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک کند. 

وی افزود: به تمام زنانی که قصد روزه‌داری دارند توصیه می‌شود با آگاهی کامل از شرایط جسمی خود و رعایت اصول تغذیه صحیح، از این فرصت معنوی برای بهبود سلامت خود نیز بهره‌مند شوند.

بدون سحری روزه نگیرید

دکتر مینا اسدی نیز با بیان اینکه گرفتن روزه بدون‌سحری دلیلی‌ بر قوی‌بودن بنیه‌ شخص یا سلامت کامل او نیست، اظهار کرد: زنان و مردان و نوجوانان نباید بدون‌سحری روزه بگیرند؛ زیرا به دستگاه‌ گوارش و کلیه‌های خود آسیب می‌رسانند. مصرف مایعات در‌ حدود  ۲/۵‌ لیتر در شبانه‌روز توصیه می‌شود تا سلامت کلیه‌ها به‌ خطر نیفتد. بخشی از این مایعات در وعده‌ سحری تأمین می‌شود. از طرف دیگر، با بیدار‌شدن در سحر، از عبادات زمان سحر نیز بهره‌مند خواهیم شد.

این متخصص تغذیه گفت: به‌منظور داشتن نیروی جسمی و فکری مناسب در‌ طول روزهای ماه مبارک رمضان، تغذیه سالم مانند مصرف شیر، نان، پنیر، تخم‌مرغ آب‌پز، شیر‌برنج و سوپ‌های سبزی‌‌، ماهی‌، گوشت‌های قرمز و سفید و مصرف گردو در‌حد اعتدال در زمان افطار توصیه‌ می‌شود. بین افطار و سحر، از پنج گروه مواد‌غذایی شامل نان و غلات، میوه، سبزی، شیر و فراورده‌های آن و نیز گوشت به‌طور متعادل و متنوع استفاده شود.

وی افزود: به‌علت نیاز پسران و دختران در‌حال‌بلوغ به مواد‌مغذی، باید دریافت انرژی آن‌ها بیش‌از افراد عادی باشد؛ زیرا دارای میانگین رشد قدی بالاتری در طول سال هستند و علاوه‌بر مصرف غذاهای توصیه‌‌شده برای بزرگ‌سالان، این قشر باید از برخی مواد مقوی مثل دسرهای شیرین و خرما نیز استفاده کنند. به‌منظور تمرکز فکری و نیازهای خاص دوران بلوغ، نوجوانان باید به‌طور معتدل و متنوع از تمام پنج گروه مواد‌غذایی استفاده‌ کنند تا دچار کمبود موادمغذی در ایام روزه‌داری نشوند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۲
0
0
بسیار عالی