از اجرای رسم ماه رمضان توسط دختران تا تهیه غذاهای محلی برای افطار در آذربایجان غربی بهبود رابطه بین مادر و کودک از طریق تجربه تولد مثبت توسط مادر مشوق‌های مدیریت شهری مشهد برای «تحکیم و تعالی خانواده» چگونگی آموزش فلسفه روزه‌گرفتن به کودک بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام زنان، محور اصلی ترویج فرهنگ قرآنی در خانواده خانواده‌محوربودن صنایع‌‌دستی به اثبات رسیده است توصیه‌هایی برای افزایش تاب‌آوری زنان در برابر چالش‌های زندگی تیم ملی بسکتبال سه نفره زنان ایران در رقابت‌های کاپ‌آسیا شرکت می‌کند موانع پیشرفت زنان از نگاه رهبر معظم انقلاب قهرمانی مشهدی‌ها در گل‌کوچک بانوان کشور رونمایی از قهرمان لیگ برتر هندبال بانوان اثرات عمیق شناختی و روانی فضای مجازی بر کودکان برنز دختر تنیسور مشهدی در رقابت‌های کشوری ستاره‌های خراسانی در فینال به هم رسیدند خانم‌گل مشهدی فوتسال، در تورنمنت تایلند اهمیت رفتار والدین با فرزندان در توجه به روزه داری در ماه مبارک رمضان ایجاد تعادل هورمونی و حفظ سلامت رحم با مصرف دانه چیا محافظت مغز از پیرشدن، یکی از مزایای شگفت‌انگیز فرزندآوری اجرای طرح پایش سلامت زنان باردار و تغذیه آن‌ها در مناطق کم‌برخوردار کشور
سرخط خبرها
از اجرای رسم ماه رمضان توسط دختران تا تهیه غذاهای محلی برای افطار در آذربایجان غربی

از اجرای رسم ماه رمضان توسط دختران تا تهیه غذاهای محلی برای افطار در آذربایجان غربی

  • کد خبر: ۳۱۹۷۲۸
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
مردم آذربایجان غربی آیین‌ها و رسوم مختلفی در کنار تهیه غذا‌های محلی در ماه رمضان دارند که دختران و زنان نیز سهم مهم در برگزاری این رسوم و تهیه غذا‌های محلی ایفا می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مردم آذربایجان غربی آیین‌ها و رسوم مختلفی در کنار تهیه غذا‌های محلی در ماه رمضان دارند که دختران و زنان نیز سهم مهم در برگزاری این رسوم و تهیه غذا‌های محلی ایفا می‌کنند.

معمول‌ترین پیش غذای افطاری خانواده‌ها اغلب سؤت‌آشی (شیر برنج) یا فرنی است، مضافا تهیه انواع آش‌هایی مانند قاتیق آشی، آش رشته، آبگوشت و برنج و قراردادن مقداری خرما یا نمک و آب ولرم بر سر سفره از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی هستند که روزه‌داران با آن افطار می‌کنند.

سوتلاچ در زبان ترکی به معنای برنج له شده و نرم است و در واقع شیربرنج ترکی است. سوتلاچ که تا حدود زیادی شبیه شیربرنج ایرانی است در گذشته یک غذای شفابخش بوده است.

همچنین، از جمله غذا‌های محلی ارومیه که در گروه سوپ‌ها قرار می‌گیرد و در ماه رمضان توسط مادران تهیه و سر سفره افطار قرار می گیرد، سوپ بلغور و یا همان یارما شورباسی نام دارد. جالب است بدانید که این غذا جزو اصلی‌ترین غذا‌های محلی و سنتی ارومیه شناخته شده است و در پخت آن از موادی همچون گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا قرمز، پیاز، مرز و بلغور به کار میرود. این غذا به خاطر خاصیت فراوانش و همچنین طعم بی نظیرش در ارومیه طرفداران زیادی دارد.

گیزاتما نیز از دیگر غذا‌های محلی مردم آذربایجان غربی و مورد استفاده برای افطار است که با سرخ کردن موادی همچون کدو، بادمجان، سیر، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی تهیه می‌شود.

دوختن کیسه مراد

یکی از آیین‌هایی که به عنوان یک سنت و رسم دیرین باقی مانده دوختن کیسه‌های کوچک مراد است، در آخرین جمعه ماه رمضان، هر یک از زنان و دختران یک تکه پارچه نو و پاک را با خود به مسجد می‌برند، کیسه کوچکی را می‌دوزند و تعدادی سکه پول به عنوان «کیسه دیبی» (ته‌کیسه) داخل آن می‌اندازند که آن را مایه برکت و قبولی نیات خود می‌دانند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.