بررسی دلایل نادیده‌گرفتن کودکان در طراحی‌های شهری پوسیدگی دندان ربطی به جنسیت ندارد| انتقال میکروب‌های پوسیدگی دندان از مادر به نوزاد در دوران شیردهی مادران، نقطه آغازین تربیت نسل مقاومت هستند دستور پخت حلوا تَرَک در خانه + فیلم انجام برنامه‌ریزی‌های مستمر برای ایجاد دفتر همکاری‌های اقتصادی بانوان ایران در قاره آفریقا بی‌بی «متهم گریخت» و آرزوی بازی در تلوزیون و طنزهای ماندگار ۱۰ اشتباه رایج که خانه‌تان را کوچک‌تر نشان می‌دهد نتایج غافلگیرکننده اعتماد به مدِ «فرزندپت» سفیدشویی جنایات جنگی با بهره‌گیری از جاذبه جنسی پدیده جدید «شرم‌ساری از چهره»، یک عقبگرد فرهنگی خطرات مصرف بیش از حد آهن در دوران سالمندی آغاز دومین اردوی آماده‌سازی تیم‌های ملی بزرگسالان و زیر ۱۸ سال از ۷ شهریور لزوم ایجاد شرایط مناسب برای رشد بیشتر زنان پژوهشگر راهکارهایی ساده برای پرورش کودک شاد و مسئول در روزهای سخت اقتصادی من تا لحظه مرگ خواهم جنگید بررسی ارتباط میان تداوم تعارض مخرب والدین و کودکانی با خلق و خوی منفی مریلین مونرو: نماد انحطاط اخلاقی یا عروس پروپاگاندای یهود؟
سرخط خبرها
از اجرای رسم ماه رمضان توسط دختران تا تهیه غذاهای محلی برای افطار در آذربایجان غربی

از اجرای رسم ماه رمضان توسط دختران تا تهیه غذاهای محلی برای افطار در آذربایجان غربی

  • کد خبر: ۳۱۹۷۲۸
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
مردم آذربایجان غربی آیین‌ها و رسوم مختلفی در کنار تهیه غذا‌های محلی در ماه رمضان دارند که دختران و زنان نیز سهم مهم در برگزاری این رسوم و تهیه غذا‌های محلی ایفا می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مردم آذربایجان غربی آیین‌ها و رسوم مختلفی در کنار تهیه غذا‌های محلی در ماه رمضان دارند که دختران و زنان نیز سهم مهم در برگزاری این رسوم و تهیه غذا‌های محلی ایفا می‌کنند.

معمول‌ترین پیش غذای افطاری خانواده‌ها اغلب سؤت‌آشی (شیر برنج) یا فرنی است، مضافا تهیه انواع آش‌هایی مانند قاتیق آشی، آش رشته، آبگوشت و برنج و قراردادن مقداری خرما یا نمک و آب ولرم بر سر سفره از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی هستند که روزه‌داران با آن افطار می‌کنند.

سوتلاچ در زبان ترکی به معنای برنج له شده و نرم است و در واقع شیربرنج ترکی است. سوتلاچ که تا حدود زیادی شبیه شیربرنج ایرانی است در گذشته یک غذای شفابخش بوده است.

همچنین، از جمله غذا‌های محلی ارومیه که در گروه سوپ‌ها قرار می‌گیرد و در ماه رمضان توسط مادران تهیه و سر سفره افطار قرار می گیرد، سوپ بلغور و یا همان یارما شورباسی نام دارد. جالب است بدانید که این غذا جزو اصلی‌ترین غذا‌های محلی و سنتی ارومیه شناخته شده است و در پخت آن از موادی همچون گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا قرمز، پیاز، مرز و بلغور به کار میرود. این غذا به خاطر خاصیت فراوانش و همچنین طعم بی نظیرش در ارومیه طرفداران زیادی دارد.

گیزاتما نیز از دیگر غذا‌های محلی مردم آذربایجان غربی و مورد استفاده برای افطار است که با سرخ کردن موادی همچون کدو، بادمجان، سیر، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی تهیه می‌شود.

دوختن کیسه مراد

یکی از آیین‌هایی که به عنوان یک سنت و رسم دیرین باقی مانده دوختن کیسه‌های کوچک مراد است، در آخرین جمعه ماه رمضان، هر یک از زنان و دختران یک تکه پارچه نو و پاک را با خود به مسجد می‌برند، کیسه کوچکی را می‌دوزند و تعدادی سکه پول به عنوان «کیسه دیبی» (ته‌کیسه) داخل آن می‌اندازند که آن را مایه برکت و قبولی نیات خود می‌دانند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.