به گزارش شهرآرانیوز؛ مردم آذربایجان غربی آیینها و رسوم مختلفی در کنار تهیه غذاهای محلی در ماه رمضان دارند که دختران و زنان نیز سهم مهم در برگزاری این رسوم و تهیه غذاهای محلی ایفا میکنند.
معمولترین پیش غذای افطاری خانوادهها اغلب سؤتآشی (شیر برنج) یا فرنی است، مضافا تهیه انواع آشهایی مانند قاتیق آشی، آش رشته، آبگوشت و برنج و قراردادن مقداری خرما یا نمک و آب ولرم بر سر سفره از خوراکیها و نوشیدنیهایی هستند که روزهداران با آن افطار میکنند.
سوتلاچ در زبان ترکی به معنای برنج له شده و نرم است و در واقع شیربرنج ترکی است. سوتلاچ که تا حدود زیادی شبیه شیربرنج ایرانی است در گذشته یک غذای شفابخش بوده است.
همچنین، از جمله غذاهای محلی ارومیه که در گروه سوپها قرار میگیرد و در ماه رمضان توسط مادران تهیه و سر سفره افطار قرار می گیرد، سوپ بلغور و یا همان یارما شورباسی نام دارد. جالب است بدانید که این غذا جزو اصلیترین غذاهای محلی و سنتی ارومیه شناخته شده است و در پخت آن از موادی همچون گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا قرمز، پیاز، مرز و بلغور به کار میرود. این غذا به خاطر خاصیت فراوانش و همچنین طعم بی نظیرش در ارومیه طرفداران زیادی دارد.
گیزاتما نیز از دیگر غذاهای محلی مردم آذربایجان غربی و مورد استفاده برای افطار است که با سرخ کردن موادی همچون کدو، بادمجان، سیر، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی تهیه میشود.
یکی از آیینهایی که به عنوان یک سنت و رسم دیرین باقی مانده دوختن کیسههای کوچک مراد است، در آخرین جمعه ماه رمضان، هر یک از زنان و دختران یک تکه پارچه نو و پاک را با خود به مسجد میبرند، کیسه کوچکی را میدوزند و تعدادی سکه پول به عنوان «کیسه دیبی» (تهکیسه) داخل آن میاندازند که آن را مایه برکت و قبولی نیات خود میدانند.
منبع: ایسنا