امیرمقدم | شهرآرانیوز؛ اگرچه هوا سرد و مرطوب است و نسبت به روزهای گرم و خشک تابستان کمتر تشنه میشویم، برخی بهعلت مصرف زیاد نوشیدنیهایی مانند چای در طول روز، در این ماه مبارک هم بیشتر از بقیه تشنه و اذیت میشوند. درحالیکه این افراد اگر قدری در خورد و خوراکهای رمضانی و سبک زندگیشان تغییر ایجاد کنند، بهطور حتم مشکل کمتری هم با مسئله تشنگی پیدا خواهند کرد. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، توصیه میکنیم راهکارهایی را که در ادامه آمدهاست، امتحان کنید.
غذاهای پرچرب و پرنمک مانند کتلت، کوکو، الویه، کباب کوبیده، کالباس و سوسیس اگر در وعده سحر مصرف شوند، باعث تشنگی زیاد در طول روز میشوند، بنابراین توصیه میکنیم اینگونه غذاها را از وعده سحرتان حذف و به جای آنها غذاهای سبکتر و کمنمکتری را مصرف کنید.
سبزیجات و سالادها منابع عالی از فیبر هستند که به آبرسانی بدن کمک زیادی میکنند. فیبر در کاهش احساس تشنگی نقش مهمی دارد، چون جذب آب را در بدن بالاتر میبرد؛ بنابراین تا میتوانید در وعده سحری مصرف سبزیجات را به صورت خام یا بخارپز بیشتر کنید.
نوشیدنیهایی مانند چای و قهوه بهعلت خاصیت ادرارآوری که دارند سبب از دست دادن آب بدن و افزایش تشنگی میشوند. همچنین نوشابههای گازدار و شربتهای شیرین به دلیل قند بالا و دوغ به علت نمک زیاد، میتوانند تأثیر منفی بر میزان آبرسانی بدن بگذارند؛ بنابراین توصیه میکنیم مصرف این نوشیدنیها را در ماه رمضان محدود و در صورت تمایل به مصرف چای هم حتما از چای کمرنگ استفاده کنید.
موادغذایی که قند بالایی دارند مانند شیرینیها، زولبیا، بامیه و حلوا میتوانند افزایش تشنگی را در طول روزهداری سبب شوند. این مواد سطح قند خون و به دنبال آن دفع آب از بدن را افزایش میدهند. بهتر است از مصرف اینگونه شیرینیها در وعده سحر پرهیز شود.
اگر دارویی استفاده میکنید که بر سیستم ادراری اثر میگذارد و سبب افزایش دفع آب از بدن میشود حتما با پزشکتان مشورت کنید و از او بخواهید درصورت امکان دارویی جایگزین به شما معرفی کند یا راهکاری برای تنظیم زمان مصرف دارو با توجه به روزهداریتان بدهد.
مهمترین توصیه برای جلوگیری از تشنگی در طول روزهداری، مصرف مقدار مناسب آب است. توصیه میکنیم بین افطار تا سحر، حدود شش تا هشت لیوان آب مصرف کنید. این کار به بدن کمک میکند تا در طول روزهداری کمتر دچار کمآبی شوید و کمتر احساس تشنگی کنید.