گیاه آپارتمانی آنتوریوم؛ گل قلبی که روح خانه را تازه می‌کند جراحی چاقی آخرین راه است یا اولین انتخاب؟ خانم بی حجاب چطور مانع سوزاندن جوان بسیجی شد؟ امکان پیشگیری از سرطان‌های پستان و دهانه رحم وجود دارد| تشریح اهمیت حیاتی غربالگری منظم میوه‌های دارای منیزیم را بشناسیم| ارتباط میان منیزیم با سلامتی بهتر مغز زنان آغاز مسابقات اسکواش رنکینگ آسیا از فردا (۸ بهمن ۱۴۰۴) | دختران ملی پوش در تمام رده‌های سنی با رقبای خود رقابت می‌کنند فعالیت حدود ۱۵۰۰ مرکز مشاوره در کشور| زنان سرپرست خانوار از ۵۰ درصد تخفیف بهره‌مند خواهند شد معرفی مهم‌ترین اصول مراقبت از پوست در فصل زمستان| تغذیه چقدر اثرگذار است؟ افزایش ازدواج‌های فامیلی در کشور | احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی مادرزادی کودکان بیشتر می‌شود سقوط برخی از بانوان ملی‌پوش در رده‌بندی جدید فدراسیون جهانی تنیس روی میز | ندا شهسواری به جایگاه ۱۴۰ صعود کرد نقش مهم بانوان خراسان شمالی در حفظ و ترویج سنت‌های باستانی و صنایع دستی ریشه‌های دروغگویی در کودکان | چرا با این پدیده روبه‌رو می‌شویم؟ آشنایی با یک گام بزرگ برای مدیریت درست مالی خانواده| معرفی قانون زنانه‌ای که مرد و زن ندارد بانوی ملی پوش اسکی: کسب سهمیه المپیک کار بسیار دشواری است دستور پخت دسر نارگیلی در منزل + فیلم سرنوشت زنی که نماد فلسطین شد| درختان زیتون شهیدند! شکست بانوان تراکتور در گام دوم بازیگر انگلیسی: پرستار مینیاپولیس قهرمان بود؛ او را کُشتند اجرای یک پویش برای کلاس اولی ها| فقط حدود ۴۰ درصد از کودکان ۱۲ ساله پوسیدگی دندان ندارند قهرمانی دختر تنیسور ایرانی در رقابت‌های تنیس سطح اول آسیا
سرخط خبرها
آیا تدلیس در نکاح یکی از موارد فسخ نکاح است؟

آیا تدلیس در نکاح یکی از موارد فسخ نکاح است؟

  • کد خبر: ۳۱۹۸۴۰
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹
قانون‌گذار نداشتن حسن نیت زن یا شوهر و صادق نبودن آنها در مقابل یکدیگر در ازدواج را تحت عنوان تدلیس در نکاح دانسته است و آن را یکی از موارد فسخ نکاح می‌داند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از بانوان سئوال حقوقی خود را این طور مطرح کرده است:

بنده حدود ۲ ماه پیش ازدواج کردم و قبل از ازدواج، به دلیل کیست درموئید که باعث جلوگیری از بارداری می‌شود، به پیشنهاد پزشکان، تخمک فریز کردم. اکنون هیچ مدرک پزشکی قطعی برای عدم بارداری بنده چه به روش طبیعی چه آی‌وی‌اف وجود ندارد و همسرم با اطلاع از این موضوع، درخواست فسخ نکاح به دلیل تدلیس دارد. آیا فسخ نکاح با وجود درمان و نتایج مثبت بیشتر امکان‌پذیر است ؟

قانون‌گذار نداشتن حسن نیت زن یا شوهر و صادق نبودن آن‌ها در مقابل یکدیگر در ازدواج را تحت عنوان تدلیس در نکاح دانسته است و آن را یکی از موارد فسخ نکاح می‌داند. در فرض سؤال، با توجه به اینکه هنگام نکاح به بیماری اشاره نشده است، اصل را بر صحت و سلامتی و نبود بیماری گذاشته‌اند. بنابراین، اطلاع از بیماری پس از ازدواج می‌تواند از موارد تدلیس و فسخ نکاح باشد. این نکته نیز مهم است که به صورت کلی، حق فسخ در نظر گرفته‌شده برای مرد به دلیل عیوبی که زن دارد، برای جلوگیری از ضرر مرد است.

بنابراین اگر با توجه به پیشرفت علم امکان از بین رفتن عیب باشد، حق فسخ نکاح مبنای خود را از دست می‌دهد. یعنی وقتی بیماری یا عیبی که پایه حق فسخ قرار می‌گرفته است از بین برود، پس حق فسخ ناشی از آن نیز به دلیل از بین رفتن مبنا دیگر وجود نخواهد داشت.

 البته باید توجه داشت این نظریه غالب است و نظریه عکس این مورد نیز وجود دارد که درمان را موجب از بین رفتن حق فسخ نمی‌داند. نتیجه آن رویه‌های متفاوت در آرای دادگاه‌ها می‌شود. بنابراین، در فرض سؤال، برای پاسخ، نظریه غالب مد نظر قرار گرفته است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.