اعلام آمادگی کامل برای میزبانی نخستین نشست عالی‌رتبه سالانه زنان اکو در سال آینده زنان مایه افتخار ایران هستند ویژه برنامه «بانوان عاشورایی» با حضور زائران اردوزبان در حرم مطهر رضوی برگزار شد بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام رنگ و بوی زنانه مستند کوتاه «مادر جبهه‌ها» دختر شهید سپهبد سلامی: هستی خود را برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب به میدان می‌آوریم ۳۲ بازیکن به اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان دعوت شدند سرمربی تیم ملی فوتبال زنان ایران: می‌خواهیم نماینده‌ای شایسته برای ایران باشیم معرفی جایگزین‌های نمک در پخت غذا آغاز بیست و یکمین دوره لیگ برتر هندبال زنان ایران از نیمه دوم شهریور ماه ۱۴۰۴ اثرگذاری مستقیم طلاق بر ساختار‌های تربیتی، آموزشی و فرهنگی جامعه خانواده ایرانی، خانواده‌ای مقاوم در برابر جنگ ۱۲ روزه اخیر جایگاه بانوان در نبرد فرهنگی علیه دشمن کجاست؟ مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا چه زمانی برگزار می‌شود؟ | جزئیاتی از برنامه دیدار‌های تیم ملی فوتبال زنان ایران در مرحله مقدماتی تصویب قانون اجباری شدن خدمت سربازی برای زنان در دانمارک لزوم رعایت اصل تعادل در هنگام نشان دادن مهر و محبت به کودک
سرخط خبرها
آیا تدلیس در نکاح یکی از موارد فسخ نکاح است؟

آیا تدلیس در نکاح یکی از موارد فسخ نکاح است؟

  • کد خبر: ۳۱۹۸۴۰
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹
قانون‌گذار نداشتن حسن نیت زن یا شوهر و صادق نبودن آنها در مقابل یکدیگر در ازدواج را تحت عنوان تدلیس در نکاح دانسته است و آن را یکی از موارد فسخ نکاح می‌داند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از بانوان سئوال حقوقی خود را این طور مطرح کرده است:

بنده حدود ۲ ماه پیش ازدواج کردم و قبل از ازدواج، به دلیل کیست درموئید که باعث جلوگیری از بارداری می‌شود، به پیشنهاد پزشکان، تخمک فریز کردم. اکنون هیچ مدرک پزشکی قطعی برای عدم بارداری بنده چه به روش طبیعی چه آی‌وی‌اف وجود ندارد و همسرم با اطلاع از این موضوع، درخواست فسخ نکاح به دلیل تدلیس دارد. آیا فسخ نکاح با وجود درمان و نتایج مثبت بیشتر امکان‌پذیر است ؟

قانون‌گذار نداشتن حسن نیت زن یا شوهر و صادق نبودن آن‌ها در مقابل یکدیگر در ازدواج را تحت عنوان تدلیس در نکاح دانسته است و آن را یکی از موارد فسخ نکاح می‌داند. در فرض سؤال، با توجه به اینکه هنگام نکاح به بیماری اشاره نشده است، اصل را بر صحت و سلامتی و نبود بیماری گذاشته‌اند. بنابراین، اطلاع از بیماری پس از ازدواج می‌تواند از موارد تدلیس و فسخ نکاح باشد. این نکته نیز مهم است که به صورت کلی، حق فسخ در نظر گرفته‌شده برای مرد به دلیل عیوبی که زن دارد، برای جلوگیری از ضرر مرد است.

بنابراین اگر با توجه به پیشرفت علم امکان از بین رفتن عیب باشد، حق فسخ نکاح مبنای خود را از دست می‌دهد. یعنی وقتی بیماری یا عیبی که پایه حق فسخ قرار می‌گرفته است از بین برود، پس حق فسخ ناشی از آن نیز به دلیل از بین رفتن مبنا دیگر وجود نخواهد داشت.

 البته باید توجه داشت این نظریه غالب است و نظریه عکس این مورد نیز وجود دارد که درمان را موجب از بین رفتن حق فسخ نمی‌داند. نتیجه آن رویه‌های متفاوت در آرای دادگاه‌ها می‌شود. بنابراین، در فرض سؤال، برای پاسخ، نظریه غالب مد نظر قرار گرفته است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.