پیچیده شدن بیش از حد ازدواج در جامعه، یکی از دلایل اصلی گریز جوانان از ازدواج زنان مسلمان، آغازگر جامعه توحیدی هستند کسب رتبه دوم نماینده زنان ایران در ماده ۱۰۰ متر با مانع در بیست‌وششمین دوره مسابقات دوومیدانی قهرمانی آسیا افزایش حضور زنان در بخش‌های مدیریتی مشاغل دانش بنیان در آینده‌ای نزدیک وظیفه زنان برای مقابله با تهاجم فرهنگی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب ارسال ۵۰۰ مقاله به دبیرخانه پنجمین همایش بین المللی رسالت زن در تحولات اجتماعی یادگیری سرفصل‌های کلیدی زندگی توسط دانشجویان دختر با برگزاری رویداد ملی دخترانه انتخاب سرمربی جدید برای تیم ملی فوتسال بانوان حضور در بازی‌های پاراآسیایی ناگویا ژاپن و پارالمپیک لس آنجلس، اهداف مهم تیم ملی والیبال نشسته بانوان ایران شناسایی ۵۱ هزار زن سالمند تنها در ۱۹ استان کشور حج، فرصتی بی‌نظیر برای تربیت بانوان مسلمان حج فرزندآوری و افزایش موالید، یکی از ضرورت‌های کلیدی کشور ۳۰۰۰ وقف توسط بانوان در کشور به ثبت رسیده است یائسگی زودرس موجب افزایش خطر دیابت می‌شود ازدواج ساده است یا پیچیده؟ | نکات مهمی که جوانان قبل از ازدواج باید بدانند راهکار‌های اسلامی برای مادران در تربیت آرام فرزندان اعلام برنامه جام ملت‌های زنان آسیا ۲۰۲۵ بررسی تجربه تاریخی زنان در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی لزوم ورود اقتصاددانان به طرح کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه
سرخط خبرها
افزایش هزینه‌های افطاری‌های خانوادگی با تغییر سبک زندگی

افزایش هزینه‌های افطاری‌های خانوادگی با تغییر سبک زندگی

  • کد خبر: ۳۲۲۰۰۸
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
به گفته یک جامعه‌شناس فرهنگی، با رشد اقتصادی و تغییر الگو‌های مصرف، افطاری‌های خانوادگی به مراسم‌های پرخرجی تبدیل شدند که گاهی فراتر از توان مالی میزبان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا شریفی اظهار کرد: در گذشته، مردم سبک زندگی ساده‌ای داشتند و مهمانی‌های افطاری بر اساس توان مالی هر خانواده برگزار می‌شد. اما با رشد اقتصادی و تغییر الگو‌های مصرف، افطاری‌های خانوادگی به مراسم‌های پرخرجی تبدیل شدند که گاهی فراتر از توان مالی میزبان است.

وی ادامه داد: چشم و هم‌چشمی همیشه در برخی خانواده‌ها وجود داشته، اما در دهه‌های اخیر شدت بیشتری گرفته است. در برخی محافل، مهمانی‌های افطاری به نوعی رقابت برای نشان دادن سطح مالی و اجتماعی تبدیل شده‌اند.

این جامعه شناس فرهنگی افزود: هزینه‌های بالای برگزاری افطاری‌های مجلل می‌تواند فشار اقتصادی زیادی بر خانواده‌ها وارد کند، به‌خصوص در شرایط اقتصادی فعلی. بسیاری از افراد مجبور می‌شوند برای برگزاری چنین مهمانی‌هایی، از هزینه‌های ضروری زندگی‌شان بکاهند.

به گفته شریفی، به جای برگزاری مهمانی‌های پرهزینه، می‌توان افطاری‌های خانوادگی را در جمع‌های کوچک‌تر و صمیمی‌تر برگزار کرد. این کار باعث افزایش صمیمیت و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه افطاری‌های خانوادگی از دیرباز نمادی از همدلی، قناعت و معنویت بوده‌اند. اما تبلیغات، شبکه‌های اجتماعی، تغییر سبک زندگی و چشم و هم‌چشمی، باعث شده‌اند که این سنت معنوی به سمت تجمل‌گرایی کشیده شود، یادآور شد: سفره‌های افطاری نیازی به ظروف لوکس و دکور‌های پرهزینه ندارند. تمرکز بر سادگی و کیفیت غذا، تجربه‌ای معنوی‌تر ایجاد می‌کند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.