برگزاری گردهمایی باشکوه بانوان مشهدی در اجتماع «یک ایران یک زینب» در حرم مطهر رضوی افتتاح ۳ بوستان دیگر برای بانوان مشهد ​برگزاری اولین جلسه شورای مشورتی مدیران زن وزارت کشور با رئیس سازمان مدیریت بحران صعود ۲ بانوی شطرنج باز ایران به دور دوم مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ گرجستان درباره زینت ملک، بانوی قجری شاعر، و میراث ادبی او | «زینت از جمله مردان جهان کم نَبُوَد» آیا تیم ملی هندبال دختران نوجوان ایران به مسابقات قهرمانی آسیا می‌رسد؟ بررسی ارتباط افزایش فرصت‌های اشتغال برای زنان با تقویت نهاد خانواده برای اولین‌بار یک بانوی رسانه‌ای بر صندلی ریاست خانه مطبوعات خراسان رضوی نشست موفقیت ۲۴ درصدی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در درمان ناباروری آغاز عملیات ساخت نیروگاه خورشیدی تجمیعی کالو با هدف توانمندسازی اقتصادی بانوان در کلات نقش پیشرانی زنان در مدیریت و عواطف احساس جامعه تیم‌ملی بسکتبال با ویلچر بانوان رها شده است بررسی نقش هیئت‌های مذهبی در تقویت تاب‌آوری روانی خانواده‌ها در شرایط بحران اعلام میانگین سن ازدواج در کشور لزوم آموزش نقش‌های مشارکتی از کودکی در خانواده تویی آخرین امیدم | روایت عشق ابدی در نامه‌ نرسیده یک همسر آزاده مشهدی + تصویر پرستاری و مدیریت پشت جبهه، یکی از رسالت‌های مهم حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا تضعیف جایگاه خانواده ایرانی، هدف مهم دشمنان حضور دسته‌جمعی زنان پشت هیئت‌های عزاداری مردان چه حکمی دارد؟
سرخط خبرها
افزایش هزینه‌های افطاری‌های خانوادگی با تغییر سبک زندگی

افزایش هزینه‌های افطاری‌های خانوادگی با تغییر سبک زندگی

  • کد خبر: ۳۲۲۰۰۸
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
به گفته یک جامعه‌شناس فرهنگی، با رشد اقتصادی و تغییر الگو‌های مصرف، افطاری‌های خانوادگی به مراسم‌های پرخرجی تبدیل شدند که گاهی فراتر از توان مالی میزبان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا شریفی اظهار کرد: در گذشته، مردم سبک زندگی ساده‌ای داشتند و مهمانی‌های افطاری بر اساس توان مالی هر خانواده برگزار می‌شد. اما با رشد اقتصادی و تغییر الگو‌های مصرف، افطاری‌های خانوادگی به مراسم‌های پرخرجی تبدیل شدند که گاهی فراتر از توان مالی میزبان است.

وی ادامه داد: چشم و هم‌چشمی همیشه در برخی خانواده‌ها وجود داشته، اما در دهه‌های اخیر شدت بیشتری گرفته است. در برخی محافل، مهمانی‌های افطاری به نوعی رقابت برای نشان دادن سطح مالی و اجتماعی تبدیل شده‌اند.

این جامعه شناس فرهنگی افزود: هزینه‌های بالای برگزاری افطاری‌های مجلل می‌تواند فشار اقتصادی زیادی بر خانواده‌ها وارد کند، به‌خصوص در شرایط اقتصادی فعلی. بسیاری از افراد مجبور می‌شوند برای برگزاری چنین مهمانی‌هایی، از هزینه‌های ضروری زندگی‌شان بکاهند.

به گفته شریفی، به جای برگزاری مهمانی‌های پرهزینه، می‌توان افطاری‌های خانوادگی را در جمع‌های کوچک‌تر و صمیمی‌تر برگزار کرد. این کار باعث افزایش صمیمیت و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه افطاری‌های خانوادگی از دیرباز نمادی از همدلی، قناعت و معنویت بوده‌اند. اما تبلیغات، شبکه‌های اجتماعی، تغییر سبک زندگی و چشم و هم‌چشمی، باعث شده‌اند که این سنت معنوی به سمت تجمل‌گرایی کشیده شود، یادآور شد: سفره‌های افطاری نیازی به ظروف لوکس و دکور‌های پرهزینه ندارند. تمرکز بر سادگی و کیفیت غذا، تجربه‌ای معنوی‌تر ایجاد می‌کند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.