حضور و هم‌افزایی بانوان نخبه رضوی در بوستان ریحانه مشهد برپایی موکب «محبّان‌الرضا(ع)» با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی درباره ضرورت حضور ماماها در  دوران بارداری و  زایمان | چرا ماما نه؟ چند گرم طلا منجر به قتل بانوی مجری شبکه افق شد هویت قاتل «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه خبری الجزیره فاش شد مرگ ۲.۲ مادر در هر ۱۰۰ هزار زایمان سزارین پایان رقابت‌های اسکواش یزدکاپ قهرمانی بانوان ایران با قهرمانی فرشته اقتداری حضور زینب‌گونه زنان مقاومت در دفاع از جبهه حق بازی مقابل فیلیپین اصلاً ساده نبود انتشار مواد شیمیایی سمی سرطان‌زا ناشی از اجاق‌گاز روشن در خانه، خطری بزرگ برای سلامت کودکان لزوم تذکر بانک مرکزی به بانک‌ها برای تسریع در پرداخت وام‌های ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان برگزاری جشنواره تفریحی‌ورزشی «شهردخت» با محوریت دختران مشهدی در ۵ بوستان مشهد نقش دختران در بهبود آینده کشور چیست؟ پیروزی شاگردان سلیمانی در اولین دیدار برابر فیلیپین در جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا حضور ۵ هزار نونهال قرآنی در ششمین محفل «غنچه‌های رضوی» در حرم امام رضا (ع) درخواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای بانوان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد آشنایی با روش‌های پیشگیری از گسترش علائم آلرژی در کودکان هویت‌یابی، مسئله اصلی دختران در جامعه امروز افزایش آگاهی مادران، کلید ترویج زایمان طبیعی در کشور
سرخط خبرها
افزایش هزینه‌های افطاری‌های خانوادگی با تغییر سبک زندگی

افزایش هزینه‌های افطاری‌های خانوادگی با تغییر سبک زندگی

  • کد خبر: ۳۲۲۰۰۸
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
به گفته یک جامعه‌شناس فرهنگی، با رشد اقتصادی و تغییر الگو‌های مصرف، افطاری‌های خانوادگی به مراسم‌های پرخرجی تبدیل شدند که گاهی فراتر از توان مالی میزبان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا شریفی اظهار کرد: در گذشته، مردم سبک زندگی ساده‌ای داشتند و مهمانی‌های افطاری بر اساس توان مالی هر خانواده برگزار می‌شد. اما با رشد اقتصادی و تغییر الگو‌های مصرف، افطاری‌های خانوادگی به مراسم‌های پرخرجی تبدیل شدند که گاهی فراتر از توان مالی میزبان است.

وی ادامه داد: چشم و هم‌چشمی همیشه در برخی خانواده‌ها وجود داشته، اما در دهه‌های اخیر شدت بیشتری گرفته است. در برخی محافل، مهمانی‌های افطاری به نوعی رقابت برای نشان دادن سطح مالی و اجتماعی تبدیل شده‌اند.

این جامعه شناس فرهنگی افزود: هزینه‌های بالای برگزاری افطاری‌های مجلل می‌تواند فشار اقتصادی زیادی بر خانواده‌ها وارد کند، به‌خصوص در شرایط اقتصادی فعلی. بسیاری از افراد مجبور می‌شوند برای برگزاری چنین مهمانی‌هایی، از هزینه‌های ضروری زندگی‌شان بکاهند.

به گفته شریفی، به جای برگزاری مهمانی‌های پرهزینه، می‌توان افطاری‌های خانوادگی را در جمع‌های کوچک‌تر و صمیمی‌تر برگزار کرد. این کار باعث افزایش صمیمیت و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه افطاری‌های خانوادگی از دیرباز نمادی از همدلی، قناعت و معنویت بوده‌اند. اما تبلیغات، شبکه‌های اجتماعی، تغییر سبک زندگی و چشم و هم‌چشمی، باعث شده‌اند که این سنت معنوی به سمت تجمل‌گرایی کشیده شود، یادآور شد: سفره‌های افطاری نیازی به ظروف لوکس و دکور‌های پرهزینه ندارند. تمرکز بر سادگی و کیفیت غذا، تجربه‌ای معنوی‌تر ایجاد می‌کند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.