شناسایی ۵۱ هزار زن سالمند تنها در ۱۹ استان کشور ۳۰۰۰ وقف توسط بانوان در کشور به ثبت رسیده است ازدواج ساده است یا پیچیده؟ | نکات مهمی که جوانان قبل از ازدواج باید بدانند راهکار‌های اسلامی برای مادران در تربیت آرام فرزندان اعلام برنامه جام ملت‌های زنان آسیا ۲۰۲۵ بررسی تجربه تاریخی زنان در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی لزوم ورود اقتصاددانان به طرح کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه معرفی یک کتاب عاشقانه در سالروز ازدواج حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) عمل کردن به تقسیم ارثی که به صورت مساوی میان دختر و پسر انجام شده، چه حکمی دارد؟ نقش مؤثر زنان روستایی در اقتصاد کشاورزی توقف مرحله فینال جام فوتبال زنان منطقه لندن و جنوب شرقی انگلیس با نمایش پرچم فلسطین توسط هواداران دو تیم نقش آموزش و خانواده در مواجهه دختران با قاعدگی و شرایط بلوغ | آگاهانه تا بلوغ لزوم الگوگیری بانوان طلبه از سیره علمی، معنوی و اجتماعی حضرت معصومه (س) تبیین الگوی سوم زن مسلمان، محور فعالیت‌های مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور برگزاری پنجمین همایش بین‌المللی حورا انسیه (س) با محوریت رسالت زن در تحولات جهانی
سرخط خبرها
ماه رمضان و مشارکت ۷۰ فاطمه در پخت یک آش در اصفهان

ماه رمضان و مشارکت ۷۰ فاطمه در پخت یک آش در اصفهان

  • کد خبر: ۳۲۲۰۸۸
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
پژوهشگر فرهنگ عامه با اشاره به پخت «آش بلغور حضرت فاطمه (س)» در ماه رمضان در اصفهان، گفت: برای پختن این آش در هر محله یک زن به در خانه همسایه‌ها می‌رود و از ۷۰ زن که نام آنها فاطمه است، کمی گندم می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مریم صامعی با بیان اینکه اهالی برخی روستا‌های اصفهان در شب پانزدهم ماه رمضان «آش بلغور حضرت فاطمه (س)» می‌پزند، اظهار کرد: برای پختن این آش در هر محله یک زن به در خانه‌ی همسایه‌ها می‌رود و از ۷۰ زن که نام آنها فاطمه است، کمی گندم می‌گیرد. البته هر زنی که نام او فاطمه است فقط می‌تواند یک بار گندم بدهد و اگر فرد دیگری به در خانه او بیاید و طلب گندم کند، نباید به او گندم بدهد. هر زنی که بتواند از هفتاد خانم با نام فاطمه گندم بگیرد، با دیگر زن‌های روستا در تکیه قرار می‌گذارد و از آنجا با همدیگر به «امامزاده دوازده‌امام» می‌روند.

او ادامه داد: در این محل، سه درخت وجود دارد که باید از هر درخت یک شاخه‌ی خشک برای روشن‌کردن آتش زیر دیگِ «آش بلغور هفتاد فاطمه» ببُرند و حتما باید از آب جوی پای آن درختان برای آش استفاده کنند. جوانانی هم که حاجتی دارند به امامزاده دوازده‌امام می‌روند و برای زنان چوب خشک جمع می‌کنند و بعد آش را هم می‌زنند.

این پژوهشگر فرهنگ عامه بیان کرد: وقتی آش پخته شد، هر شخص به اندازه‌ی زحمتی که کشیده است، سهم خود را برمی‌دارد و به خانه می‌برد. از این آش به فقرا هم می‌دهند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.