رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مقدس خبر داد: بهره‌برداری از سایت بوستان بانوان «آفتاب» در تابستان ۱۴۰۴ کسب مدال طلا توسط یک بانوی ایرانی در مسابقات پاراتنیس روی میز جهانی فیوچر ITTF تعادل هورمون‌های زنانه با مصرف به‌اندازه این ماده معدنی نقدی بر افزایش سن و سابقه بازنشستگی زنان | آیا مشکلات تأمین اجتماعی با این اصلاحات حل می‌شود؟ ایجاد گفتمان علمی درباره خانواده نیاز امروز جهان است انجمن علمی توانمندسازی خانواده ایران در مشهد افتتاح شد | توجه به مسائل علمی خلأ امروز مشهد در حوزه زن و خانواده است ترویج فرهنگ نذر محیط زیستی با اجرای پویش «لاله برای مادران» در تهران تحقق حقوق زنان با فرصت‌سازی برای سرمایه‌گذاری آن‌ها ساخت موزه نقش زنان در دفاع مقدس در تهران ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید جواد جامی خراسانی ضرورت پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های شیری کودکان برنامه‌ریزی برای ترویج کتاب‌خوانی در میان مادران و کودکان در مناطق شهری و روستایی کشور لزوم آسیب‌شناسی دقیق‌تر قانون مهریه با محوریت حقوقی و اجتماعی
سرخط خبرها
از پخت «آش کارده» و نان محلی برای افطار تا رسم زیبای هدیه به کودکان روزه اولی در کهگیلویه و بویراحمد

از پخت «آش کارده» و نان محلی برای افطار تا رسم زیبای هدیه به کودکان روزه اولی در کهگیلویه و بویراحمد

  • کد خبر: ۳۲۲۶۴۵
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳
به گفته کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد، «آش کارده» یکی از غذا‌های سنتی کهگیلویه و بویراحمد در ماه رمضان است که بیشتر بر سفره افطار جا خوش می‌کند و خانواده‌ها در دورهمی رمضانی موقع افطار دور هم جمع می‌شوند و میزبان نیز با غذای معروف و محلی آش کارده از آنها پذیرایی می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی اکبر پاک اظهار کرد: «آش کارده» یکی از غذا‌های سنتی کهگیلویه و بویراحمد در ماه رمضان است که بیشتر بر سفره افطار جا خوش می‌کند و خانواده‌ها در دورهمی رمضانی موقع افطار دور هم جمع می‌شوند و میزبان نیز با غذای معروف و محلی آش کارده از آنها پذیرایی می‌کنند.

وی ادامه داد: پخت نان محلی نیز یکی دیگر از آداب و رسوم در ماه مبارک رمضان است. زنان برای مصرف چند هفته نان محلی «تیری» پخت می‌کنند و در سبد نان‌دانی که در زبان محلی به آن «تویزه» گفته می‌شود نگهداری می‌کنند.

به گفته این کارشناس میراث فرهنگی، گردگیری از مساجد مهمترین آیین پیشواز از ماه مهمانی خدا در کهگیلویه و بویراحمد است، در این سنت دیرینه خانواده‌ها از یک هفته پیش از آغاز ماه مبارک رمضان شروع به پاکیزه کردن مساجد و حسینیه‌ها خود می‌کنند.

پاک با اشاره به اینکه دادن هدایایی به کودکان و نوجوانان روزه اولی، تشویق کودکان و نوجوانان به روز‌های کله گنجشکی (کله بنگشتی) از رسوم رایج مردم این خطه برای سهیم کردن نسل نوجوان در آیین‌های ماه مبارک رمضان است، بیان کرد: جمع آوری کمک‌های مردمی، برپایی محافل ادعیه، ختم قرآن، اطعام نیازمندان و توزیع غذا‌های نذری از دیگر آیین‌های مرسوم مردم کهگیلویه و بویراحمد است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.