مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
از پهن کردن سفره‌هایی با نان محلی تا نذر آب و خرما در شب‌های قدر

از پهن کردن سفره‌هایی با نان محلی تا نذر آب و خرما در شب‌های قدر

  • کد خبر: ۳۲۳۱۶۶
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰
شب‌های قدر؛ شبی که در گوشه گوشه ایران با صداها، رسم‌ها و دعا‌های متفاوت زنده می‌شود. از سواحل خلیج فارس تا کویر‌های یزد؛ هرکس به زبان خود با آسمان حرف می‌زند و سرنوشت خود را فریاد می‌زند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شب‌های قدر؛ شبی که در گوشه گوشه ایران با صداها، رسم‌ها و دعا‌های متفاوت زنده می‌شود. از سواحل خلیج فارس تا کویر‌های یزد؛ هرکس به زبان خود با آسمان حرف می‌زند و سرنوشت خود را فریاد می‌زند.

به عنوان مثال، در ایلام، مراسم شب قدر مانند دیگر مناطق ایران، با قرائت دعا‌های جوشن کبیر، قرآن به سر گرفتن و مناجات برگزار می‌شود. اما در برخی روستاها، آیین‌هایی با ریشه‌های بومی نیز دیده می‌شود؛ مثلاً سفره‌هایی با نان محلی، نمک و سبزه که در مراسم دعا برای باران یا رفع بلا گسترده می‌شوند. برخی این آداب را همراه با شب‌های دعا و استغفار احیا می‌کنند، هرچند به شکل رسمی به شب قدر اختصاص ندارد.

در زاهدان و ایرانشهر مردم بلوچ، قرآن به سر می‌گیرند و با لباس‌های سفید و ساده، به دعا و نیایش مشغول می‌شوند.

یکی از رسوم زیبا، آیین نذر آب و خرما است. در این شب، مردم نذر می‌کنند تا اگر دعاهایشان مستجاب شد، در پایان ماه رمضان به فقرا آب و خرما بدهند. برخی هم بر سر سفره‌های افطار دسته‌جمعی برای کودکان فقیر دعا می‌کنند.

یکی از رسوم خاص یزدی‌ها نیز، مراسم سنتی «روضه قنبر» ویژه زنان است که در منازل برگزار می‌شود که نمایش ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) است.

در این شب‌ها، یزدی‌ها با افطاری ساده، نان، پنیر، خرما و آجیل مشکل‌گشا از نیازمندان پذیرایی می‌کنند. برخی نیز با برگزاری نخل‌گردانی در تفت و تعزیه‌خوانی در مهریز، یاد و خاطره شهادت امیرالمؤمنین را زنده نگه می‌دارند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.