بررسی دلایل نادیده‌گرفتن کودکان در طراحی‌های شهری پوسیدگی دندان ربطی به جنسیت ندارد| انتقال میکروب‌های پوسیدگی دندان از مادر به نوزاد در دوران شیردهی مادران، نقطه آغازین تربیت نسل مقاومت هستند دستور پخت حلوا تَرَک در خانه + فیلم انجام برنامه‌ریزی‌های مستمر برای ایجاد دفتر همکاری‌های اقتصادی بانوان ایران در قاره آفریقا بی‌بی «متهم گریخت» و آرزوی بازی در تلوزیون و طنزهای ماندگار ۱۰ اشتباه رایج که خانه‌تان را کوچک‌تر نشان می‌دهد نتایج غافلگیرکننده اعتماد به مدِ «فرزندپت» سفیدشویی جنایات جنگی با بهره‌گیری از جاذبه جنسی پدیده جدید «شرم‌ساری از چهره»، یک عقبگرد فرهنگی خطرات مصرف بیش از حد آهن در دوران سالمندی آغاز دومین اردوی آماده‌سازی تیم‌های ملی بزرگسالان و زیر ۱۸ سال از ۷ شهریور لزوم ایجاد شرایط مناسب برای رشد بیشتر زنان پژوهشگر راهکارهایی ساده برای پرورش کودک شاد و مسئول در روزهای سخت اقتصادی من تا لحظه مرگ خواهم جنگید بررسی ارتباط میان تداوم تعارض مخرب والدین و کودکانی با خلق و خوی منفی مریلین مونرو: نماد انحطاط اخلاقی یا عروس پروپاگاندای یهود؟
سرخط خبرها
از پخت «آش کارده» و نان محلی برای افطار تا رسم زیبای هدیه به کودکان روزه اولی در کهگیلویه و بویراحمد

از پخت «آش کارده» و نان محلی برای افطار تا رسم زیبای هدیه به کودکان روزه اولی در کهگیلویه و بویراحمد

  • کد خبر: ۳۲۲۶۴۵
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳
به گفته کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد، «آش کارده» یکی از غذا‌های سنتی کهگیلویه و بویراحمد در ماه رمضان است که بیشتر بر سفره افطار جا خوش می‌کند و خانواده‌ها در دورهمی رمضانی موقع افطار دور هم جمع می‌شوند و میزبان نیز با غذای معروف و محلی آش کارده از آنها پذیرایی می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی اکبر پاک اظهار کرد: «آش کارده» یکی از غذا‌های سنتی کهگیلویه و بویراحمد در ماه رمضان است که بیشتر بر سفره افطار جا خوش می‌کند و خانواده‌ها در دورهمی رمضانی موقع افطار دور هم جمع می‌شوند و میزبان نیز با غذای معروف و محلی آش کارده از آنها پذیرایی می‌کنند.

وی ادامه داد: پخت نان محلی نیز یکی دیگر از آداب و رسوم در ماه مبارک رمضان است. زنان برای مصرف چند هفته نان محلی «تیری» پخت می‌کنند و در سبد نان‌دانی که در زبان محلی به آن «تویزه» گفته می‌شود نگهداری می‌کنند.

به گفته این کارشناس میراث فرهنگی، گردگیری از مساجد مهمترین آیین پیشواز از ماه مهمانی خدا در کهگیلویه و بویراحمد است، در این سنت دیرینه خانواده‌ها از یک هفته پیش از آغاز ماه مبارک رمضان شروع به پاکیزه کردن مساجد و حسینیه‌ها خود می‌کنند.

پاک با اشاره به اینکه دادن هدایایی به کودکان و نوجوانان روزه اولی، تشویق کودکان و نوجوانان به روز‌های کله گنجشکی (کله بنگشتی) از رسوم رایج مردم این خطه برای سهیم کردن نسل نوجوان در آیین‌های ماه مبارک رمضان است، بیان کرد: جمع آوری کمک‌های مردمی، برپایی محافل ادعیه، ختم قرآن، اطعام نیازمندان و توزیع غذا‌های نذری از دیگر آیین‌های مرسوم مردم کهگیلویه و بویراحمد است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.