بیش از ۷۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند حضور داوران ایرانی در رقابت‌های لیگ قهرمانان بانوان آسیا آیا همکاری النی کاپوچیانی با فدراسیون بسکتبال پایان می‌یابد؟ تیم ملی اسکیت هاکی زنان برابر چین در قهرمانی آسیا به پیروزی رسید سلیمی: نقش مادران در روایت درست از جنگ بی‌بدیل است تداوم اردو‌های تیم ملی فوتسال بانوان بزرگسالان از برگزاری نمایشگاه محصولات فرهنگی و اشتغال خانگی تا اجرای گروه سرود کودکان خردسال در نخستین نشست «فتح نو» حذف کتاب از سبد خانوار، یک بحران فرهنگی جدی در کشور سهم ۳۰ درصدی بانوان کشور‌های مسلمان برای شرکت در جایزه بین‌المللی قرآن کریم دبی صحنه‌ای از قیام معرفتی زنان برای ساختن جهانی بهتر رصد دختران بازمانده از تحصیل در کشور توسط وزارت آموزش و پرورش درباره سمیحه خلیل، صدای زخم‌خورده و مقاوم زنان سرزمین فلسطین طرز تهیه رولت خانگی با خامه در خانه + فیلم دکتر علم‌الهدی: زنان باید باور اجتماع درباره معنای زن، جنگ و خانواده را تغییر دهند وعده کاهش وزن سریع از سوی تبلیغات وسوسه‌انگیز به زنان آشنایی با یادگار‌های ناشناخته گوهرشادخاتون والدین در آموزش احکام اسلامی به فرزندان چه مسئولیتی دارند؟ معرفی چند تکنیک ساده برای تقویت «شجاعت» کودکان تقویت هویت مادری، مأموریت کلان مرکز راهبری و هماهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی
سرخط خبرها
آماده همکاری با سازوکار‌های بین‌المللی با محوریت حمایت از کودکان هستیم

آماده همکاری با سازوکار‌های بین‌المللی با محوریت حمایت از کودکان هستیم

  • کد خبر: ۳۲۲۷۲۹
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه آماده همکاری با سازوکار‌های بین‌المللی با محوریت حمایت از کودکان هستیم، اقدام برخی از کشور‌ها به خرید و فروش و قاچاق کودکان را محکوم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ منیژه خاکی بختیاروند، قاضی دادگستری و مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای حقوق بشر با موضوع حمایت از حقوق کودکان سخنرانی و گزارشی از اقدام‌های انجام‌شده در کشور ارائه کرد.

متن این سخنرانی به شرح زیر است:

اینجانب به نمایندگی از کشورم، از اعضای میزگرد برای مشارکت در مباحث و ارائه و دیدگاه‌هایشان تشکر می‌کنم.

جمهوری اسلامی ایران به‌طور مستمر در حال ارتقای سیاست‌ها و راهبرد‌های خود برای تحقق بیشتر حقوق کودکان در چارچوب چارچوب قواعد بین‌المللی مانند کنوانسیون بین‌المللی حقوق کودک است و در چارچوب کمک به کودکان در بحران، با سازمان‌های بین‌المللی ذیربط مانند صندوق کودکان ملل همکاری می‌کند و در این زمینه توجه ویژه‌ای به تامین نیاز‌های کودکان در شرایط خاص و بحران‌های پیش‌بینی‌نشده، دارد.

ما قائل به فراهم ساختن مراقبت، آموزش و ارائه فرصت‌های مورد نیاز برای همه کودکان هستیم و نیاز آنها در شرایط اضطراری را در اولویت قرار می‌دهیم؛ به همین دلیل است که ما گام‌های مهمی برداشته‌ایم تا اطمینان حاصل کنیم که حقوق هیچ کودکی نادیده گرفته نمی‌شود.

مایلم برخی از اقدام‌های خوب انجام‌شده در کشورم را با شما به اشتراک بگذارم:

نخست، تاسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اولویت و تاکید بر آموزش در دوران خردسالی (childhood) و با رویکرد والدین‌محوری مثبت (positive parenting).

دوم، ارائه واکسیناسیون رایگان و سراسری، نظارت بر سلامت کودکان و مراقبت‌های ویژه با تمرکز بر زمان‌های وقوع بیماری‌های همه‌گیر.

سوم، تدوین بسته‌های حمایتی بهداشتی برای کودکان مبتلا به بیماری‌های خاص که سرپرستان آنها فاقد توان مالی هستند.

چهارم، تضمین آموزش رایگان و برابر برای همه کودکان، ازجمله آنهایی که متعلق به مهاجران هستند، صرف‌نظر از وضعیت مهاجرت آنها.

ما نمی‌توانیم بدون در نظر گرفتن رنج کودکان غزه که بیشترین رنج را طی بیش از ۷۵ سال اشغال توسط رژیم نسل‌کش اسرائیل متحمل شده‌اند، به دستاورد‌های ملی خود ببالیم.

جامعه جهانی باید وضعیت حاکم در غزه را به‌عنوان بحرانی‌ترین وضعیت فعلی در جهان که نیازمند توجه فوری است، در نظر بگیرد.

خاکی همچنین در جلسه گفت‌وگوی تعاملی با گزارشگر ویژه در مورد فروش، استثمار و سوءاستفاده جنسی از کودکان در مقر سازمان ملل رویکرد‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد.

متن این سخنرانی به شرح زیر است:

اقدام ناپسند خرید فروش و قاچاق کودکان که کرامت روح انسان و قداست زندگی را نقض می‌کند، جنایتی است که هیچ جامعه متمدنی نمی‌تواند آن را تحمل کند.

جمهوری اسلامی ایران با ابتنای بر ارزش‌ها و اصول اسلامی و ایرانی خود که بیشترین ارزش را برای عدالت، شفقت و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر قائل است، هرگونه استثمار ازجمله قاچاق و فروش کودکان را به‌شدت محکوم و در جهت مبارزه با ان اقدام جدی می‌کند.

بر این اساس ایران قوانین و سیاست‌های سختگیرانه‌ای را برای محافظت از کودکان در برابر آسیب، استثمار و سوءاستفاده وضع کرده و قاچاق انسان، ازجمله فروش کودکان را جرم‌انگاری کرده و با مرتکبان برخورد جدی می‌کند.

در حقیقت، ما تلاش خستگی‌ناپذیری را برای اطمینان از اجرای این قوانین و سیاست‌ها، حمایت از قربانیان و افراد در معرض خطر و افزایش اگاهی عمومی در پیش گرفته‌ایم.

ایران با تاکید مجدد بر تعهد خود به حمایت از کودکان، آماده همکاری با سازوکار‌های بین‌المللی برای از بین بردن این معضل است.

در این چارچوب، در کنار تقویت سیاست‌های ملی خود مانند اجرای «سند ملی حقوق کودک و نوجوان» که به‌اندازه کافی موضوع فروش کودک را در نظر می‌گیرد، همکاری منطقه‌ای، ظرفیت‌سازی و به اشتراک گذاشتن بهترین شیوه‌ها برای مبارزه با شبکه‌های قاچاق را پیشنهاد می‌کنیم.

در عین حال، ما بر تقویت مبارزه مشترک خود با علل اصلی فروش کودکان مانند فقر، کلیشه‌ها و برچسب‌های منفی و استثمار جنسیتی تاکید می‌کنیم.

منبع: میزان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.