زنان مهاجر در قفس اقامت: خشونت خانگی زیر سایه سکوت قانونی معرفی زنان تاثیرگذار دفاع مقدس آشنایی با مهم‌ترین جلوه‌های حضور بانوان ایرانی در دفاع مقدس روایت‌های فعالیت ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی در بخش رخت‌شویی البسه رزمندگان دفاع مقدس در کتاب «حوض خون» نقش کافئین در کاهش تراکم استخوان در زنان پس از یائسگی رفع چالش‌های توانمندسازی زنان سرپرست‌خانوار با رویکردی نظام‌مند و اکوسیستمی رشد عاطفی و اجتماعی در ارتباط گرم خانواده آغاز تمرینات تیم ملی فوتبال زنان برای حضور در انتخابی جام ملت‌ها برگزاری نشست‌های تخصصی ستاد زنان و خانواده برای معرفی هرچه بهتر شهید رئیسی پیروزی تیم هندبال دختران نوجوان در نخستین بازی ازبکستان کسب مدال برنز توسط بانوی ایرانی در رقابت‌های کاراته قهرمانی آسیا افزایش خطر ابتلای فرزند به بیماری‌های قلبی به دلیل کم‌خونی مادر در دوران بارداری بررسی نقش کلیدی زنان در طول دهه‌های مقاومت فلسطین بانوان باید درد‌های لگنی را جدی بگیرند ۲۸.۳ سن میانگین اولین ازدواج در سال ۱۴۰۳ مشخص شدن حریفان تیم ملی هندبال زنان ایران در مسابقات قهرمانی جهان بررسی مسئله چالش‌برانگیز جمعیت و فرزندآوری به مناسبت سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی «جمعیت» در ۱۳۹۳ فواید مصرف شیرین بیان برای زنان مصرف روغن حیوانی نقشی در تقویت زنان در دوران بارداری و بعد از زایمان ندارد مشخص‌شدن گزینه‌های اصلی هدایت تیم ملی فوتسال زنان
سرخط خبرها
آماده همکاری با سازوکار‌های بین‌المللی با محوریت حمایت از کودکان هستیم

آماده همکاری با سازوکار‌های بین‌المللی با محوریت حمایت از کودکان هستیم

  • کد خبر: ۳۲۲۷۲۹
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه آماده همکاری با سازوکار‌های بین‌المللی با محوریت حمایت از کودکان هستیم، اقدام برخی از کشور‌ها به خرید و فروش و قاچاق کودکان را محکوم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ منیژه خاکی بختیاروند، قاضی دادگستری و مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای حقوق بشر با موضوع حمایت از حقوق کودکان سخنرانی و گزارشی از اقدام‌های انجام‌شده در کشور ارائه کرد.

متن این سخنرانی به شرح زیر است:

اینجانب به نمایندگی از کشورم، از اعضای میزگرد برای مشارکت در مباحث و ارائه و دیدگاه‌هایشان تشکر می‌کنم.

جمهوری اسلامی ایران به‌طور مستمر در حال ارتقای سیاست‌ها و راهبرد‌های خود برای تحقق بیشتر حقوق کودکان در چارچوب چارچوب قواعد بین‌المللی مانند کنوانسیون بین‌المللی حقوق کودک است و در چارچوب کمک به کودکان در بحران، با سازمان‌های بین‌المللی ذیربط مانند صندوق کودکان ملل همکاری می‌کند و در این زمینه توجه ویژه‌ای به تامین نیاز‌های کودکان در شرایط خاص و بحران‌های پیش‌بینی‌نشده، دارد.

ما قائل به فراهم ساختن مراقبت، آموزش و ارائه فرصت‌های مورد نیاز برای همه کودکان هستیم و نیاز آنها در شرایط اضطراری را در اولویت قرار می‌دهیم؛ به همین دلیل است که ما گام‌های مهمی برداشته‌ایم تا اطمینان حاصل کنیم که حقوق هیچ کودکی نادیده گرفته نمی‌شود.

مایلم برخی از اقدام‌های خوب انجام‌شده در کشورم را با شما به اشتراک بگذارم:

نخست، تاسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اولویت و تاکید بر آموزش در دوران خردسالی (childhood) و با رویکرد والدین‌محوری مثبت (positive parenting).

دوم، ارائه واکسیناسیون رایگان و سراسری، نظارت بر سلامت کودکان و مراقبت‌های ویژه با تمرکز بر زمان‌های وقوع بیماری‌های همه‌گیر.

سوم، تدوین بسته‌های حمایتی بهداشتی برای کودکان مبتلا به بیماری‌های خاص که سرپرستان آنها فاقد توان مالی هستند.

چهارم، تضمین آموزش رایگان و برابر برای همه کودکان، ازجمله آنهایی که متعلق به مهاجران هستند، صرف‌نظر از وضعیت مهاجرت آنها.

ما نمی‌توانیم بدون در نظر گرفتن رنج کودکان غزه که بیشترین رنج را طی بیش از ۷۵ سال اشغال توسط رژیم نسل‌کش اسرائیل متحمل شده‌اند، به دستاورد‌های ملی خود ببالیم.

جامعه جهانی باید وضعیت حاکم در غزه را به‌عنوان بحرانی‌ترین وضعیت فعلی در جهان که نیازمند توجه فوری است، در نظر بگیرد.

خاکی همچنین در جلسه گفت‌وگوی تعاملی با گزارشگر ویژه در مورد فروش، استثمار و سوءاستفاده جنسی از کودکان در مقر سازمان ملل رویکرد‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد.

متن این سخنرانی به شرح زیر است:

اقدام ناپسند خرید فروش و قاچاق کودکان که کرامت روح انسان و قداست زندگی را نقض می‌کند، جنایتی است که هیچ جامعه متمدنی نمی‌تواند آن را تحمل کند.

جمهوری اسلامی ایران با ابتنای بر ارزش‌ها و اصول اسلامی و ایرانی خود که بیشترین ارزش را برای عدالت، شفقت و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر قائل است، هرگونه استثمار ازجمله قاچاق و فروش کودکان را به‌شدت محکوم و در جهت مبارزه با ان اقدام جدی می‌کند.

بر این اساس ایران قوانین و سیاست‌های سختگیرانه‌ای را برای محافظت از کودکان در برابر آسیب، استثمار و سوءاستفاده وضع کرده و قاچاق انسان، ازجمله فروش کودکان را جرم‌انگاری کرده و با مرتکبان برخورد جدی می‌کند.

در حقیقت، ما تلاش خستگی‌ناپذیری را برای اطمینان از اجرای این قوانین و سیاست‌ها، حمایت از قربانیان و افراد در معرض خطر و افزایش اگاهی عمومی در پیش گرفته‌ایم.

ایران با تاکید مجدد بر تعهد خود به حمایت از کودکان، آماده همکاری با سازوکار‌های بین‌المللی برای از بین بردن این معضل است.

در این چارچوب، در کنار تقویت سیاست‌های ملی خود مانند اجرای «سند ملی حقوق کودک و نوجوان» که به‌اندازه کافی موضوع فروش کودک را در نظر می‌گیرد، همکاری منطقه‌ای، ظرفیت‌سازی و به اشتراک گذاشتن بهترین شیوه‌ها برای مبارزه با شبکه‌های قاچاق را پیشنهاد می‌کنیم.

در عین حال، ما بر تقویت مبارزه مشترک خود با علل اصلی فروش کودکان مانند فقر، کلیشه‌ها و برچسب‌های منفی و استثمار جنسیتی تاکید می‌کنیم.

منبع: میزان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.