مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
ورود شیرینی دانمارکی به ایران توسط بانویی دانمارکی

ورود شیرینی دانمارکی به ایران توسط بانویی دانمارکی

  • کد خبر: ۳۲۲۸۲۶
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴
بانویی دانمارکی که خود در دهه ۴۰ در تهران قنادی داشت، شیرینی دانمارکی را برای نخستین بار به ایران وارد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گرچه دانمارکی‌ها خالق شیرینی‌های کم‌نظیر دانمارکی یا به‌قول فرنگی‌ها دنیش (danish) نیستند. داستان این شیرینی‌ها از قرن ۱۷ میلادی و از نقطه دیگری از جهان شروع می‌شود. مرور تاریخ نشان می‌دهد که نانوا‌های اتریشی از نخستین کسانی بوده‌اند که خمیر‌های چندلایه و پوک شیرینی دانمارکی را اختراع و آنها را با لایه‌هایی از انواع کرم و مربا پر کردند.

با این وجود، تهیه شیرینی متناسب با ذائقه دانمارکی‌ها از سوی قنادان کشور خودشان انجام شده بود و آنها هم در شکل‌گیری این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار نقش داشتند.

جالب است بدانید نخستین شیرینی دانمارکی نتیجه اشتباه قنادی فرانسوی بود. روزی او در آماده‌کردن خمیر معمول برای نوعی شیرینی دچار اشتباه می‌شود و فراموش می‌کند که کره را به آرد اضافه کند. نتیجه این اشتباه باعث شکل‌گیری خمیر لایه‌لایه، ترد و پوک شیرینی دانمارکی امروزی می‌شود.

کارفرمای این قناد و همکارانش از شیرینی جدید او استقبال می‌کنند و همین باعث می‌شود که شیرینی دانمارکی با ویژگی‌های محبوب امروزی‌اش پا به جهان کیک و شیرینی بگذارد. مردم فرانسه هم از طعم این شیرینی استقبال می‌کنند و آن به گزینه نخست مشتریان در کافه‌های مختلف بدل می‌شود.

در تاریخچه ورود این شیرینی به ایران، اطلاعات زیادی موجود نیست، اما در بسیاری از منابع ذکر شده که ورود شیرینی دانمارکی به ایران هم به‌واسطه حضور فردی با همین ملیت بوده است. در تهران در حوالی سال‌های دهه ۴۰ شمسی، بانویی دانمارکی قنادی و شیرینی‌فروشی داشته، این شیرینی را به ایران وارد کرده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.