درباره زینت ملک، بانوی قجری شاعر، و میراث ادبی او | «زینت از جمله مردان جهان کم نَبُوَد» برای اولین‌بار یک بانوی رسانه‌ای بر صندلی ریاست خانه مطبوعات خراسان رضوی نشست آغاز عملیات ساخت نیروگاه خورشیدی تجمیعی کالو با هدف توانمندسازی اقتصادی بانوان در کلات نقش پیشرانی زنان در مدیریت و عواطف احساس جامعه بررسی نقش هیئت‌های مذهبی در تقویت تاب‌آوری روانی خانواده‌ها در شرایط بحران اعلام میانگین سن ازدواج در کشور لزوم آموزش نقش‌های مشارکتی از کودکی در خانواده تویی آخرین امیدم | روایت عشق ابدی در نامه‌ نرسیده یک همسر آزاده مشهدی + تصویر پرستاری و مدیریت پشت جبهه، یکی از رسالت‌های مهم حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا تضعیف جایگاه خانواده ایرانی، هدف مهم دشمنان حضور دسته‌جمعی زنان پشت هیئت‌های عزاداری مردان چه حکمی دارد؟ لزوم بازطراحی ساختار اشتغال برای تحقق الگوی سوم زن مسلمان دستورپخت حلوا عربی در خانه+ فیلم معراج شهدا، روایتی از جنس اشک و ایثار چرا مداح معروف ثواب مداحی‌اش را به مادران تقدیم کرد؟ پیروزی تیم‌ملی بسکتبال بانوان ایران با دو یار خراسانی‌اش در دیدار دوستانه در چین
سرخط خبرها
بررسی اثرات ماندگار رضایت پدر و مادر در زندگی فرزندان

بررسی اثرات ماندگار رضایت پدر و مادر در زندگی فرزندان

  • کد خبر: ۳۲۳۴۷۷
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
یک استاد اخلاق در کتاب ره‌نمای طریق در پاسخ به این سوال که حد احسان به پدر و مادر چیست، نوشت که فرزند باید بکوشد به هر شکلی که ممکن است رضایت والدین را به دست آورد که در زندگی دنیا و آخرت او تأثیرات مثبتی خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آیت الله محمدعلی جاودان در کتاب ره‌نمای طریق در پاسخ به این سوال که حد احسان به پدر و مادر چیست، نوشت که فرزند باید بکوشد به هر شکلی که ممکن است رضایت والدین را به دست آورد که در زندگی دنیا و آخرت او تأثیرات مثبتی خواهد داشت. متن پرسش و پاسخ را مرور می‌کنیم.

سوال: حد احسان به پدر و مادر که در قرآن پس از توحید ذکر شده، چیست؟ مثلاً در مورد مسائلی مانند ازدواج، محل کار، محل تحصیل و زندگی نیز باید اطاعت محض داشت؟ آیا این اطاعت‌پذیری برای دختر و پسر متفاوت است؟

آیت الله جاودان نوشت: آنچه بزرگان علما می‌گویند این است که آزار و اذیت پدر و مادر و رنجاندن آنها حرام است، و اطاعت آنها واجب نیست مگر این که مخالفت با آنها، آنها را برنجاند. البته اطاعت از آنها احسان محسوب می‌شود و فضیلت و ثواب دارد؛ اما اگر در شرایط خاص، واجب شرعی نیست، مثل این که پدر به فرزندش امر کند که به نماز جماعت برود؛ بنابراین فرزند باید بکوشد رضایت والدین را به دست آورد و این در زندگی دنیا و آخرت او تأثیرات مثبتی خواهد داشت.

استناد این قسمت از پاسخ آیت الله جاودان به دو روایت است؛ یکی از امام صادق (ع) که فرمود کمترین بی‌احترامی به پدر و مادر، اُف گفتن است و اگر خداوند چیزی را کمتر از آن می‌دانست، بی‌گمان از آن نهی می‌فرمود. و روایت دیگر از رسول خدا (ص) است که فرمود بنده‌ای که مطیع پدر و مادر و پروردگارش باشد، در روز قیامت در بالاترین جایگاه است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.