منطق دینی مهریه چه می‌گوید؟ | وقتی هدیه، ابزار رقابت می‌شود قضاوت ۲ بانوی داور ایرانی در مسابقات فوتبال بازی‌های آسیایی ژاپن حضرت معصومه (س)؛ الگوی جامع زن مسلمان | هجرتی تاریخی که با ولایت پیوند داشت ازدواج موفق، یک مسابقه برای پیدا کردن کامل‌ترین آدم نیست | بررسی معیار‌های درست انتخاب همسر انجام پژوهشی درباره یائسگی و سلامت زنان توسط محققان ایرانی | نظام سلامت به سمت رویکردی پیشگیرانه و منسجم حرکت کند در نکوهش یک زندگی چهارقسطه فعالیت ۸۹ هزار زن در تعاونی‌های کشور | مشارکت ۱۴ درصدی زنان در اقتصاد، هدررفت نیروی انسانی است میزان ابتلا به سرطان در زنان برخی از استان‌های کشور بالاست | مهمترین عوامل افزایش خطر چیست ؟ آشپزی | چگونه خورش فسنجون با مرغ را مجلسی و رستورانی بپزیم؟ هجرت حضرت معصومه(س) از مدینه به قم، حامل پیامی درباره امامت بود سرزنش، قاتل خاموش زندگی مشترک | راهکار‌های مناسب کدامند؟ برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از سرطان‌های شایع بانوان در بوستان شهربانو امید مشهد بودجه هزینه شده برای بانوان در فدراسیون والیبال حاشیه ساز شد! احتمال جدایی یکی از مهاجمان پرسپولیس از این تیم در آستانه فصل جدید فوتبال زنان ویژه‌‍‌برنامه‌های امروز حرم مطهر رضوی برای بانوان (۱۴ شهریور ۱۴۰۵) تست قطره خون پاشنه پا از نوزاد؛ یک اقدام حیاتی برای تشخیص زودهنگام اختلالات نادر امیدهای تازه در خصوص درمان سرطان سینه بدون شیمی‌درمانی وقتی عده‌ای لباس‌های داخل خانه را در خیابان می‌پوشند ! چرا محل خواب نوزاد اهمیت زیادی در سلامت او دارد؟ تزریق ژل و فیلر یک خدمت پزشکی است یا زیبایی؟
سرخط خبرها
نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران

نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران

  • کد خبر: ۳۲۸۲۹۶
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
نمایشگاه مجموعه دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان از امروز در حالی در موزه ملی فرش ایران افتتاح شد که تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایشگاه مجموعه دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان از امروز در حالی در موزه ملی فرش ایران افتتاح شد که تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می شود.

تمرکز اصلی این مجموعه آثار بر تخت‌بافته‌ها و بافته‌هایی از نوع جاجیم و گلیم است. بافته‌های سیستانی و بلوچی به‌دلیل مهاجرت‌های چند دهه گذشته، حضور پررنگ‌تری در این مجموعه دارند. این شباهت فرهنگی باعث شده برخی آثار همچون نیم‌خورجین‌ها ویژگی‌های مشترکی داشته باشند. در مورد بعضی از بافته‌ها تردید‌هایی وجود دارد که می‌توان آنها را به فرهنگ سیستان یا بلوچستان نسبت داد. تاکنون پژوهش جامعی درباره بافته‌های سیستان، چه تخت‌بافته و چه گره‌بافته، انجام نشده است.

سیستان تنها منطقه‌ای در جهان است که زنان آن با نسبت ۶۸ به ۳۲ درصد، جمعیتی بیش از مردان داشته‌اند و این موضوع در گرایش به نقوش مادینه در بافته‌ها تأثیرگذار بوده است.

گفتنی است؛ در این نمایشگاه ۵۸ قطعه قاب و ۴۴ قطعه کوچک از فرش‌ها نمایش داده شده است.

منبع: خبرگزاری آنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.