«پاتوق ایران عاشورایی»، روایتی از اتفاقات خاص جنگ ۱۲ روزه اخیر برای دختران و زنان ایرانی کارگروه ویژه دختران نوجوان و جوان در استانداری خراسان رضوی تشکیل شد حمایت از ۲۰ هزار زن سرپرست خانوار در خراسان رضوی مهارت حل مساله، مهمترین نیاز زوجین در رفع مشکلات زندگی مشترک تلاش برای حضور تیم ملی والیبال نشسته بانوان به پاراالمپیک بعد از ۸ سال دوری کانون پرورش فکری، یکی از محور‌های عملیاتی دولت در سیاست‌گذاری خانواده‌محور است روایت مقاومت زنان ایرانی در جنگ ۱۲ روزه اخیر در برنامه «لاله خیز» آمار‌هایی درباره تأخیر در تولد فرزند اول در کشور| دلایل و راهکار‌ها را بیشتر بشناسیم از دانشجویی تا کارآفرینی | اختراع بانوی جوان مشهدی، نجات‌بخش نوزادان لزوم افزایش ۲۵ درصدی مهارت‌آموزی زنان تا پایان برنامه ششم توسعه چرا دولت ضامن زنان سرپرست خانوار شد؟ حضرت زینب (س)، نماد کاملی برای پیوند وجودی زن با عاشورا وجود احتمال زایمان زودرس در بارداری‌های چندقلویی درباره اهمیت و جزئیات شروط ضمن عقد چه می‌دانید؟ پیروزی شیرین اسکیت هاکی زنان ایران برابر کره‌جنوبی بیش از ۷۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند
سرخط خبرها
مشارکت ۲۰ درصدی زنان خراسان شمالی در فعالیت‌های اقتصادی این استان

مشارکت ۲۰ درصدی زنان خراسان شمالی در فعالیت‌های اقتصادی این استان

  • کد خبر: ۳۳۰۹۵۳
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۱
بر‌اساس داده‌های موجود نرخ مشارکت اقتصادی زنان در خراسان شمالی طی سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ فقط ۲۰ درصد گزارش شده و این نرخ نسبت به میانگین کشوری، پایین‌تر است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اشتغال زنان در استان خراسان شمالی یکی از موضوعات چالش‌برانگیز و مهم در حوزه مسائل اجتماعی و اقتصادی است. این استان با وجود داشتن جمعیتی قابل‌توجه و ظرفیت‌های متعدد در بخش‌های کشاورزی، صنایع‌دستی و خدمات، همچنان با نرخ پایین مشارکت اقتصادی زنان مواجه است. بر اساس گزارش‌های رسمی، نرخ مشارکت زنان در سه‌ماهه ابتدایی امسال تنها ۲۰ درصد بوده است و نرخ اشتغال این گروه نیز حدود ۸۶.۳ درصد برآورد شده است. این آمار نشان‌دهنده فاصله‌ای قابل‌توجه میان توانمندی‌های بالقوه زنان و استفاده از این ظرفیت‌ها در توسعه اقتصادی است.

آمارها حاکی از کاهش اشتغال در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ است و بر این اساس تعداد شاغلان زن در سال ۱۴۰۱ به ۴۸.۸۰۰ نفر کاهش یافته است که نسبت به سال ۱۴۰۰، با عدد ۵۳.۷۶۳  نفر کاهش قابل‌توجه ۱۴.۸ درصدی داشته است.

یکی از مزایای مهم این استان توسعه مشاغل خرد و خانگی است که به‌طور عمده توسط زنان اداره می‌شوند. با این وجود، زنان فعال در این بخش به دلیل نبود دسترسی به بازارهای فروش مناسب و ناکافی بودن حمایت‌های مالی و آموزشی، اغلب به درآمدی مناسب دست نمی‌یابند. صنایع‌دستی و مشاغل روستایی از جمله حوزه‌هایی هستند که می‌توان با سرمایه‌گذاری هدفمند، به توسعه اقتصادی زنان و استان کمک کرد.

بر‌اساس داده‌های موجود نرخ مشارکت اقتصادی زنان در خراسان شمالی طی سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ فقط ۲۰ درصد گزارش شده که این نرخ نسبت به میانگین کشوری، پایین‌تر است.

زنان خراسان شمالی عمدتاً به مشاغل خرد و خانگی همچون صنایع‌دستی، کشاورزی و مشاغل خدماتی مشغول هستند اما درآمد حاصل از این مشاغل، اغلب نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای اقتصادی آنان باشد.

از سوی دیگر مرکز آمار اما نرخ بیکاری زنان خراسان شمالی را در پاییز سال ۱۴۰۲، عدد ۱۹.۳ درصد اعلام کرده است. این رقم ۲.۵ واحد درصد افزایش را نسبت به تابستان ۱۴۰۳ و ۶.۲ واحد درصد افزایش را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، نشان می‌دهد.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.